/kozosseg/masfel-oran-keresztul-fogta-az-idos-koronavirusos-beteg-kezet-a-brit-nover-hogy-ne-egyedul-haljon-meg/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Másfél órán keresztül fogta az idős koronavírusos beteg kezét a brit nővér, hogy ne egyedül haljon meg

A nővér szerint a legszomorúbb a jelenlegi helyzetben, hogy mindenki egyedül, a szeretteitől távol hal meg.
hirdetés

Victoria Meynell korábban nővérként dolgozott, ám aztán otthagyta az egészségügyet. Most a brit egészségügyi szolgálat (NHS) felhívására tért vissza a járvány idejére eredeti foglalkozásához, így segítve a koronavírusos betegek ellátását. Jelenleg heti négy napot dolgozik a kórházban - írja az Evening Standards.

Rögtön az első napján megkapta az egyik idős betegre vonatkozó kezelési tervet, ám azon azt látta, hogy már menthetetlen. A papíron az állt, hogy állapota miatt már nem fog kezelést kapni, valószínűleg az utolsó napjai következnek, amelyet az egészségügyi dolgozók igyekeznek a lehető legbékésebbé tenni. Meynell úgy döntött, hogy magára vállalja a feladatot.

"Az első műszakomon másfél órát ültem az ágya mellett, és fogtam a kezét, amikor meghalt".

- meséli az idős asszonyról, aki elhunyt. A nővér nem akarta, hogy úgy haljon meg, ahogy a legtöbb koronavírusos beteg: egyedül, távol a szeretteitől.

"Hihetetlenül szomorú volt nézni, hogy pont ezekben az időkben nem lehettek körülötte a rokonai."

hirdetés

Amikor egy másik nővér felhívta a családját, hogy elmondja, mi történt azt is hozzátette, hogy Meynell vele volt az utolsó órákban.

A család elmondása szerint megnyugvást hozott számukra a tudat, hogy valaki fogta a kezét az utolsó pillanatokban is.

A háromgyermekes édesanya elmondása szerint "autopilótába" kapcsolt, amikor meghallotta az NHS felhívását, tudta, hogy önkéntesként fel kell vennie a harcot a betegség ellen. Már az első napján a fertőző osztályra osztották be, ahol állítása szerint felnyílt a szeme: akkor látta meg igazán, milyen komoly a helyzet.

Magától értetődő, hogy ő is aggódik a megbetegedés miatt, főleg családja miatt, éppen ezért minden nap még az előszobában leveszi az összes ruháját, mosógépbe rakja majd alaposan lezuhanyozik, csak ezután találkozik családjával. Az első napjaiban érezte magán a tüneteket, ám a többi nővér megnyugtatta: mindenki így van ezzel, valószínűleg a maszk miatt van.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk