hirdetés

KÖZÖSSÉG

Inkább meghalok és megvédem a barátaim, minthogy az egész osztály meghaljon és csak én maradjak életben

Megrázó történet járta körbe a Facebookot egy fekete bőrű fiúról, aki feláldozná magát az osztálytársaiért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. február 22.

hirdetés

Nem habozna megvédeni társait Dez, egy 10 éves afro-amerikai fiú, ha a floridaihoz hasonló lövöldözés törne ki az iskolájukban. Édesanyja, Tanai Benard, aki maga is tanár és blogger, feltette Facebook-oldalára beszélgetésüket.

Az anya, úton fiával az iskolába, meg akart bizonyosodni arról, hogy Dez és osztálytársai komolyan veszik-e az iskolai biztonsági gyakorlatokat, például a bezárkózást. A fiú elmondta, hogy

ebben az esetben a tanár bezárja az ajtót, és fekete papírt tesz az ajtó ablakára. Ekkor neki és három másik fiúnak az a feladata, hogy az asztalt az ajtóhoz tolják, ezután az osztály pedig odaáll mögéjük a hátsó falhoz.

Tanai rákérdezett: "tényleg te és három osztálytársad fedezi a többieket?"

Mikor Dez ezt megerősítette, teljesen megrémült és arra gondolt: a 23 fős osztályban mindössze két fekete gyerek van, és az ő fia az egyik. Miért őt teszik a frontvonalba? Ezt meg is kérdezte gyermekétől, aki viszont az anya hatalmas meglepetésére leszögezte:

hirdetés

nem állította őt oda senki, hanem önkéntesnek jelentkezett erre a feladatra.

Az anyát a rosszullét környékezte. „Dez, miért vállalod ezt önként?” – kérdezte. Mire a fiú így válaszolt:

„Ha ilyesmi bekövetkezne, inkább legyek én az egyetlen, aki meghalok, miközben a barátaimat védem, minthogy meghaljon az egész osztály és csak én maradjak életben.”

Tanai nehezen tért magához fia szavaitól. „Még mindig gombóc van torkomban. Mindössze 10 éves... így fognak gondolkodni a gyermekeink Amerikában” – írta bejegyzésében, amelyet 338 ezren láttak, több mint 160 ezren osztottak meg, és 58 ezer kommentet kapott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk