/kozosseg/kituntettek-a-hos-miskolci-buszsofort-meglepte-hogy-a-nemzetkozi-sajto-is-rola-ir/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Kitüntették a hős miskolci buszsofőrt, meglepte, hogy a nemzetközi sajtó is róla ír

'Megcsinálom a munkámat, családhoz haza, és most kicsit felborultak ezek a napok' – mesélte a buszvezető.
hirdetés

Már a nemzetközi sajtó is a hős miskolci buszsofőrről ír, aki megakadályozta, hogy egy férfi kiraboljon egy nőt a nyílt utcán tíz napja, Miskolcon.

Mint azt mi is megírtuk, a hídon egy férfi akarta megszerezni egy asszony táskáját. A buszsofőr azonnal leszállt a járműről és ellökte a támadót. A rabló ekkor elmenekült. A városi busz kamerája rögzítette mindezt.

"Százszázalékban biztos voltam abban, hogy ebből bűncselekmény lesz" - mondta a korábban katonaként szolgáló sofőr a stábnak. Tudta, hogy azonnal cselekednie kell.

A felvétel bejárta a világsajtót is. "A megfelelő ember a megfelelő helyen" - írta az egyik brit lap. A hozzászólók szerint példaértékű cselekedet. Valaki pedig azt írta, hogy ilyen hősökre lenne szükség minden nap.

hirdetés

Kiss Károly Zsolt az RTL Híradónak azt mondta, nem számított ilyen hírnévre.

"Sok hívást kapok, a Facebook-om kezd lefagyni. Kicsit furcsa, hogy ennyi mindent kezelnem kell. Megcsinálom a munkámat, családhoz haza, és most kicsit felborultak ezek a napok".

A tettéért a munkaadója is kitüntette. Egy emlékplakettet kapott, amibe belegravírozták ezt a cselekedetét. Ezen kívül még nettó százezer forint pénzjutalomban is részesült.

A támadót a rendőrség másnap elfogta, azóta letartóztatták.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk