/kozosseg/magyar-fiatalok-akik-jobba-teszik-a-varosukat/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Magyar fiatalok, akik jobbá teszik a városukat

Jót tenni menő - egy sereg debreceni fiatal szokatlan akciókkal segít mosolygósabbá, élhetővé tenni a várost.
Fotók: Facebook - szmo.hu
2015. március 23.

Link másolása

hirdetés

"
Hétköznapi emberek vagyunk, mint Te. Olyanok akik nem várnak arra, hogy valaki más jobbá tegye a világot, kezünkbe vesszük a dolgot.

Szerintünk jót tenni nem csak jó, de menő is. Szeretnénk egy szebb világot, és tudjuk, hogy ha mi nem teszünk azért, hogy szebb legyen, nem várhatjuk el mástól sem."

Ezekkel a szavakkal mutatkoznak be a Debreceni Hősök a saját honlapjukon. A csoportot tavaly év végén alapította pár debreceni fiatal, azzal a feltett szándékkal, hogy mindennapi hőstettekkel teszik jobbá városukat. Ők úgy voltak vele, hogy nem sajnálkoznak, panaszkodnak, helyette inkább megteszik, amit a maguk erejéből és a maguk módján meg tudnak tenni egy mosolygósabb Debrecenért, és az ott élőkért.

kezdet

Ezzel a képpel kezdődött minden...

hirdetés

gyerekott1

A Debreceni Hősök átadják az összegyűjtött ajándékokat a Reménysugár Gyermekotthon kis lakóinak

gyerekott2

Az ötlet Gismó fejéből pattant ki, aki saját Facebook-oldalán indított el egy gyűjtést a Reménysugár Gyermekotthon kis lakóinak. Ebből nőtte ki magát aztán a Debreceni Hősök csoportja, ami mára mozgalommá fejlődött, Facebook-oldallal, honlappal, és jó pár sikeres akcióval a háta mögött. A hagyományos jótékonysági és önkéntes megmozdulásokat új köntösbe bújtatják, megpróbálják a maguk és mások számára is szórakoztatóvá tenni.

Farsangkor például szuperhősöknek öltözve buzdítottak a véradásra, illetve adtak maguk is vért, nőnap alkalmából pedig a Szent Erzsébet Otthon idős lakóit örvendeztették meg. Szeretnék, hogy egyre többen ébredjenek rá, mit is jelent tenni másokért a hétköznapokban. Trendivé szeretnék tenni a hősködést, hogy minél többen döbbenjenek rá: jót tenni menő.

nonap-viagoelott

"Sorakozó" a virágosztás előtt, nőnapon az idősek otthonában

nonapcsop

nonapoleles

Szerintük ilyen egy hétköznapi hős

• figyel másokra

• felismeri, ha lehetősége van segíteni

• pozitívan, konstruktívan közelíti meg a dolgokat

• megbízható, számíthatnak rá az emberek

• panaszkodás helyett megoldást keres

• másoknak inspiráló példát mutat a hétköznapokban

nonapneni

nonap1

Legutóbbi nagy akciójuk a március 20-án szervezett első Hősítő Buli, amit a Dharma klubban rendeztek meg. A Next Day, az Orange Sofa és a Mikrokidman zenekarok fellépését nem egy szimpla koncert volt, a több mint félszáz fős önkéntes szervezőcsapat rengeteg meglepetéssel színesítette az estét. A legfontosabb persze az volt, hogy a Debreceni Hősök a DE KK ÁOK Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszékének ajánlották fel a koncert bevételét, ahol olyan gyerekek eszközeire fordítják a pénzt, akik velük született betegségük miatt nagyon sok időt töltenek a kórházban.

Jelenleg közel száz önkéntes dolgozik a Debreceni Hősök csapatában, de rátok is számítanak, ha szívesen tennétek a városért. Egyszerűen írjatok a Debreceni Hősök Facebook-oldalára, hogy kik vagytok, és miért szeretnétek hősködni velük, és ők majd felveszik veletek a kapcsolatot.

ver1a

A Debreceni Hősök vért adnak

ver2

ver3

ver4

És hogy mit szeretnének elérni a Debreceni hősök? Erről így vallanak: "Rövid távon azt, hogy Debrecenben minél több hős legyen. Kicsit hosszabb távon pedig azt, hogy Debrecen a hősök városa legyen. Még tovább tekintve azt szeretnénk, hogy a többi városnak jó példaként szolgáljunk, és máshol is induljanak el hőscsoportok, aztán ha már az egész ország hősködik, jöhet Európa, majd az egész világ. :)" Kívánjuk, hogy sikerüljön!

Forrás: civishir.hu, Starity

Ha tetszik, amit a Debreceni Hősök csinálnak, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk