/kozosseg/meghato-levelben-keresi-egy-anyuka-a-lanya-megmentoit/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Megható levélben keresi egy anyuka a lánya megmentőit

A kamaszlány az iskolából hazafelé a villamosmegállóban kapott epilepsziás rohamot. Többen is segítettek megóvni az életét.

Link másolása

hirdetés

Szívbemarkoló levelet írt egy anyuka a 12.kerulet.ittlakunk.hu/-nak, amelyben beteg lánya jótevőit keresi, hogy köszönetet mondjon nekik.

A levélből kiderül, hogy az anyuka iskolából kísérte haza kamasz lányát, amikor a lány, aki epilepsziás beteg, a 61-es villamos Királyhágó utcai megállójában szólt, hogy nem tud tovább menni, mert rosszul van. Amíg az anyuka elszaladt segítségért, egy járókelő, egy fiatal lány vigyázott a beteg lányra, de amikor az anyuka visszaért, már látszott, hogy nagy a baj.

"
Mire én megérkeztem, nyilvánvalóvá vált, hogy ebből nagyroham lesz, a forgalmas főút (Alkotás utca) és a villamossínek között, elkerülhetetlenül

- írja az anyuka a levélben.

Ekkor jött az újabb váratlan segítség: egy férfi visszatartotta az epilepsziás rohamtól szenvedő lányt, hogy a járművek elé guruljon - hiszen az egész dráma ott zajlott az utcán, a villamossíneken.

hirdetés
"
Nagyon kicsi túlzás csak, ha azt mondom, hogy megmentette az életét,

- írja az anyuka az ismeretlen férfiról, hiszen ő nem lett volna képes a saját erejéből egyedül megfogni a lányát, és megakadályozni, hogy a járművek elé guruljon. Ám eközben feltűnt a 61-es villamos, és nagyon kellett sietniük, hogy elhagyják a villamossínt. Ezért az anyuka nem tudta megköszönni a segítők "idejét, emberségét és lélekjelenlétét".

Ezért írta a levelet a 12.kerulet.ittlakunk.hu/-nak, és hagyott elérhetőséget is a portál szerkesztőinél, arra kérve az ismeretlen jótevőket, hogy ha magukra ismernek, jelentkezzenek a portálon, a cikk alatt, kommentben. Ha netán magatokra ismertek a levélből, jelentkezzetek, vagy ha tudjátok, kikről van szó, értesítsétek őket a levélről!

people-164542_1280

Illusztráció - Forrás: pixabay.com

A történet a kommentelőket is meghatotta. "Emberségből csillagos ötös a segítőknek és nagy hála a szülők részéről. Mind a két fél kitűnőre vizsgázott" - írja egyikük. "Csodálatos volt a lélekjelenlétük. Köszönet érte" - fogalmaz egy másik hozzászóló.

Az epilepsziáról:

Az epilepszia egy olyan krónikus és rohamokban jelentkező betegség, amelyben az agyi idegsejtekben rendellenesen fokozódnak a kisülések. Bár általánosságban az a kép él bennünk, hogy az epilepszia mindig rángógörccsel és eszméletvesztéssel jár együtt, a betegség tulajdonképpen változatos tünetekkel járhat. A tünetek, amit rohamoknak is nevezünk gyakran nagyon enyhék, különböző érzetet és viselkedést idéz elő. Bizonyos rohamfajtákban a beteg a roham során egyszerűen csak néhány másodpercig üresen néz valamerre, míg másoknál teljes testre kifejlődő görcsroham alakul ki.

Az epilepszia leggyakrabban gyerekkorban, illetve 65 éves kor felett alakul ki, ettől függetlenül azonban bármely korban kialakulhat. Kezelés segítségével elérhető a rohammentesség, illetve csökkenhet a rohamok gyakorisága és intenzitása. Nagyon sok esetben az epilepsziás gyerekek idővel kinövik a betegséget.

Mivel az epilepsziát az agysejtek rendellenes tevékenysége okozza, a rohamok bármilyen az agy által szabályozott folyamatot érinthetnek. A roham átmeneti zavartságot, teljes eszméletvesztést, a karok és lábak kontrollálatlan rángatózását hozhatják létre, de előfordulhat, hogy az egyetlen tünet, az hogy a beteg néhány másodpercig csak üresen néz.

Forrás: Webbeteg.huhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk