hirdetés

KÖZÖSSÉG

Magyar rendőr jótettét zengi Amerika

Nádas Tamás saját pénzén vásárolt 20 adag ételt a hajléktalanszálló szorult helyzetbe került lakóinak, ahol rendőrként dolgozott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. április 20.

hirdetés

Nádas Tamás egykori válogatott karatés 2000 óta él az USA-ban. Jelenleg Albuquerqe-ben teljesít szolgálatot rendőrként. Nem gondolta volna, hogy pár nap alatt az egész országban ismertté válik.

Csütörtökön délelőtt, helyi idő szerint délelőtt 9.45-kor elment az áram a Noon Day Ministries hajléktalanszállóban, ahol ő éppen túlórázott. Mint arról Nádas Tamás később a médiának beszámolt, ott maradtak a fedél nélküliek étel, ital és tisztálkodási lehetőség nélkül. "Én pedig gondoltam egyet, és nem haza, hanem a McDonald's-ba mentem, és vettem nekik húsz adag reggelit" - nyilatkozta a Magyar Karate Szövetségnek Nádas Tamás.ae5e6c2dc43e6d78e84f63770bb1d1d6_1024

Fotó: myworldview.com

"A Noon Day Ministries 15 hajléktalanja számára hős lett, pusztán azzal, hogy megvendégelte őket" - számolt be a jócselekedetről a helyi televízió. A burritók és üdítők megvásárlása és a hajléktalanok megvendégelése után a média felkapta az esetet. "Megkértek, hogy nyilatkozzak három tévéadónak, és a legjelentősebb újságnak itt, Albuquerque-ben" - mondta Nádas Tamás.

"A médiának azonban annyira megtetszett az eset, hogy az NBC National News-ban is leadták a hírt, majdnem minden államban. Az internet is tele lett velem, ahogy hallom, már Magyarországra is eljutott a hír. Szerintem igazából nem volt olyan nagy dolog, csak fel lett fújva. Kitüntetést nem kaptam érte, nem is várok ilyesmit, igaz, kaptam egy dicsérő levelet a rendőrfőkapitánytól. Viszont az emberek azóta felismernek az utcán, ami jó érzés."

hirdetés

Nádas Tamás, a korábbi hatszoros magyar bajnok karatés egyébként kilenc év kihagyás után nemrég kezdte el újra a versenysportolást. Március végén Las Vegasban a az Amerikai Nyílt Nemzeti Karate Bajnokságon küzdelem (kumite) és formagyakorlat (kata) kategóriában is második helyezést ért el. Saját bevallása szerint döntő hatással volt életére a sport.kupa

Fotó: Karate.hu

"Majdnem mindent a szüleimnek, az edzőmnek és a karaténak köszönhetek. Az amerikai állampolgárságomat például konkrétan a karate-eredményeim miatt kaptam meg. Másrészről pedig lehet, hogy banálisan hangzik, de szerintem a karate nevelő hatása az élet minden területére kihat. Többek között türelemre, szerénységre, elképesztő kitartásra, mérlegelésre, döntéshozásra tanít. A kitartásról annyit, hogy tíz évembe telt, mire a Los Angeles-i Sheriff Departmentbe felvettek. Rengeteg mindenen mentem át, és nagyon sok akadályt kellett legyőznöm ahhoz, hogy engem, és ne egy amerikait alkalmazzanak."

Forrás: Karate.hu.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk