hirdetés

Már 20 gimi kéri: jótékonykodj ballagási ajándék helyett

Egyre több gimi csatlakozik az Eötvös diákjainak csodálatos kezdeményezéséhez.
hvg.hu - szmo.hu
2017. április 28.

hirdetés

Mintegy 20 középiskolában kérik arra a végzősök a családjaikat, ismerőseiket, hogy virág helyett jótékony célra fordítsák a nekik szánt pénzt.

Mi is beszámoltunk róla: az Eötvös József Gimnázium egyik végzős diákja Facebook-bejegyzésben azt írta, osztálytársaival úgy döntöttek, hogy a ballagásuk alkalmából fogyatékos fiatalokon segítenek.

Azt kérik minden rokonuktól, ismerősüktől, hogy a ballagási virágra szánt összeget vagy egy részét inkább jótékony célra fordítsák, segítsék a KézenFogva Alapítvány munkásságát.

hirdetés

Ma pedig jött a hír, hogy a „KézenFogva Ballagunk!” kampányhoz nem csak az Eötvös, hanem még mintegy 20 középiskola tanulói csatlakoztak.

Egyébként már tavaly is meghirdették a kampányt, akkor közel egymillió forint jött össze, amiből az alapítvány két munkára felkészítő tréninget tudott a nyáron megszervezni fogyatékkal élő fiataloknak.

2016-ban a Városmajori Gimnázium 28 ballagó diákja úgy döntött, hogy a ballagása alkalmából kapott ajándékok árát fogyatékkal élő gyerekek számára ajánlja fel. A kezdeményezéshez csatlakozott a Gödöllői Református Líceum 49 tanulója is.

Ők tavaly ezt az üzenetet írták: „Április 29-én elballagunk, búcsút veszünk a középiskolánktól. Sokan közületek eljönnek majd, mások távolból szorítanak értünk. Talán valami apró gesztussal, virággal is készültök a számunkra. Az esemény azonban nem a kezünkbe kapott csokrok számától lesz emlékezetes. Arra kérünk mindenkit, hogy a ballagásunkra szánt ajándék árát vagy annak egy részét inkább jótékony célra ajánljátok fel.

Kérjük, adományozzátok a KézenFogva Alapítvány számára. Támogassatok ezzel fogyatékos embereket!"

A ballagás az egyik legfontosabb lépés a felnőtté válásunk felé. Felelős, szolidáris felnőttként szeretnénk élni. Köszönjük, hogy támogattok ebben a célunkban.”

Idén a kezdeményezés honlapja szerint már több mint 600 ezer forint gyűlt össze, pedig még van egy hét a ballagásig.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk