hirdetés

KÖZÖSSÉG

Járványbiztos formában segíti a rászorulókat meleg étellel az Ökumenikus Segélyszervezet

Ráadásul több mint 500 rászoruló gyermek karácsonyi ajándékkívánságát is teljesítik. Már hetekkel karácsony előtt begyűjtötték, mit szeretnének a kicsik, és minden kívánságnak örökbefogadót is kerestek.
Fotó: Fekete Dániel/MÖS - szmo.hu
2020. december 18.

hirdetés

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén speciális formában szervezi meg advent-karácsonyi melegétel-segélyakcióját. Az ünnepi hangulatú, feldíszített sátor és az előtte kígyózó sorok helyett most a járványhelyzethez alkalmazkodó, a szigorú biztonsági előírásoknak megfelelő módját választották a segélyakció lebonyolítására.

A napi 500 ételadagot a karitatív szervezet Budapesten található Országos Segélyközpontjában, a járványügyi szabályokhoz alkalmazkodó módon porciózzák önkéntesek és munkatársak, majd autókkal viszik ki, és adják át érintkezésmentesen a rászorulóknak. A segélyprogram öt napon át, december 18. és 22. között tart. Az ételadagokat előre kiválasztott nagycsaládosok, egyedül élők, illetve hajléktalanok kapják meg.

A segélyakció első napján, december 18-án, pénteken az Ökumenikus Segélyszervezet Ételt az éhezőknek! mottójú segélyakciójába önkéntesként bekapcsolódott Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó és Mádai Vivien műsorvezető. A székelykáposzta ételadagokat a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. ajánlotta föl. A rászorulók a főétel mellé savanyúságot, kenyeret, süteményt, gyümölcsöt és szaloncukrot is kaptak. Az öt napos segélyakció első napján adta át a MOL Magyarország azt a 2376 liter kéz- és felületfertőtlenítő adományt, mely nemcsak a szeretetvendégség, hanem az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának járványbiztos működését is segíti.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, hogy „Bár idén, a járványhelyzet miatt változtak a hagyományos karácsonyi szeretetvendégség keretei, céljaik változatlanok maradtak: meleg étellel, törődéssel szebbé tenni minél több rászoruló család ünnepét.”

Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének fókuszában 2020-ban is az ünnepeken túlmutató, egész éves segítségnyújtás áll, a szervezet átmeneti otthonaiban, illetve látókörében élő hátrányos helyzetű gyermekek megajándékozása idén sem marad el.

hirdetés

A több mint 500 gyermeket megajándékozó akciót

idén is jelentős előkészület előzte meg: a Segélyszervezet

a gyermekek személyes kívánságait már hetekkel karácsony előtt begyűjtötte, minden kívánságnak örökbefogadót keresett, így minden gyermek valóban a vágyott ajándékot találja majd a fa alatt. A személyre szabott ajándékok értékhatára idén is 8000 forint volt,

a kívánságok örökbefogadói között pedig egyaránt megtalálhatók a kezdeményezést évekkel ezelőtt elindító Angyal vagy! csoport tagjai, illetve cégek, magánszemélyek. A szeretet.éhség. ünnepi összefogáshoz kapcsolódó

ajándékozási akció teljes értéke mintegy 4 millió forint, a legvágyottabb játékok pedig idén is a babák és a sporteszközök.

Az első 34 csomagot ismert magyar sztárok adták át az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci Közösségi Pontján az átmeneti otthonban élő, illetve az intézmény látókörében élő rászoruló gyermekeknek. A járványhelyzet miatt kislétszámú, mégis ünnepi hangulatúra tervezett átadáson jelen volt Michelisz Norbert, túraautó-világkupa győztes autóversenyző, Rácz Jenő, Michelin-csillagos séf és Nagyné Faragó Boglárka, az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci intézményének vezetője.

A Segélyszervezet ünnepi segélyprogramjait és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. A Tesco áruházakban december 24-ig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál, a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat vagy csekken lehet adományozni.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk