hirdetés

KÖZÖSSÉG

Ingyen tetoválással segít a császárral szült anyukáknak egy művész

Shi Hailei elsősorban természet inspirálta motívumokat varr az édesanyák hasára, hogy ezzel is növelje önbizalmukat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. május 21.

hirdetés

A kínai Shi Hailei tetoválóművész ingyen segít azoknak az édesanyáknak, akik császármetszéssel szültek. Kínában igen gyakori a császározás, az összes szülésnek mintegy 35 százaléka.

Az anyukák nem csak azért választják ezt a szülési módot, mert azt a baba helyzete indokolná, a legtöbben programozott szülést kérnek, hogy így a baba születésnapja a kínai naptár szerencsenapjára essen.tetko2tetko3

Mivel Kínában komolyan veszik a születésszabályozást, és nem támogatják a több gyerek születését, így fontos, hogy a picik megfelelő napon jöjjenek a világra.

Ugyanakkor a metszés helye sokszor nem szép látvány, ez pedig a fiatal anyáknak gyakran okoz problémát. A tetoválóművész ezen próbál segíteni, hogy a mintákkal elfedjék a hegeket és ezzel a nők is visszaszerezzék önbizalmukat.

12 MAY: Shi Hailei, a tattoo artist in Shanghai, China, offers a free service to young mothers who have given birth by Caesarean section - he covers their scars with tattoos. Find out more: bbc.in/cbirth #c-section #caesareansection #China #Shanghai #birth #mums #mothers #Tattoo #Tattoos #BBCShorts #BBCNews @BBCNews

hirdetés
Közzétette: BBC Shorts – 2017. május 12.

A kínai tetováló elsősorban virágokat, állatokat, természetből merített motívumokat használ. Az ingyenes varrást 2015 óta végzi, havonta hat nőnek készít tetoválást, és sokszor várólistát is kell vezetnie.

Az ötletet a művésznek Flavia Carvalho adta, aki a bántalmazott, vagy rákbeteg pácienseknek segített hasonló módon.

Forrás és fotók: metro


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk