hirdetés

Ismét adományokat gyűjtenek az egyik legcsaládiasabb magyar fesztiválra

A Tű Fokán Fesztivál idén Cserhátszentivánról Garábra költözik, de ahhoz, hogy meg tudják rendezni, a te segítségedre is szükség van.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 22.

hirdetés

A Tű Fokán Művészeti Fesztivál egy különleges, egyedi műhelyekkel és különböző szubkultúrákból érkező előadókkal tarkított 5 napos program, amit idén ötödször szeretnének megrendezni. Eddig Cserhátszentivánon tartották, azonban úgy alakult, hogy most új helyszín után kellett nézniük.

Továbbra is egy nagy utaktól távol fekvő kistelepülést akartak választani, és végül a Nógrád megyei Garáb község ajánlotta fel, hogy idén befogadja őket. Ahhoz azonban, hogy erre sor kerülhessen, szükség van egy bizonyos alaptőkére, amit az előző évhez hasonlóan most is közösségi finanszírozással terveznek előteremteni.

Az Indiegogo kampány oldala néhány napja indult be, minél több pénzt sikerül összegyűjteniük, annál több programot tudnak megszervezni. A minimális összeg, amire szükségük van, 3000 dollár, amiből a különböző levonások után nagyjából 750 ezer forint érkezik meg hozzájuk.

A támogatásért cserébe a fesztivál látogatását lehetővé tévő karszalagot, ételt, szállást, ajándéktárgyakat adnak.

A kampány beharangozó videója:

hirdetés

A programokról

A szervezők a hagyományok jegyében ezúttal is komolyabb és könnyedebb zenéket igyekeznek összefűzni mozgással, színházzal és irodalmi eseményekkel. Jelenleg is több külföldi vendéggel tárgyalnak, szeretnék például elhívni a ’70-es években legendássá vált német Faust zenekart. A cseh avant/punk Uz jsme doma is szerepel a tervezett műsorban, valamint több dél-olasz világzenei zenekarral egyeztetnek. Céljuk, hogy egy igazi tarantella műsort hozzanak el Magyarországra.

A nagyszínpad programjában szerepelne még valamelyik ismertebb magyar alternatív előadó, illetve a jazz/zaj zenei vonalból a Landing Venus és egy másik hasonló szcénából érkező zenekar.

A kisszínpad műsorát néhány visszatérő vendégen túl (Halál;orgazmus, Presszó Tangó Libidó) idén is a szentendrei Elevenkert, a veszprémi Utcazene, vagy a kapolcsi Művészetek Völgye eseményein ismertté vált előadók tarkítják majd.

A Garábi templomban délutánonként klasszikus zenei programot terveznek. Éjjelente a színpadi programok után pedig idén is várnak mindenkit a szabad természetben megrendezett, teljesen akusztikus, sokszor meditatív jellegű előadásokra. Terveik között szerepel még egy fórumszínházas előadás, jóga, számháború, és éjjelente közös tábortüzes zenélés.

A tavalyi fesztiválról IDE KATTINTVA olvashatsz egy szubjektív hangvételű élménybeszámolóthirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk