?> /kozosseg/medenceje-van-megis-boldogtalan-a-gyori-lottomilliomos/ Medencéje van, mégis boldogtalan a győri lottómilliomos | szmo.hu
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Medencéje van, mégis boldogtalan a győri lottómilliomos

A hajléktalanból lottómilliomossá vált Andraschek Lászlót a gazdagság visszalökte az alkoholizmusba. Felesége pánikbeteg.

Link másolása

hirdetés

Andrschek László történetét mi is megírtuk: a hajléktalan férfi a 600 millió forintot tavaly februárban nyerte meg egy olyan szelvénnyel, aminek a megvásárlásáról a felesége nem is tudott. Andraschek László és felesége napokig nem fogták fel, hogy milliomosok lettek. A házaspárnak korábban nehéz sorsa volt.

Volt, amikor a likócsi hajléktalanszállón éltek, aztán pedig bérlakásról bérlakásra költöztek, napi anyagi gondokkal kellett megküzdeniük. Gyakran már a számlák befizetésére sem telt, tele voltak tartozással, "a víz már csepegtetőre volt állítva".

Ennek azonban a nagy nyereménnyel egy csapásra végre szakadt. "Azóta teljesen megváltozott az életük. Nem győzök hálálkodni, mikor eszembe jut, hogy mi minden problémától szabadultunk meg." - mondta akkor boldogan László. Feleségével nagy reményekkel kezdtek bele az új életbe, feltett szándékuk volt például, hogy eljussanak a tengerhez. Amikor a riporter a vágyairól kérdezte, László azt válaszolta, szívesen utazna például óceánjárón. Nagy vágya az is, hogy eljusson Kanadába a nővéréhez. Ez lenne élete első repülőútja. Európába is szívesen elmenne, például egy olasz körútra. "Nápoly, Firenze, Róma... nekem álom volt csak, hogy én ezt valaha láthatom" - mondta akkor. Lászlóék végül nyitottak egy kávézót, és a világsajtó is felfigyelt a történetükre.

lcm

hirdetés

Andraschek László - archív képek

Most a hajléktalan lottómilliomos esetét először megíró Kisalföld riportere újra meglátogatta Lászlóékat. Csak Anikót, László feleségét találták otthon, László ugyanis ismét inni kezdett, most a rehabilitációja miatt nincs otthon. "˝A lottónyereményt már kamatostul megfizettük, nagyon kemény időszakon vagyunk túl. Laci pénteken fejezi be a rehabilitációt, hivatalosan is tiszta lesz" - mondta el a lapnak Anikó. Hozzátette, hogy bár van egy hófehér luxus BMW-jük sofőrrel, és teljesült a nagy álmuk, az úszómedence, ő mégis boldogtalan.

A medencébe tengeri sós víz került, de mire Anikó csobbanhatott volna, súlyos tüdőgyulladást kapott. „Mikor az orvosom azt mondta, hogy ebbe akár bele is halhatok, végleg összetörtem. Zokogtam, a medence vizében elvesztek a könnyeim. És gyűlöltem a helyzetet, hogy

"
itt vagyok egyedül, Laci szintén, gazdagok vagyunk, de egyikünk gazdag alkoholista, a másikunk meg gazdag pánikbeteg. Visszakértem a régi boldogságunkat."

Anikó arról is mesélt, hogy hiányzik neki a régi hely, ahol éltek, ahol nyitott ajtónál aludt. "Itt most a zárt ajtó mögött a riasztó vigyáz rám, s én mégsem érzem magam biztonságban. A barátok nagy részét – köztük egy huszonöt éves barátságot – elvitte a gazdagság, a Kossuth utcába is ezért nem megyek vissza fényes nappal."

lotcm

Bár a nyereményükből 40 millió elveszett a brókerbotrányban, a maradékot megfontoltan kezelik. Nagy részét lakásokba fektették, amelyeket a helyi Audi gyár munkatársainak adnak ki jó pénzért. "Hiszem, hogy Laci leküzdötte az alkoholizmust, akkor mi nem leszünk azok a lottómilliomosok, akik öt év alatt elveszítik a nyereményt" - tette hozzá Anikó.

Arról sem tettek le, hogy egy szenvedélybetegeket segítő alapítványt hozzanak létre. "Csak most egyelőre magunkat kellett meggyógyítanunk a lottónyeremény mellékhatásaitól" - fogalmazott rezignáltan a lottómilliomos-feleség.

Ha érdekes volt, oszd meg a faladon!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk