/kozosseg/kina-ferfi-feleseg-betegseg-kirandulas/
hirdetés

A Rovatból
hirdetés

A hátán cipeli mozgássérült feleségét egy kínai férfi, hogy ő is világot láthasson

A nő egy betegség miatt képtelen mozogni, ez azonban nem akadályozza meg férjét abban, hogy kirándulni vigye.
hirdetés

Wang Xiaomin nagyon szereti a feleségét, és bármire képes érte. Nemrég például levideózták, ahogy a hátára kötve cipeli a nőt, miközben Kína egyik legnépszerűbb hegységében kirándulnak.

Az 53 éves felesége ugyanis egyedül nem képes a hegymászásra, még a mozgásra sem.

Öt éve motoneuron-betegségben szenved, amely az agyát és az idegrendszerét károsítja, ezért a végtagjait sem tudja már használni. Férje azonban nem szeretné, ha emiatt kimaradna a közös kalandokból, inkább a hátára veszi, magára erősíti, és így járják be egész Kínát.

"Azt szeretném, ha teljes lenne az élete. Tudom, hogy nem sok esély van arra, hogy felépül ebből a betegségből, ezért viszem el minél több helyre. Ez a világ olyan nagy, és azt akarom, hogy minél többet lásson belőle. Nem akarom, hogy úgy menjen el, hogy bármit is elszalasztott"

- mondta az 57 éves kínai férfi a Pear Video riportjában.

hirdetés

Mivel a házaspárnak nincsenek gyerekei, azzal töltik az idejüket, hogy mindenfelé kirándulnak. Korábban jártak már Tibetben, ahol például meglátogatták a Potala palotát, legutóbb pedig a Huang-san hegyet nézték meg. Bár még nem tudják, hová vezet legközelebb az útjuk, Wang továbbra is szívesen viszi a hátára kötve beteg feleségét.

Forrás: South China Morning Post


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk