hirdetés

KÖZÖSSÉG

Ilyen vidám hangulatban edz a magyar kerekesszékes rögbicsapat

A Wildboars játékosai hatalmas lelkesedéssel és teli energiával játszanak. Vas Gergely fotográfus egy edzésen látogatta meg őket.
Fotók: Vas Gergely (Gregory Iron) - szmo.hu
2017. március 31.

hirdetés

Vas Gergely fotográfus több alkalommal készített képeket segítségképpen. A Szeretlek Magyarországnak elmondta, hogy már máskor is találkozott olyan emberekkel, akiknek munkája, elhivatottsága megtetszett neki. És mivel szívesen segít, azt adta, amit tudott: fotókat készített. Nem azért mert kérték, hanem mert ő úgy érezte, hogy szívesen adna.

Így történt ez most is, amikor egy véletlennek köszönhetően összeakadt a magyar kerekesszékes rögbicsapat egyik tagjával. A beszélgetésből barátság lett, és kiderült, hogy elkél a csapatnak némi támogatás. Na nem feltétlenül anyagi, hanem minden más. Gergő a fotókkal szeretné felhívni a figyelmet a kerekesszékes sportolókra és klubjukra.www.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.comwww.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.com

Íme Gergő története:

"Lászlót ezelőtt 2-3 éve ismertem meg barátaim esküvőjén. Már az első találkozáskor felfigyeltem pozitív kisugárzására, lendületes, energikus, és igencsak az életet szerető személyiségére - két keréken.

A két kerék szó szerint így van, hiszen László kerekesszékes. A beszélgetés során kiderült, hogy a kezdetek óta benne van egy kerekesszékes sportcsapatban, nem is akármilyenben. Rögbizik. Na ekkor azért néztem egy nagyot. Látta rajtam, hogy érdekel a dolog, hát elhívott egy edzésükre, nézzem meg, mi zajlik ott náluk.

hirdetés

A látogatásom azért is érdekes volt, mert érkezésemkor kiderült, hogy három olaszországi válogatott játékos is csatlakozott az edzőtáborhoz. A napi edzés itt is bemelegítéssel kezdődött, volt taktikai megbeszélés, és helyzetgyakorlatok is.

A játékban pedig nem csak az NFL-ben feszülnek egymásnak a csapatok, hanem bizony itt is. Kőkemény csata zajlott, akadtak ütközések, sőt borulások is. Csentek el labdát egymás öléből, és óriási sprinteket is lenyomtak.

Mindez remek hangulatban. A játékosok végig jókedvűen, tele energiával játszottak. Annyira jó volt köztük lenni, és érezni ezt a csapatszellemet, hogy én is mosolyogva jöttem el az edzés végén. Maximálisan feltöltött az élmény. Szóban nehéz mindezt átadni, beszéljenek inkább a képek."www.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.comwww.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.com

A WildBoars csapat is sok ember segítségével jöhetett létre. A folyamatos működésükhöz szükség van rátok is. Nem anyagiakban, hanem sok más módon. A honlapjuk "Segítség" menüpontjában sok ötletet találtok hozzá.www.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.comwww.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.comwww.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.com

A Wildboars Egyesület azt vallja magáról, hogy Magyarországon páratlan, a kerekesszékes rögbi egyedüli (és szenvedélyes) űzői. 2008. november 8-án tartották első edzésüket az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet központi tornatermében, kissé esetlenül, még a saját székeikben, viszont annál lelkesebben. 2009 óta minden szombat délelőtt itt tartják az edzéseiket.

2010-ben egyesületté alakultak, létrejött a Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület. 2012 májusában megalakult a Magyar kerekesszékes rögbi válogatott, júniusban pedig megrendezték az első hazai nemzetközi kerekesszékes rögbi tornát Esztergomban. Jelenleg 10 játékos űzi Magyarországon a kerekesszékes rögbit, a válogatott 8 főből áll.

www.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.comwww.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.comwww.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.comwww.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.comwww.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.comwww.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.com

A kerekes székes rögbi sport Kanadából indult 1977-ben. Férfiak és nők játszhatják, akik nyaki gerincsérülésük vagy egyéb okok (gyermekbénulás, szélütés, különböző izomsorvadás, dysmelia, amputálások vagy egyéb fajta neurológiai problémák) miatt legalább három, (nem neurológiai rokkantságnál pedig) négy végtagban korlátozott funkciókkal rendelkeznek.

A cél az volt, hogy a kerekesszékes kosárlabdánál is mozgalmasabb, gyorsabb játékot játszhassanak. A sportban a jégkorong, a kosárlabda és az amerikai futball elemei is benne vannak, de hangulatában leginkább a rögbire hasonlít.

A sportág eredeti neve „gyilkos labda” volt (a filmcímmel: Gyilkos labda – A kerekesszék harcosai).

Először 1990-ben szerepelt a sportág a kerekesszékes világjátékokon. 1994-ben a sportot hivatalos paralimpia sportágként is elismerte a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság.

Kosárlabdapályán de röplabdával játsszák. Egy csapat 12 játékosból áll. A pályán egyszerre 4-4 játékos játszhat.www.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.comwww.gregoryiron.com , www.facebook.com/gregory.iron.photography Gregory Iron Photography © (photographer:Gergely Vas) , info@gregoryiron.com

Még több fotót ITT találtok.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk