hirdetés

KÖZÖSSÉG

Járókelők élesztették újra az elgázolt nénit

Viki, a pátyi gazdaboltból nem mindennapi hőstettet hajtott végre, amikor egy szörnyű balesetnek volt tanúja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. június 17.

hirdetés

Sok a hír a közönyről, kevés a hétköznapi hősökről. Örömmel növeljük utóbbiak számát. A történet szomorú, de mindenki megtette, amit tehetett.

A Facebookon büszkélkedett egykori iskolatársam egy barátnőjével így: „ A nap hőse Győri Viktória a pátyi gazdaboltból, aki olyan dologról tett tanúbizonyságot, amihez, csak keveseknek van bátorságuk. Újraélesztett egy nénit, akit elgázolt egy autó.”

Megint rám tört a kétség: képes lennék én erre? Mintha Vikitől vártam volna a választ, nyomban felvettem vele a kapcsolatot és másnap felkerestem őt Pátyon.paty(1) (1)

Óvatosan az átkeléssel!

A kis Pest megyei falun átvezető út mindkét oldalán szorosan egymás mellett sorakoznak a házak és sok-sok bolt. Egy zöldségesbe tértem be útbaigazításért. Az éppen vásárló úr nem tudta, mi járatban vagyok, de több információt adott, mint vártam. Miután felvilágosított, hogy a keresett gazdabolt a túloldalon van, figyelmeztetett, hogy csak óvatosan az átkeléssel, tegnap gázoltak itt halálra egy nénit.

hirdetés

Halálra? Biztos? – kérdeztem vissza, mintha nem jól halottam volna. Határozott igen válaszától kirázott a hideg. Én egy újjászületett néniről és a megmentőjéről szerettem volna beszámolni. Szikrányi reménnyel léptem a gazdaboltba, hogy Viki ezt megcáfolja. Nem tette. Ő is azzal fogadott, hogy sajnos hiába hozták vissza a halálból a 70 év körüli asszonyt az útszélén, a sérült néni végül feladta a küzdelmet.

Viki is ma tudta meg. Nagyon sajnálja. Ismerte Erzsike nénit, őt is gyakran kiszolgálta a boltban és még recepteket is cseréltek.paty

A pénztárban álló eladónő szinte kérdés nélkül idézi fel az előző napi izgalmakat. Az üzlet ablakából mutatja, hol történt a baleset. Noha nagyon közel volt, nem hallott semmit, egy vevőtől tudta meg, hogy elgázoltak egy nénit. Kinézett és amikor látta, hogy az asszony a földön fekszik, odasietett, hogy megkérdezze, szükség van-e innivalóra, esetleg borogatásra.

Miközben Viki mesél, ki is megyünk a helyszínre. A mellettünk elsuhanó autók zajától alig hallani. Átkelni most sem egyszerű, mindkét sávban folyamatos a kocsisor, de épségben átverekedjük magunkat a túloldalra.

Tetszett a cikk?

Ha elolvasnád a történet folytatását, akkor kattints a Hír24 oldalára!hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk