/kozosseg/ijeszto-motoros-korhaz-gyerek-megjavult/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

"Bejött egy ijesztő motoros banda a kórházba, és a 6 éves kislány kezes báránnyá változtatta őket"

Több szempontból is tanulságos a történet.

Link másolása

hirdetés

Az emberek nagy része előszeretettel hangoztatja, hogy előítéletek és általánosítás nélkül kellene élni az életünket, ám ha magunkba nézünk, pontosan tudjuk, hogy valójában ez nem mindig sikerül. Éppen erről tett tanúbizonyságot az az orvos is, akinek a sürgősségin eltöltött napja az egész világnézetét megváltoztatta, és élete legszebb élményeként gondol vissza arra, amit a kórházban átélt.

Mikka Luster Twitteren osztotta meg élményét, ami pár óra leforgása alatt az egész világot bejárta. A férfi történetének főszereplője egy 6 éves kislány, aki leesett otthon a lépcsőn, és eltörte a karját és kulcscsontját.

Mint kiderült, a gyereket számtalanszor bántalmazták otthon és az iskolában is, és az eset napján is drogfüggő anyja parancsolt rá, hogy vigye le a mosnivalót a magas lépcsőn. A gyerek akkor már szédült az éhségtől, és könnyen elvesztette az egyensúlyát, amikor lefelé botorkált.

A mentőt a szomszédok értesítették - az anyuka és a nevelőapa ugyanis észre sem vette, mi történt - , a kislány pedig hősiesen tűrte, amíg az orvosok és ápolók elvégzik rajta a szükséges vizsgálatokat.

Míg a gyerek a rendelőben volt, a kórházba érkezett egy motoros banda is.

hirdetés

"Az a fajta férfi jött be, akit ha meglátok, rögtön átmegyek az út túloldalára. Nagydarab, mogorva, izmos, szakállas, motoros pasi. Összeütközött valakivel az úton, de nem volt hajlandó többet mondani. Az egyik társa hangosan üvöltözött, hogy 'hugyoznia kell' és berontott a rendelőbe, ám mikor meglátta az ágyon ülő kislányt, hirtelen plüssmackóvá változott" - emlékezett vissza Luster.

A nagydarab férfi a kislány ágyára ült, és gügyögő hangon megkérdezte tőle, mi történt vele. Beszélgetésbe elegyedtek, a férfi megnevettette a gyereket, és a hajával játszott. Mondanunk sem kell, hogy a kórházi személyzet földbe gyökerezett lábbal figyelt, és persze rögtön értesítették a biztonsági embereket.

Azonban hamarosan bebizonyosodott, hogy az ijedelem felesleges volt. A motoros banda egy csapat jótündérré változott, akik bármit megtettek volna, hogy mosolyt csaljanak a sérült arcára.

"Mikor kimentem az épületből, utánam jött az egyik férfi, és könnyes szemmel megkérdezte, kik tették ezt a gyerekkel. 'Seggfejek' - válaszoltam, mire ő annyira dühbe gurult, hogy kijelentette, hogy soha többé nem hagyja, hogy hasonló történjen ezzel a kölyökkel. Innentől kezdve vált csak igazán furcsává a történet."

A kislány anyja bement a kórházba - természetesen ezúttal is drog hatása alatt állt - , és elkísérte a furcsa, szteroiddal teletömött párja is. Jelenetet rendeztek, morfiumot akartak kérni a "gyerek számára" az orvostól, a kislányon pedig azt a 20 dollárt követelték, amit a malacperselyéből vitt el aznap.

Ekkor előállt a motoros banda vezére, akiről kiderült, hogy a katolikus egyház felszentelt papjaként dolgozik (igen, jól olvastátok!), és védelmébe vette a kislányt. Hosszas szópárbaj után az anyuka és párja elhagyták az intézményt, a banda tagjai pedig úgy döntöttek, benn maradnak a következő pár napban, amíg a gyerek felépül.

Bár ez ütközik a rendszabállyal, az édesanya nem mert rendőrt hívni, hiszen felmérte, hogy saját magát keverné a legnagyobb bajba.

"Pár héttel később újra találkoztam a banda egyik tagjával. Azért jött a kórházba, mert leütötte valaki egy baseball ütővel.

Elmesélte, hogy miután a kislány hazament, a bandával együtt meglátogatták a családot és az osztályfőnököt is. Arra a "közös megállapodásra" jutottak velük, hogy a motorosok egyik tagja, aki véletlenül pont tanárként végzett, segít a kisiskolás tanulmányaiban, a banda többi fenegyereke pedig egészen addig kísérgeti őt az iskolába, amíg a többi kölyök abba nem hagyja a csúfolódást."

Nem tudhatjuk, hogy a "közös megállapodás" valójában mit jelentett a gyakorlatban, de az biztos, hogy a motoros srácok a szárnyaik alá vették a bántalmazott gyereket.

Luster kifejtette, hogy ez a történet az egész életét gyökerestül megváltoztatta, és úgy érzi, ennél csodálatosabb tanítást sosem kaphatott volna.

Forrás: BoredPanda


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk