KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Ismeretlenek cipeltek egy beteget a kórházig a hőségben

Több mint tizenegyezren osztották meg a történetet, amelyben a járókelők egymást váltva segítettek kórházba egy beteg nőt.

Link másolása

Több mint tizenegyezren osztották meg és több mint háromezren lájkolták eddig azt a történetet a Facebookon, amely a kommentelők szerint visszaadja az emberiségbe vetett hitet.

Az egyik szemtanú posztolta a saját üzenőfalán a történteket, még július 24-ről 25-re virradó éjjel. A szöveget tartalmi változtatás nélkül közöljük.

segitseg

Ma délelőtt Budapesten, négy ismeretlen ember felváltva vitt be gyalog, a hátán és ölben a Budai Irgalmas kórházba egy a számukra ismeretlen nőt, aki a 9-es autóbuszon lett rosszul.

Én nem nagyon szoktam ide semmit írogatni, de kivételt kell tennem. Egyrészt, azért, mert egy üzenetet kell eljuttatnom két számomra is idegen nőnek és két szintén, ismeretlen férfinek egy számukra is idegen nőtől. Másrészt, mert ma csoda történt.

Olyan csodálatos történetet tárok, most elétek, amit én eddig csak amerikai filmeken láttam, de most tanúja lehettem.

Ez a történet, itt Magyarországon, ma 2015. július 24-én kb. 9.30 kor kezdődött, amikor már rekkenő volt a hőség. A 9-es buszon. a Kiscelli utca környékén rosszul lett egy középkorú normál testalkatú kb. 58 kg. nő. Úgy tűnt vese görcse van. Mint kiderült épp a körzeti orvosához tartott a Bajcsy Zs. útra. Egy kedves 60 év körüli hölgy felajánlotta, hogy elkíséri az orvoshoz, annak ellenére, hogy neki a Nyugatinál kellet volna leszállnia a buszról.

Igen ám, de a beteg fájdalmai egyre erősödtek a busz zötykölődésének következtében és a már bevett fájdalomcsillapító sem segített. Az utasok tanakodtak mi legyen. Majd mikor a Margit híd budai hídfő megállóhoz értünk a már említett hölgynek hirtelen eszébe jutott, hogy itt kellene leszállniuk és bevinni az Irgalmas kórházba, mivel itt hamarabb kerülne orvoshoz a beteg nő. Így is lett. Ő, és egy fiatal nő emelte le a beteget a buszról, aki már lábra sem tudott állni. Mivel volt időm, én is velük tartottam, hátha segíthetek valamiben és érdekelt a nő sorsa is.

Tanakodtunk mi legyen. Már nem tudott, sem járni, sem ülni, csak feküdni a padon a tikkasztó napsütésben. Vize már alig volt. Arra gondoltunk, hogy mire a mentő kiér, az sok időbe telhet.

Ekkor a fiatalabb nő, aki nem lehetett több 50 kg-nál és 170 cm-nél magasabb felajánlotta, hogy felveszi a beteget a hátára és beviszi a kórházba.

A beteg először tiltakozott, mert féltette ezt a kis törékenynek látszó hősnőt. Ekkor elárulta a kis hősnő, hogy nem lesz semmi baja, nehezebbet is emelt már, mivel élsportoló. Aki ismeri a környéket, az építkezés miatti felfordulást, annak van fogalma arról, mire vállalkozott.

El is indultunk. Egy idő után, lányról szakadt a víz, a beteg nem tudta magát tartani, kapaszkodni, csúszni kezdett a lány hátán lefelé.

Ekkor egy idegen 30-40 év körüli biciklis férfi állt, meg hogy átvegye a beteget.

Leláncolta az utcán a bicaját és ölben vitte tovább. Mi pedig kísértük őket a kórház felé. Nem volt nagy távolság, de akkor kilométereknek tűnt. Az idősebb hölgy mindig beszélt a beteghez tartotta benne a lelket. Próbáltunk segíteni valahogy a férfinek, de nem tudtunk. Ő is már zihált izzadt, de ment, akár csak, egy filmhős, rendületlenül vitte ölében a nőt a kórház felé.

Már a kórház közelébe értünk, nem sok volt már hátra, de már rogyadozott a férfi lába is.

Ekkor az építkezésről ott termett egy újabb segítő férfi és átvette a beteget.

A biciklis hősünk elköszönt és visszasietett a bicajához. Mikor végre beértünk a kórházba, a férfi letette a nőt egy padra, majd elköszönt. Hárman vártuk, meg amíg hívták betegszállítót.

Aztán a többiek elmentek, én maradtam csak a beteggel. Kivártam, amíg ellátták és jobban lett. Akkor kicsit beszélgettünk. Nagyon hálás volt mindenkinek, ezért az önfeláldozó segítségért, amit kapott. Mivel senki sem ismerte a másikat, mindenki idegen volt, nem tudja kiknek is kell megköszönnie. Ő nincs itt a hálón.

Megígértem neki, hogy megírom, közzéteszem ezt a történetet és így továbbítom a köszönetét, és háláját. "AZ ISTEN ÁLDJA MEG MAGUKAT!!! Már jól vagyok!"

Remélem, hogy a sok megosztással eléri ezeket a fantasztikus EMBEREKET az üzenet, és ha elolvassák, akkor magukra ismernek. Így célba ér az üzenet is.

Másfelől azért is tartottam fontosnak ezt a történetet közzé tenni, mert már, annyi szörnyűség történik a világban és kis hazánkban. Mást sem hallani, minthogy emberek irtják, kirabolják egymást. Már csak a rossz hír a HÍR. Legyen végre legalább egyszer egy igazán hiteles, megtörtént, nem kacsa, de JÓ HÍR is. Csak úgy minden hátsó szándék nélkül. Ezt, érdemes reklámozni!

Élnek még olyan civil EMBEREK itt Magyarországon is, akikből nem halt még ki az önzetlen, önfeláldozó segítség nyújtás igénye!

Ha kell, gyalog, a hátukon vagy az ölükben 35 C fokos kánikulában, építkezésen átbukdácsolva visznek egy számukra teljesen ismeretlen beteg embertársukat a kórházba. Nem kértek semmit, nem vettek el semmit. Gondolkodás nélkül tették, amit jónak láttak. Majd elköszöntek. Úgy gondolom mindannyian példamutató hősök voltak, akik kitüntetést érdemelnének, azért amit ma névtelenül véghezvittek.

Végtelenül hálás vagyok, a Sorsnak és kimondhatatlanul örülök, hogy tanúja lehettem mind ennek a CSODÁNAK. Nagyon kérek mindenkit hogy, segítsen egy megosztással, hogy célba érjen az üzenet! Köszönöm, az üzenet feladójának nevében is!

segitseg3

Ha tetszett a történet, oszd meg másokkal!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Gyász: elhunyt Farkas Ricsi
A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiú 19 éves volt.

Link másolása

Elhunyt Farkas Ricsi - közölték a 19 éves fiú szülei szerda délelőtt az Összefogás Farkas Ricsikéért és a beteg gyermekekért Facebook-oldalon.

"Egyetlen drága kisfiunk, Ricsike ma reggel az angyalok közé költözött"

- írták.

A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiúról többször is írtunk már korábban. Másfél éves koráig egészséges, eleven baba volt, majd máj, tüdő, csontvelő problémák állították komoly feladatok elé az orvosokat és nagy kihívások elé a családot. Ricsi több műtéten is átesett, nehéz harcot folytatott a betegségével. 19 évesen hunyt el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
„A pokolból jöttek” – Újra lát a bombázás miatt megvakult ukrán család egy lengyel orvosnak köszönhetően
Éppen belépett a konyhába az anyuka, amikor észrevette, hogy egyenesen az ablak felé repül egy rakéta.

Link másolása

Még március 11-én reggel csapódott bomba a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck városának egyik lakóházába. Az egyik lakásban egy fiatal nő és két gyereke tartózkodott, a becsapódás után mindhárman megvakultak. A családot kiemelték a romok alól, majd egy közeli kórházba szállították őket, de sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy továbbküldték őket Lvivbe.

A kórház szemspecialistája segítséget kért korábbi lengyel tanárától, akinek átküldte az Olenáról és két fiáról készült fotókat. Tisztában volt azzal, hogy a nőnek és gyerekeinek azonnali segítség kell, de a háború miatt csak egy hét múlva érhettek volna Lengyelországba, írja a család kálváriájáról riportot is forgató BBC.

Olena, Nazar és Timur végül sikeresen megérkeztek Lublinba. Robert Rejdak professzort az első találkozásról azt mondta: az ukrán család úgy nézett ki, mint akik egyenesen „a pokolból jöttek”. A nő semmit sem látott, a gyerekek eközben egyfolytában ettek, aludtak és sírtak.

A professzor Olenán kétoldali szürkehályogműtétet hajtott végre, de a szeme belsejében lévő üvegdarab nehezítette a dolgát. A nő két nappal később már újra látott. Az ikrek is súlyos szemsérüléseket szenvedtek, de a műtétek és a kezelés után van esély a felgyógyulásukra. Ha csak néhány nappal később értek volna a klinikára, már nem tudtak volna segíteni rajtuk. Szemsérüléseknél ugyanis döntő tényező az idő.

A fiúk közül Nazar egyik szemét már így sem tudták megmenteni. Ennek ellenére Timur jóval félénkebb bátyjánál. A fiúkat pszichológus kezeli az átélt traumák miatt, ami nem is csoda: néhány nappal korábban végignézték, ahogy becsapódik otthonukba egy bomba.

Az Ukrajnában szakácsként dolgozó Olena aznap éppen belépett a konyhába, amikor látta, hogy pont az ablakuk felé repül egy rakéta. Az egész jelent annyira gyors volt, hogy szinte fel sem fogta, mi történik, csak nézte, ahogy hihetetlen tempóban közeledik a rakéta.

A nőnek esze ágában sincs a történtek után hazamenni. Azt mondja, hogy semmije sem maradt Ukrajnában, a lakását porig rombolták. Ráadásul Lengyelországban mindenki nagyon kedves vele, így inkább ott telepedne le az ikrekkel.

Az ukrán család megrázó történetről készült riport egy részletét itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Ugyanolyan a babát kapott egy menekült kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia
Veronika és édesanyja egy jótékonysági szervezettől kapott ételeket, ruhákat és játékokat. Amikor ezeket adták át nekik a raktárnál, akkor vették észre a babát.
Fotó: StripeyStork/Twitter - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Pontosan ugyanolyan babát kapott egy ukrán kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia, miután megérkezett az Egyesült Királyságba - írja az Indy100.

Veronika és édesanyja, Tatyana csütörtökön érkeztek, és a Homes for Ukraine programon keresztül szálltak meg egy támogató családnál a Surrey állambeli Epsomban és Ewellben.

Mindössze egy bőrönddel és egy babakocsival érkeztek, így a család felvette a kapcsolatot a Stripey Stork bababank jótékonysági szervezettel, hogy segítséget kérjen néhány praktikus cikk beszerzésében.

Pénteken anya és lánya a jótékonysági szervezet raktárához utaztak, hogy átvegyék a számukra előkészített készleteket, köztük ruhákat, cipőket, játékokat, etetőszéket, ágyvédőt, bili oktatókészletet, szalvétákat és piperecikkeket.

Veronika és édesanyja nagyon izgatottak lettek, amikor észrevették a babát, ami éppen olyan volt, mint amilyet a kislánynak otthon kellett hagynia. Nicola Dawes, a Stripey Stork alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Különleges élmény volt felfedezni, hogy ez a baba ugyanolyan, mint amilyet Veronika nem tudott otthonról elhozni. Ez a pillanatnyi öröm és kapcsolódás feldobta a napunkat, amikor Veronika távozóban puszit adott nekünk."

A Stripey Stork 2013-as megalakulása óta az élelmiszerbankokhoz hasonló modellel segíti a kisgyermekes családok ellátását, jelenleg pedig a térségbe érkező ukrán menekülteket. Egy tweetben a jótékonysági szervezet azt írta:

"Tudjuk, hogy Surrey-ben több mint 700 család jött össze, és igyekszünk minden hozzánk érkező kérésnek eleget tenni."

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Elaltathatják egy harkivi állatpark ragadozóit, nehogy kiszökjenek a városba az orosz bombázás miatt
Az állatkert több lakója is elpusztult vagy elmenekült a rakétatámadások miatt. A tulajdonos szeretne minden állatot megmenteni, ehhez kér anyagi támogatást.

Link másolása

Szívszorító döntésre kényszerülhetnek egy harkivi állatkert dolgozói: meg kell ölniük az ott élő tigriseket, oroszlánokat és medvéket, hogy ha az orosz bombázás miatt lehetőségük nyílik kiszökni a parkból, ne veszélyeztessék a lakosságot - írja a Daily Mail.

Már így is csoda, hogy még nem sérültek meg annyira az állatkert kenneljei, hogy a ragadozók kijuthassanak onnan. Ukrajna második legnépesebb városát ugyanis a háború kezdete óta folyamatosan ostromolják az orosz erők.

"Még egy rakétatámadás, és lehet, hogy az oroszlánok, a tigrisek és a medvék kiszabadulnak, és bemennek a városba és a környéken lévő településekre. Ezt nem engedhetjük. Sajnos most nincs megoldás erre a problémára"

- mondta az állatkert tulajdonosa, Alexander Feldman.

A Feldman Ökopark dolgozói már számos állatot átszállítottak máshová a bombafenyegetés miatt, és szeretnék, ha a ragadozókat is átköltöztethetnék egy régi lovaskomplexumba Poltava régióban, de a tulajdonos attól tart, hogy nem lesz rá lehetőségük. Így csak az marad az egyetlen opció, hogy elaltatják az állatokat.

"Elképzelhetetlen fájdalom még csak beszélni is róla. De a fő prioritás most az emberek élete"

- fogalmazott.

Egy videóüzenetben elmondta, hogy az állatpark már részben megsemmisült az újabb rakétatámadások miatt. A madárházak tönkrementek, és a ketrecek és a kennelek is nagyon megrongálódtak.

"A Feldman Ökopark már nem létezik - ezt már határozottan kijelenthetjük. Tegnap és ma ismét hatalmas ágyúzásnak voltunk kitéve. Az infrastruktúrának vége, a burkolatok is megsemmisültek"

- közölte Feldman.

Az állatparkban több mint 300 állatfaj élt. A március 17-én történt bombázásban két orángután és több csimpánz is elpusztult, két nappal később kilenc szarvas vesztette életét, 20 pedig elmenekült az erdőbe.

A tulajdonos abban reménykedik, hogy legalább a jaguárkölyköket és a párduckölyköket meg tudják menteni, de úgy látja, hogy a többi állat el fog pusztulni, ha ez így megy tovább.

Feldman most anyagi támogatást kér, hogy minden állatot kimenekíthessenek az állatkertből, mielőtt az oroszok rakétái végeznek velük, csak ők lesznek kénytelenek elaltatni a lakosság védelme érdekében. Ide kattintva lehet adakozni nekik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: