/kozosseg/kezi-hajtasu-biciklire-gyujt-egy-kerekesszekes-ferfi/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Kézi hajtású biciklire gyűjt egy kerekesszékes férfi

Vaszil György álma, hogy eljuthasson a 2024-es párizsi paralimpiára.
hirdetés

Speciális kézi hajtású biciklire gyűjt egy 44 éves bényei, kerekesszékes férfi. Vaszil György négy éve kezdett komolyan foglalkozni a sportággal, több versenyen is részt vett már. Jelenleg egy régi eszközzel járja a versenyeket, de ez a bicikli már többször is eltört és meg kellett javítani.

Vaszil György álma, hogy eljuthasson a 2024-es párizsi paralimpiára, ehhez viszont szüksége lenne egy új kézi hajtású biciklire.

Az járgány ugyanakkor nagyon drága, kétmillió forint, amit a férfi nem tud egyedül kifizetni - számolt be az RTL Híradó. Ezért segítséget kért. Magánadományokból egyelőre 915 ezer forintot sikerült összegyűjtenie.

"Ez a bicikli azért ilyen drága, mert speciálisan rám gyártják"

- mesélte a Híradónak a férfi, aki azt is elmondta, fontos az is, hogy a bicikli könnyű legyen.

hirdetés

Vaszil György 14 éve sérült meg egy munkahelyi balesetben. Az akkor 30 éves, építési vállalkozóként dolgozó férfi 7 méter magasból zuhant le. Két csigolyája eltört, a gerincvelője elszakadt, azonnal lebénult. Azóta édesanyjával, húgával és keresztgyerekeivel él Bényen. A rokkantsági nyugdíjból és internetes munkákból tartja el magát, azt mondja, a sport ad neki erőt.

Sokat gyakorol és erősít a konditeremben, hogy a felsőteste edzésben maradjon. Részt vett már az Ultrabalaton, a Vivicittán és több más versenyen is. Legutóbb Szlovákiában egy nemzetközi versenyen vett részt, ahol ötödik lett. Hatalmas élményt adott neki a verseny.

A sportoló legkésőbb ősszel szeretné megvenni a járgányt, hogy fel tudjon készülni a 2024-es párizsi paralimpiára.

Az RTL Híradó riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk