hirdetés

KÖZÖSSÉG

Jól halad a rendkívül ritka kórban szenvedő Fanni terápiája, már képes bottal járni

Az ötéves kislány betegsége annyira ritka, hogy nincs biztos gyógymód rá, sőt az orvostudomány még nevet sem adott neki. Fanninak rekordidő alatt összejött a kezeléshez szükséges pénz.
Fotó: MosolyManci Csodája / Facebook - szmo.hu
2021. január 11.

hirdetés

Az elmúlt héten mi is írtunk Fanniról, a pilisi kislányról, akinek megsegítésére a facebookos CsodaCsoport segítségének köszönhetően mindössze két nap alatt összegyűlt 1,1 millió forint.

Fanni betegsége annyira ritka, hogy az orvosok még nevet sem adtak neki, és rajta kívül az egész világon mindössze 28-an szenvednek hasonló kórban.

„Az orvostudomány mindössze három leírt kórtörténetről tud. Az ismert betegek fejlettségi szintje változó. Valaki képes kommunikálni, mozogni, de hogyan? Gagyog csupán vagy kerek mondatokban beszél? Tud futni, szaladni vagy kerekesszékkel él? Nem tudjuk, és azt sem, Fanni fejlesztésében hol lesz a határ. Azt viszont már most bebizonyította, hogy a leglehetetlenebbnek tűnő helyzetekben is van remény” - mondta el most a Blikknek a lány édesanyja.

Hozzátette:

hirdetés
„Jelenleg önállóan áll és egy háromágú bottal képes instabilan ugyan, de menni. Már ez is óriási haladás, hiszen az orvosok kezdetben azt mondták, valószínűleg nem fog tudni járni, annyira gyengék az izmai.”

Fanni négyéves koráig nem beszélt, azóta azonban a logopédusnak köszönhetően rohamosan fejlődik beszédkészsége. A mindig mosolygós kislány nagyon jól viseli a sokszor hosszúra nyúló terápiákat is, sőt a Pető Intézetben gyakran pátyolgatja és vigasztalja elesettebb társait is.

„Hiszem, hogy Fanni egyszer az apjával a szalagavatóján táncolni fog, ő az én gyermekem, hinnem kell benne. Az viszont, hogy vadidegenek is képesek feltétel nélkül bízni a mi csodánkban, erőt ad a folytatáshoz”

- tette hozzá az édesanya.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk