hirdetés

KÖZÖSSÉG

Keleti Ágnes: „Nagyon meg vagyok hatódva, ezért érdemes volt élni”

Sokan köszöntötték fel 100. születésnapján a világ legidősebb élő olimpiai bajnokát.
Fotó: MTI/Kovács Tamás - szmo.hu
2021. január 10.

hirdetés

Szombaton ünnepelte 100. születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka.

Keleti Ágnes a legtöbb olimpiai éremmel (tíz) rendelkező magyar női sportoló, nemcsak a legidősebb élő olimpiai bajnok, hanem a legidősebb ötkarikás érmes is. A kerek születésnap alkalmából sokan köszöntötték fel a még mindig aktív, jó kedélyű sportolónőt.

"Nagyon meg vagyok hatódva, ezért érdemes volt élni"

– mondta a Blikknek.

"Rengeteg csokrot és tortát kaptam. Szeretem a virágokat és a sütemények is finomak voltak. Boldog vagyok, hogy gondoltak rám"

- mesélte a lapnak.

hirdetés

Azt is elárulta, hogy egy japán étterem ételeit ette ebédre, mert szereti az ázsiai konyhát. A hivatalos köszöntések után pedig többek között Gyurta Dániel is meglátogatta őt. Este a szűk rokonsággal ünnepelt és megnézték a róla készült filmet a tévében.

Az Olimpia.hu beszámolója szerint a Nemzet Sportolója a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól egy ötkarikás medállal ellátott nyakláncot kapott, amit azonnal fel is vett. A MOB a százgyertyás torta és a virágcsokor mellett egy különlegességgel is kedveskedett: a bajnoknő az első újkori olimpiai bajnokunk, Hajós Alfréd győzelmi érmének (akkor még ezüstből készült) másolatát vehette át.

A magyar olimpiai mozgalom vezetői a lakásán köszöntötték Ági nénit.

VIDEÓ: Ági néni elragadtatással köszöni mindenkinek a köszöntéséthirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk