hirdetés

KÖZÖSSÉG

Levélben búcsúzott drogfüggő lányától az édesanya

Szívszorító gyászbeszédét azért osztotta meg a világgal, hogy segíthessen a hasonló sorsú embereken.

Link másolása

hirdetés

Kelsey Grace Endicott 23 évesen, heroinfüggőként halt meg. Két éven keresztül elvonón küzdött a drogproblémájával, közben elveszítette a kisfiát és mindenét. Törekedett a józanodásra, de végül nem ő győzött. Anyja nem hibáztatta: most a világgal is megosztja azt a megindítóan őszinte megemlékezést, amit lánya temetésére írt.

Megemlékezés Kelsey Grace Endicottról

Sokan kérték, hogy osszam meg a Facebookon is a szöveget, amit a lányom temetésére írtam. Örömmel teszem. Remélem, sok emberhez eljut és csodát tesz velük. Beszélnünk kell erről az egész világot érintő betegségről.

Én gyönyörű Kelsey-m… remélem, végre megérted a Mennyországból lenézve, mennyire imádtunk, becsültünk és szerettünk. Az, hogy a halálod híre milyen sok embert megrázott, jelzi, hogy mekkora hatással voltál másokra a rövid, 23 évig tartó életed alatt.

hirdetés

Sosem gondoltam volna, hogy Isten ilyen hamar magához hív téged. Hosszú, nehéz és fájdalmas küzdelmet vívtál az elmúlt években, és minden percben úgy küzdtél, mint egy igazi harcos. Ezúttal a függőség nyert.

"
Azok számára, akik nem értik meg, milyen függőnek lenni, egy újabb statisztikai adat vagy, aki rosszul döntött. Ez nagyon meggondolatlan hozzáállás, de sok más fájdalmas állítás mellett ez az, amit többen gondolnak rólad. Ez engem nem érdekel, mert azok, akik megértenek, tudják, hogy te voltál a legfiatalabb gyermekünk, a lányunk, és nekem, anyaként a mindenem.

[Kelsey] anya, testvér, nagynéni, unokatestvér, unoka, barát, emberi lény és függő volt. Díjnyertes mosolyával, gyémántként csillogó szemeivel, szellemes, száraz humorával mindenki szerelembe esett, akivel találkozott. Lélekben érettebb volt a korához képest, emiatt és a régi dolgokhoz való vonzódása miatt még jobban lehetett szeretni. Múlt héten azon viccelődtem vele, hogy ha adnék neki egy pár retro lábmelegítőt, büszkén viselné. Azt felelte, „jól mondod, anya”. Sosem törődött azzal, hogy mások mit mondanak és mindig kiállt a gyengék mellett. Lélegzetelállítóan gyönyörű volt. Nem csak a külseje miatt, a lelke éppoly csodálatos volt, mint az arca.

level2

Az ő valósága, a gyémántosan csillogó szemein keresztül sosem az volt, amit mi láttunk benne. Saját, torz tükrében látta magát. Egyszer ezt mondta: „Olyan személyiség vagyok, aki elszánt, bizonytalan, érzelmes, ingerlékeny, szégyenlős, ravasz, dühös és őszinte. Minden vagyok, csak egyszerű nem. Utálok egyedül lenni, de bánat-és depressziófüggő vagyok. Olyan ember vagyok, aki túl bizonytalan ahhoz, hogy szeressék és félek attól, hogy könnyen megtörnek. Kívülről kemény vagyok, de a szívem mélyén egy érzelmi roncs.”

"
A függősége miatt azt érezte, hogy nem méltó semmire és senkire. Azért fordult a drogokhoz, hogy normálisnak érezze magát. A heroin azzal kecsegtetett, hogy annak segítségével majd elfogadják, jól érzi magát, valaki szeretni fogja, kiüresedik és azt gondolja majd, hogy minden rendben van. Azzal nem, hogy tönkremegy és szétszakad a családja, elveszíti a munkáját és elfogy a pénze, kihull a karjaiból a kisfia, oda lesz az otthona, de még a mosolya, a humora és végül az élete is.

Kelsey 2014 szeptemberétől idén április 2-áig, a haláláig különböző rehabilitációs intézményekben töltötte az életet, a démonjával harcolva. Két évig nem lakott otthon, programról programra járt azért, hogy visszaszerezze az életét és a kisfiát. Keményen küzdött, ami meghozta a gyümölcsét, mert visszakapta a gyönyörű kisfiát, Camdent, és rájött arra, hogy tisztán sokkal jobb az élet, de még mindig ott volt a démon. Kelsey szerény 10 hónapon keresztül volt tiszta, két hónapja volt hátra addig, hogy hazajöhessen, de Istennek más tervei voltak. Látta a szüntelen küzdelmét és úgy döntött, hogy inkább hagyja neki, hogy megtalálja a békét. Tudta, hogy Camden szerető családja körében biztonságban volt, és azt akarta, hogy Kelsey is így érezze magát.

Mindenkinek hiányozni fog a mosolya, a nevetése, a szemei, a humora és a művészi személyisége. Az a túláradó szeretet és támogatás, amit a családunk kapott, több mint lenyűgöző.

"
Amikor Kelsey gyászjelentését írtuk, az igazat szerettem volna elmondani abban reménykedve, hogy ha csak egy embernek segítünk vele, az már jó. Meg sem gondoltam, hogy ekkora hatása lesz. Idegenek kerestek meg azzal, hogy ugyanebben a cipőben járnak, és szívesen beszélgetnének velünk.

Semmihez nem mérhető szoros kapocs fűzi össze azokat a szülőket, akik ilyen betegségben vesztették el a gyereküket. Számtalan történetet olvastam az interneten arról, hogy az őszinteségünk milyen sokat segített nekik. Azt mondták, hogy több mint 50.000-en osztották meg a gyászjelentését. (Az internetre is felkerült a dokumentum – a szerk.) Tévécsatornák is megkerestek azzal, hogy be szeretnének számolni Kelsey esetéről, hogy felhívják a problémára a figyelmet. Működött a tervem, és jóllehet fizikálisan nincs itt az én kicsi lányom, de csodákat tesz a Mennyországból és nem lehetnék rá büszkébb.

Szeretlek, Kelsey. Világíts le Camdenre és mindannyiunkra és folytasd a csodatevést fentről. Örökké szeretlek.

level3

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Négyévesen rabolták el a kisfiút, aki most 33 év után tért haza, szinte egy csodának köszönhetően
Emlékezetből lerajzolta a szülőfaluja térképét, így térhetett haza az anyjához.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2022. január 02.


Link másolása

hirdetés

A kínai Li Csing-vei négyéves volt, amikor elrabolták az emberkereskedők. Most, 33 évvel később úgy döntött, hogy megpróbál hazajutni. December 24-én feltöltött egy kézzel rajzolt térképet a szülőfalujáról a Douyin nevű videómegosztóra, pusztán emlékezetből - írja a BBC. Ennek köszönhetően a rendőrség sikeresen beazonosított egy kis települést Kínában egy nővel együtt, akinek régen eltűnt a gyereke.

Mindketten átestek DNS-teszten, így kiderült, hogy tényleg anyáról és fiáról van szó, ezután találkozhattak is Jünnan provinciában.

A férfi könnyekben tört ki, amikor meglátta az anyját maszk nélkül. "Ennyi év várakozás és rengeteg vágyakozással töltött éjszaka" - írta a Douyinon Csing-vei, aki a posztban megköszönte a segítséget, nagyon hálás, hogy találkozhatott a családjával.

Az emberrablók egy családnak adták el, akiket hiába kérdezett az igazi szüleiről, nem tudták megmondani neki, honnan származik. Próbálkozott DNS-tesztekkel, de ez sem hozott sikert, ezért fordult az internethez, aminek hála haza tudott térni az anyjához.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
„Milyen őrület így elmenni és most?!” - Sorra búcsúznak a közéleti szereplők Homonnay Gergelytől
Az 52 éves író, aktivista váratlan, tragikus halála sokakat megrázott, mások mellett Gyurcsány Ferenc is a Facebookon emlékezik rá.

Link másolása

hirdetés

Vasárnap késő este érkezett a hír, hogy meghalt Homonnay Gergely író, aktivista Rómában. Holttestét a Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg. Halálát a szív és a keringés leállása okozta. Megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül. Bűncselekményre utaló nyom egyelőre nem merült fel, de a rendőrség nyomoz a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt.

Homonnay Gergely halála követőit és közéleti személyiségeket is megrázott. Gyurcsány Ferenc így búcsúzott Facebook-oldalán az aktivistától:

"Elment Homonnay Gergő. Találja meg útját a szeretet, a megértés és a befogadás örök, végtelen útján! Valójában csak szeretni akart szabadon. Szerinte ez megkérdőjelezhetetlen jog. Szerintem is. Szenvedélyes volt. Mert érzett. Ezért sokszor karmolt. Mint Erzsi. A másik énje. Milyen őrület így elmenni és most?! Ölellek."

Cseh Katalin, a Momentum politikusa egy Facebook-oldalán közzétett közös fotóval búcsúzik:

hirdetés

"Hihetetlen, felfoghatatlan, megrázó. Nyugodj békében, Homonnay Gergely!"

Perintfalvi Rita teológus így írt Homonnay Gergelyről a Facebook-oldalán:

"MEGSZAKAD A SZÍVEM, NEM ÉRTEM ÉS NEM IS HISZEM EL: MEGHALT HOMONNAY GERGELY. Karácsony előtt 4-5 napot együtt töltöttem vele és Erzsivel Rómában, rengeteg közös tervet szőttünk. Gergely boldog volt és szerelmes, de nagyon félt, hogy bántani fogják. Nem tudom elképzelni sem, hogy mi történhetett vele. Nagyon sajnálom, hogy tőlem kell halljátok ezt a borzalmas hírt. Most képtelen vagyok bármi egyebet írni. Rettenetesen le vagyok sújtva, mert nagyon megszerettem ezt az embert."

Czeglédy Csaba ügyvéd, politikus ezeket a sorokat írta az író halála kapcsán Facebook-oldalán.

"Lehet, hogy soha nem fogjuk megtudni, mi okozta valójában Homonnay Gergely halálát, azonban sokat elárul a mai magyar viszonyokról, hogy többekben rögtön felmerült: azért halt meg, mert a hatalom útjában volt. Egy közeli barátja éjjel meg is írta: Gergő nagyon félt.

És az is jól mutatja a mai magyar állapotokat, hogy több, nyilván keresztény, mélyen hívő fideszes honfitársunk nyilvánosan örül egy ember halálának.

'Végre'

'Megérdemelte'

'Aki másnak vermet ás, maga esik bele'

'Kövessék többen'

Isten Veled, Gergő!"

Hohn Krisztina parlamenti képviselő így búcsúzik az aktivistától a Facebookon:

"Felfoghatatlan tragédia! A változás mellett igazán elkötelezett ember, egy régi harcostárs távozott közülünk!

Nyugodj békében Gergő!"

A Demény, a kötsög népszerű Facebook-oldal kezelője, Judit is búcsúzik Homonnay Gergelytől:

"Nem ugyanazt az utat választottuk. Sokszor nagyon másképp láttuk a dolgokat. De végeredményben ugyanazért a világért harcoltunk. Ő macskaszemmel, én kutyával. Drága Gergő, nem is hiszem el. Találd meg a békéd. És szurkolj, hogy mi is megtaláljuk egyszer."

Bálint Natália operaénekesnő egy hosszú írást jelentetett meg Facebook-oldalán Homonnay Gergely halála kapcsán, itt elolvashatod.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
Egyedülálló anya kapta az első 3D-nyomtatott házat egy lakhatási segélyszervezettől Amerikában
A háztetőn napelemek vannak, és még egy 3D-nyomató is járt hozzá, hogy adott esetben tudjanak pótalkatrészeket gyártani.

Link másolása

hirdetés

A Habitat for Humanity egy nonprofit szervezet, ami világszerte kínál jóárasított otthonokat. Most először segítettek az USA keleti partján, Virginiában, ahol egy egyedülálló anya és a 13 éves gyereke jutottak egy 110 négyzetméteres házhoz, amiben három hálószoba és két fürdőszoba van.

Mivel a faár most magasan van Amerikában, így a szakemberek a 3D-nyomtatás mellett döntöttek, aminek köszönhetően 15 százalékot spóroltak minden négyzetméteren. Ráadásul az építkezés is hamarabb megvolt, a ház váza mindössze 12 óra alatt készült el, ami hagyományos esetben négy hetet vett volna igénybe. Amerikában ugye a könnyűszerkezetes házak a népszerűek, ez a 3D-nyomtatott otthon viszont betonból készült, ami jobban szigetel, és az időjárás viszontagságaival szemben is ellenállóbb.

A házhoz járt egy 3D-nyomtató, amivel tudnak például új villanykapcsolókat készíteni a házba, napelemek vannak a tetőn és beszereltek okosotthon-funkciókat is.

A Habitat for Humanityről sokan hiszik, hogy ingyen adományoznak házakat, de nem erről van szó. Alacsony vagy közepes jövedelmű családoknak segítenek otthont vásárolni, aminek a költségeit 20-30 év alatt kell megtéríteniük úgy, hogy a Habitat nem szed profitot a ház után.

Olyanok jelentkezhetnek a programjukra, akik már legalább háromszáz órát önkénteskedtek, és az adott terület medián fizetésének a 40-85 százalékát keresik.

A szervezet egyébként Magyarországon is jelen van, az elmúlt húsz évben 150 házat építettek és 720 lakást újítottak fel. A tevékenységükkel szeretnének példát mutatni a hatékony lakáspolitikára, de szakpolitikai segítséget is nyújtanak. A munkájukat önkormányzati, civil és vállalati szereplők, illetve magánemberek is is segítik.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
Már a második mentett kutyáról gondoskodik Wiszki, a macska
A tatai cicának fejlett szociális érzéke van, most egy Lucy nevű, nagyon rossz állapotban megtalált kutyát vett a pártfogásába.

Link másolása

hirdetés

Újabb mentett kutyát vett gondjaiba a tatai cica. Wiszkit egy éve mutatta be az RTL Híradója, a macska akkor egy legyengült, tüdőbeteg kutyát ápolgatott. Egy héttel ezelőtt új páciens érkezett a gondoskodó állathoz. A legyengült és átfagyott Lucyt Tatabánya mellett találta meg egy állatvédő.

„Van egy kazánház, aminek nincsen ajtaja, és felfigyeltem rá, hogy egy pici kiskutya kidugja a fejét. Közelebb mentem, és csak azt láttam, hogy ott van bent egy pici kutya, vacog, remeg, teljesen át van fagyva” – mesélte el a kiskutya megtalálója az RTL Híradónak.

A kutyus ezután a Tatai Állatvédőkhöz került, most Halász Viktória és macskája, Wiszki vigyáz rá. A kandúr épp olyan odaadóan gondozza az állatot, mint egy évvel korábban az akkor náluk lévő, betegsége után lábadozó Hope nevű kutyát. A gazdája szerint Wiszki ösztönösen gondoskodik a kutyákról.

„Felhozok egy új kutyát, és ő már bújik, szeretgeti, ápolgatja. Valószínűleg érzi, hogy ők meg vannak törve, betegek, szeretetre van szükségük, és ezt mutatja feléjük”

– meséli a cica gazdája.

A tatai állatvédők most gazdát keresnek a kiskutyának, akiért többen is jelentkeztek már.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: