hirdetés

KÖZÖSSÉG

Ingyen rendbe hozta a fűtést több mint 10 ezer rászoruló családnál egy angol gázszerelő

„Minden fillért megér, ha így melegen lehet tartani az embereket” - vallja James Anderson, aki egy héten 70 órát dolgozik ingyen a rossz körülmények közt élőknél.
Fotó: Northfoto/SWNS - szmo.hu
2021. január 08.

hirdetés

57 ezer fontot, azaz közel 23 millió forintot költött el eddig egy jólelkű víz- és gázszerelő Angliában azért, hogy több mint 10 ezer rászoruló otthonában helyreállítsa a fűtést és a vízellátást.

Az 53 éves James Andersont mélyen elkeserítette, amikor megtudta, hogy az idős és fogyatékkal élő emberektől többezer fontos összegeket csalnak ki - írja a Daily Mail.

A férfi ezt követően, 2017-ben alapította meg Depher nevű cégét. Az elmúlt három évben több mint heti 70 órában dolgozott a közösség szolgálatában, emellett pedig még mindig hivatásából él. Jótékonysági munkáját a közösség is támogatja: eddig több mint 18 ezer fontot, azaz 7 millió forintot gyűjtöttek össze a cég számára.

“Minden fillért megér, ha így melegen lehet tartani az embereket”

- mondja a hatgyermekes apa, hozzátéve: tavaly több mint 17 ezer ember fagyott meg Angliában a központi fűtés hiánya miatt, és azon van, hogy idén csökkentse ezt a számot.

hirdetés

A járvány kezdete óta James kiterjesztette a tevékenységét: ételadománnyal és védőruházattal is szolgál a rászorulóknak, de a számlákat is rengeteg család helyett kifizeti.

James azt is elárulta: csak a személyes látogatások során jött rá, hogy a helyzet még sokkalta rosszabb bizonyos emberek otthonában, mint azt elképzelnénk.

“Amikor először hallottam róla, hogy ezeket a rászoruló embereket kihasználják, az teljesen összetört. Nem akartam elhinni, és életcélommá tettem, hogy annyi embernek segítsek, amennyinek tudok, bármi is legyen az ára.”

A Depher most már bármiben segít, amit a rászorulók igényelnek, legyen szó otthoni dekorációról, vagy épp egy kislány szülinapi tortájáról. Csak a karácsony és szilveszter közötti időszakban 93 helyen fordult meg a csapatuk.

James jótékonyságára akkor derült fény a nyilvánosság előtt, amikor valaki közzétett egy fotót egy 0 fontos számláról, amit egy 91 éves, leukémiás asszony otthonában hagyott.

"Ez a hölgy semmiképp se fizessen! Gondoskodjatok róla, hogy a nap bármelyik órájában hívhasson, és a lehető legnagyobb kényelemben legyen" - írta akkor a számla mellé a férfi.

“Az emberek reakciója mélyen megérintett. Nagyszerű érzés látni a mosolyukat, amikor tudod, hogy egy meleg és biztonságos otthonban térnek nyugovóra”

- mondta.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk