hirdetés

KÖZÖSSÉG

Küzdelem a káptalantóti termelői piacért

Harmathy Ildikó, a Liliomkert üzemeltetője civil összefogást kér, hogy ne szűnjön meg a piac.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. március 12.

hirdetés

Évek óta harcol Harmathy Ildikó a Liliomkert néven ismert káptalantóti piac további üzemeltetéséért. A piac azért olyan fontos a településnek, mert nagyon sok családnak nyújt bevételi forrást.

piac1

Fotó: Flickr - Derzsi Elekes Andor

"A Liliomkert fennmaradásáért folyó parttalan mederbe sodródott csatározások végére akartam volna pontot tenni azzal, hogy az év elején a jegyzőnket arra kértem, adjon működési engedélyt piacunknak, vagy vegye nyilvántartásba a 7. éve sikeresen működő piacot. Kértem találjon megoldást. Ma ugyanis egy termelői piac létrehozásához nem kell engedély, hanem egy A4-es nyomtatvány kitöltése, amelyhez a területhasználat jogosságát (tulajdoni lapot, vagy használati szerződést) kell csatolni, és aláírni, hogy a vezető betartja a hatósági előírásokat" - írja nyílt levelében Harmathy Ildikó.

Mivel a hivatalos válasz az volt, hogy a Liliomkert piac üzemeltetésére engedély nem adható, és nyilvántartásba vétele sem lehetséges, ezért az üzemeltető most a civilek és a lakosság segítségét kéri. Aki támogatja az ügyet, azt arra kéri Harmathy Ildikó, hogy az alábbi linken található, az ombudsmannak írott levelet másolja le és küldje el a (szintén a linken) megadott e-mail címre.

hirdetés

piac3

Fotó: Flickr - Derzsi Elekes Andor

piac4

Fotó: Flickr - Derzsi Elekes Andor

piac2

Fotó: Flickr - Derzsi Elekes Andor

Ha te is szereted a káptalantóti piacot, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk