/kozosseg/karacsony-gergely-szeretnem-hinni-hogy-egyszer-egy-olyan-orszagban-elhetunk-ahol-a-segiteni-vagyast-jutalmazzak-es-nem-buntetik/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Karácsony Gergely: „Szeretném hinni, hogy egyszer egy olyan országban élhetünk, ahol a segíteni vágyást jutalmazzák, és nem büntetik”

A főváros 5 millió forinttal támogatja a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség iskoláit. Iványi Gábor a múlt héten mondta el, hogy a gázszolgáltató le akarta szerelni az órákat, végül sikerült megegyezni velük.
hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, napokon keresztül sátor és barikád állt az Iványi Gábor-féle Dankó utcai intézményközpont előtt, nehogy az állami szolgáltató kikapcsolja a gázt a tetemes tartozás miatt. Csak a Dankó utcai intézményeknél 30 millió forintos hátralék gyűlt össze. Az Oltalom vidéki oktatási és szociális intézményeinél pedig a tartozás 100 millió forintos nagyságrendű. A díjhátralék-felhalmozódás oka, hogy az állam 6 milliárd forinttal tartozik Iványiéknak. 2011-ben ugyanis az állam megfosztotta egyházi státuszától a MET-et, ami miatt Iványiék pert indítottak, végül a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága 3 millió eurós kártérítést ítélt meg számukra, de még ennek is csak töredékét fizette ki az állam. Végül Iványi Gábor és a szolgáltatók megegyeztek, így tavaszig haladékot kaptak a tartozás rendezésére. Sokan fogtak össze az intézményeik támogatására, civilek, cégek, kerületek és a főváros is nagyobb összegű adományt küldött az egyháznak a működésük biztosításához.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán számolt be arról, hogy vasárnap ők is ellátogattak a Dankó utcába, és anyagi segítséget is vittek magukkal. Mint írja:

"Tegnap (vasárnap - a szerk.) Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessel Iványi Gáboréknál jártunk.

Elképesztő az a küzdelem, amelyet ő és a munkatársai folytatnak, és az a szeretet, amellyel az emberek felé fordulnak. A főváros 5 millió forinttal támogatja a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség iskoláit. Szeretném hinni, hogy egyszer egy olyan országban élhetünk, ahol a segíteni vágyást jutalmazzák, és nem büntetik."

hirdetés

Security Check Required

nullhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk