KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Johnny Depp újra Jack Sparrow-nak öltözött, hogy teljesítse egy halálos beteg angol kisfiú utolsó kívánságát

A 11 éves Kori két sikertelen szívátültetésen van túl, többet már nem vállalt be, így lehet, hogy ez lesz az utolsó karácsonya.

Link másolása

Újra Jack Sparrow bőrébe bújt Johnny Depp, méghozzá nem is akármilyen alkalomból: egy beteg kisfiúnak akart ezzel örömet szerezni.

Az Angliában élő Kori hipopláziás bal szívfél szindrómával született, ami egy ritka, de nagyon súlyos és komplex szívbetegség. Az ezzel született gyerekek bal szívfele nem fejlődik rendesen, ezért nem is működik úgy, ahogy kellene. A most 11 éves gyerek 2018-ban esett át először szívátültetésen, de a donorszervet nem fogadta el a teste. Tavaly januárban ismét megpróbálkozott a transzplantációval, de sajnos az sem volt sikeres. Mivel a második átültetés nagyon fájdalmas volt számára, a fiú úgy döntött, hogy még egy operációt már nem vállal be. Így viszont nem tudni, meddig élhet még a szívbetegséggel.

„Mindig azt mondta, hogy soha nem menne keresztül még egy transzplantáción, akkor se, ha szüksége lenne rá. Amikor a második után közölték velünk a rossz hírt, tudtam, hogy ez csak egyet jelenthet. Most már nincs gyógymód számára. Az első átültetés sem volt könnyű, de viszonylag jól ment. A másodikat viszont nagyon nehezen viselte. Rendkívül fájdalmas volt, és sokáig elhúzódott a felépülés, újra meg kellett tanulnia járni és beszélni. Azt mondta, sokkal szívesebben megy el, minthogy újra átélje ezt. Ez nem csak az ő döntése volt, hanem az orvosaié is, de nagy szerepe volt benne, hiszen megértette, mi fog történni ezután”

- mondta a BBC-nek Kori édesanyja.

A fiú most palliatív ellátást kap, vagyis megpróbálják a lehető legelviselhetőbbé tenni számára a mindennapokat, amíg a szíve bírja.

Édesanyja a Make a Wish (Kívánj valamit!) nevű jótékonysági szervezeten keresztül szerette volna valóra váltani gyermeke egyik nagy vágyát. Kori nagy rajongója A Karib-tenger kalózai filmeknek, különösen a főszereplőt alakító színésznek, Johnny Deppnek.

Egyik utolsó kívánsága az volt, hogy beszélhessen a színésszel, ami most teljesülhetett is. Depp videóhíváson keresztül ismerkedett meg Korival, akinek a kedvéért ismét Jack Sparrow-nak öltözött.

A színésznek már a köszönéskor sikerült megnevettetnie a kisfiút, ugyanis először nem a kamerába nézve kereste őt. Ezután kedvesen elbeszélgetett vele, miközben végig az ikonikus kalóz szerepében maradt.

Ráadásul egy videóüzenetet is küldött Korinak, amiben például ezt mondta:

„Nagyon sok sikert kívánok neked. Én vagyok a legnagyobb rajongód, Kori kapitány! Minden tiszteletem és szeretetem a tiéd, haver.”

A videóüzenetet és a beszélgetésről készült videó Kori YouTube-csatornájára került fel. Ez még csak alig 10 napja indult, de már több mint 170 ezren követik, köztük például Dwayne Johnson is.

Kori édesanyja szerint a Johnny Deppel való beszélgetés csodálatos volt, és hatalmas örömet okozott a kisfiúnak. Fényt hozott egy nehéz időszakba, ugyanis a család úgy készül a karácsonyra, mintha ez lenne Korinak az utolsó.

„Valahányszor enni adunk neki, vagy lefektetjük aludni, eszünkbe jut, hogy talán ez az utolsó alkalom. Ez nagyon lesújtó érzés. Zokogtam miatta, imádkoztam érte. Dühös vagyok, amikor arra gondolok, mi értelme volt mindannak, amin Kori keresztülment, hiszen meg fog halni. Ő viszont nagyon pozitív. Kihasználjuk a hátralévő időt, amit még együtt tölthetünk.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk