/kozosseg/mar-fehervaron-is-van-heti-betevo/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Már Fehérváron is van Heti Betevő

Budapest és Makó után Székesfehérváron is beindult a rászorulóknak ingyen ételt osztó Heti betevő mozgalom.
Link másolása

hirdetés

A hétvégén Székesfehérváron is kiosztottak több mint száz adag meleg ételt, gyümölcsöt és süteményt a Heti betevő helyi csapatának önkéntesei. (Arról, hogy mi pontosan a Heti betevő és hogyan indult, a cikk második felében található keretes anyagban olvashattok - a szerk.) Az első fehérvári akció sikeréről a Facebook-oldalukra feltöltött képek, illetve az alábbi poszt tanúskodik, amelyben megköszönték a segítséget minden közreműködőnek.

"Először is, hatalmas köszönet és hála mindenkinek, aki így vagy úgy, a háttérből idegondolva vagy személyesen, segített nekünk abban, hogy ez a mai melegétel-osztás megvalósulhasson. Nélkületek nem sikerült volna!

"
Szavakkal nem is lehet leírni, milyen örömet éreztünk akkor, amikor láttuk, hogy egyre csak jöttök, és hozzátok azt a rengeteg süteményt, gyümölcsöt és minden földi jót,

amiből aztán szorgos önkénteseink 150 darab útravaló finomságcsomagot tudtak készíteni."

1

hirdetés

3

7

8

9

"Az ebédet, a gazdag bácskai rizses húst, a Rex Cultura Kft. remek szakácsa, Simon András főzte ma nekünk. Ebből 109 rászoruló evett jóízűen, és még jutott egy kevés repetának is. Nagyon hálásak vagyunk neki és munkatársainak is. Köszönjük!

A Dafina Pékség kenyér- és péksütemény adományát adtuk az ebédhez és a rengeteg gyümölcs közül az ifj. Ocskay Gábor Alapítvány gyümölcsadománya volt egy hatalmas láda banán. A többit pedig ti adtátok, akik névtelenül járultatok hozzá a mai ebéd sikeréhez."

10

11

13

15

16

"Sajnos, nem tudjuk mindannyiótoknak külön-külön megköszönni, de tudjátok, hogy abból a szeretetből, amit az adományotokkal együtt hoztatok, nemcsak azoknak jutott, akiknek szántátok, hanem nekünk is.

Köszönjük azt a hatalmas szeretetet és jóindulatot, amivel a kezdeményezést fogadtátok. Reméljük, hogy ez a lelkesedés csak növekedni fog a következő melegétel-osztásig, ami március 22-én lesz. Mert ahogy a budapesti Heti betevősöktől tanultuk: »Sosem késő beszállni!« :)"

17

20

21

22

26

18

A fehérvári csapat

Mi az a Heti betevő?

A Heti betevőt Gera Melinda biológus és a budapesti Kisüzem étterem szakácsai Róder András és Pink Péter 2013-ban indították el, mivel nem tudták tétlenül nézni, hogy a Blaha Lujza téri ingyenes ételosztásoknál százak állnak sorba egy tál meleg ételért. Ezért vasárnaponként minőségi, tápláló egytálételt főznek a rászorulóknak. Az akcióhoz mások is csatlakoztak a VII. kerületi Bulinegyedben: a Hoppá! étterem, a Kőleves vendéglő, a Mocco csapata.

A csatlakozó vendéglátó-ipari egységekben elhelyeznek a pulton egy perselyt, amelybe pénzt bedobva lehet adakozni - ebből fedezik az alapanyagok árát. Mostanra közel 40 helyen van kinn a persely a Bulinegyedben és környékén, de van olyan budai étterem is, ahol gyűlik az aprópénz minden héten. A főzést pedig heti váltásban csinálja a négy étterem. A szakácsok mellet sokan segítenek önkéntes munkával, és sokan visznek otthon sütött süteményt vagy gyümölcsöt az ételosztásra.

Önkéntesnek ti is jelentkezhettek ezen az e-mail címen: hetibetevoonkentesek@gmail.com. A Heti Betevő Egyesület bankszámlaszáma: 16200223-10031607 (Magnet)

Korábbi cikkeinket a Heti betevőről ITT és ITT olvashatjátok.

Nem csak Budapesten és Fehérváron, Makón is fut a Heti betevő: minden második héten, szombaton 14 órától osztanak ki 100 adag meleg ételt a makói rászorulóknak és nagycsaládosoknak. Nem is ma kezdték: március 7-én már a 6. ételosztásukat fogják tartani. A makói csoport tevékenységéről további infókért KATT IDE

Ha tetszik, amit a Heti betevő képvisel, lájkold vagy ajánld a cikket az ismerőseidnek!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk