KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Így vehetsz italt egy pillanat alatt a fotelből

A Furmányos Futár 25 percen belül ott terem a megrendelt áruval - ráadásul hihetetlen áron szállít. Sajnos, csak Budapest belvárosában.

Link másolása

Esténként, ha az Erzsébet téren, vagy annak környékén sétálgattok, könnyen előfordulhat, hogy elhúz mellettetek egy furcsa szerkezetű bicikli, egy hatalmas ládával felszerelve, aminek az oldalán egy ittas, rózsaszín elefánt feszít. Még az is lehet, hogy ez a srác a ládából söröket, vagy borokat ad át a fiataloknak. De ki is Ő? És mit csinál? És ami a legnagyobb kérdés: hogy lehet ilyen olcsó? Megkérdeztük Kiss Zoltántól.

- Szóval Te vagy FuFu, vagyis a Furmányos Futár. Tulajdonképpen mit is csinálsz te itt ezzel a masszív kerékpárral, ami tele van alkohollal?

- Gyakorlatilag egy csomagküldő szolgáltatás ez, a megrendelő felhív, vagy rám ír a Facebookon, kiválasztja, mit szeretne rendelni, és én 25 percen belül odaviszem neki a belváros területén.

- Váo! Ez jól hangzik. És ezt mióta űzöd? Nem igazán hallottam még rólad és nincs még túl sok követőd sem a közösségi oldalakon.

- Két hónapja durván. Nem igazán volt még energiám és időm a marketing részével foglalkozni, de azt kell mondanom, egyébként nem megy rosszul a dolog annak ellenére, hogy még alig fedeztek fel. Néha szórólapozunk azért itt a Deákon, hogy bevésődjünk a kollektív tudatba, de egyenlőre így is sok megrendelés érkezik.

1a

1b

- Nyilván nem lenne ez az interjú, ha nem legálisan űznéd ezt. Hogyan építetted fel ezt a vállalkozást, és mi ez pontosan?

- Ez valójában egy csomagküldő szolgáltatás és egy ún. vállalkozóvá válási támogatás kaptam rá, ami max. fél évre szólhat - én ebből 5 hónapnyi összeget kapok meg/fogok megkapni. A feltételek igazából azok, hogy a támogatás időszakára csak a vállalkozásból származhat jövedelmem, és ez idő alatt fenn kell tartani a vállalkozást.

- A minap kipróbáltam a szolgáltatásod és rendeltem egy doboz sört. Megmondom őszintén meglepődtem azon, hogy 10 perc alatt megkaptam, és 220 forintot fizettem összesen érte. Hihetetlen, hogy ilyen árak mellett még nem vagy annyira népszerű, hogy több tucat embert kelljen alkalmaznod.

- Igen, hát pontosan ezért, mert alacsony árréssel dolgozom, rengetegen nem hiszik el, hogy ez nem átverés. Én nem egy doboz sörön szeretnék keresni, hanem minél több megrendelőt szerezni, hogy működőképes legyen az üzlet hosszútávon. Ezért is működik a rendelés a Facebookon is, hogy minél egyszerűbben, kényelmesebben lehessen rendelni. Azonnal válaszolok és 25 percen belül szállítom az italt a belváros területén. Ettől csak még hihetetlenebb lesz sokak számára. Volt egy lány, aki rendelt egy ropit, csak azért, hogy kiderítse valóban létezem-e. Amikor megkapta 15 perc múlva, hitetlenkedve fogadott, hogy itt a ropija és csupán 80 forintot kérek érte, ráadásul számlát is adok.

2a

2b

- Tehát itt vagy te, akitől hajnalban is lehet rendelni alkoholt, ami ugye a belvárosban a dohányboltok kivételével lehetetlen, ott pedig brutális tömeg áll sorba a húgymeleg és drága borokért. Még szép, hogy tőled rendelnék! Szóval elég, ha csak küldök egy üzenetet a Furmányos Futár oldalára és te máris hozod? Zseniális! Házibulikba is szállítasz szeszt?

- Persze! Csak nyilván nagyobb mennyiségeknél, azt kérem, hogy 2 nappal előre szóljanak, hiszen nem örökös az én készletem sem. Ha megbeszélünk előre egy időpontot, minden probléma nélkül kiszállítom. Az oldalamon van egy webshop is , ahonnan kiválaszthatják, mit szeretnének fogyasztani, de igazából bármit elviszek, csak beszéljük meg.

- Mi a legnagyobb tétel, amit ki tudsz szállítani egy átlagos estén?

- Hát, ha a készletem fel van töltve, a kerón lévő ládába belefér akár 3 tálca sör, és szép számú üveg még.

- Mi volt a rekordod időben és mennyiségben?

- Időben volt, hogy 1 perc, az illetőt láttam is, amikor épp felhívott. Rendelt pár sört, és mire lerakta ott is voltam. Volt meglepődés! Mennyiségben talán 1 tálca sör, 2 üveg whisky és 6 üveg cider egy címre.

- Láttam, viszel a borhoz dugóhúzót is, sőt poharakat, ha kérnek. Ez elég jófej dolog. Pici extrák, amikkel megnyered az embereket. Nem gondoltál még rá, hogy esetleg szendvicseket is szállíts?

- De! Sokan kérdezik, tudnék-e hozni például zsíros kenyeret, de sajnos ehhez külön engedélyek kellenének, amikkel jelenleg nem rendelkezem. Szeretném bővíteni ezt a vállalkozást és szívesen felvennék magam mellé másokat is, de nem tart még ott a dolog, hogy értelmes összeget tudjak fizetni egy alkalmazottnak.

- Kötöttek már beléd munka közben?

- Persze. Sok közteres nem érti, hogy ez egy legális csomagküldő vállalkozás, és bizonyos helyek tulajdonosai sem nézik jó szemmel, hogy elviszem a vevőiket, pedig igazán csak pár ezer forintról beszélünk. Olyan is volt, hogy keményebb legények kóstolgattak az utcán, de szerencsére pár vevőm kiszúrta a konfliktust, és megvédtek. Ez nagyon jól esett.

- Mi lesz télen?

Télen is szeretném folytatni természetesen. Ráfókuszálnék a házibulikra és arra, hogy törzsrendelőket szerezzek, akik akár heti, vagy napi szinten rendelnének tőlem. Ha ez bejönne, felvennék alkalmazottakat is. Úgy érzem működni fog a dolog és élvezem is.

ut

nemkell

Furmányos Futár

"Nyitva tartás"

H - K 17:30 - 3:30

Cs - Szo: 17:30 - 3:30

Telefon: (20) 489 1686

e-mail: furmanyosfutar@gmail.com

"Étlap"

Facebook

Ha tetszik az ötlet, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Gyász: elhunyt Farkas Ricsi
A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiú 19 éves volt.

Link másolása

Elhunyt Farkas Ricsi - közölték a 19 éves fiú szülei szerda délelőtt az Összefogás Farkas Ricsikéért és a beteg gyermekekért Facebook-oldalon.

"Egyetlen drága kisfiunk, Ricsike ma reggel az angyalok közé költözött"

- írták.

A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiúról többször is írtunk már korábban. Másfél éves koráig egészséges, eleven baba volt, majd máj, tüdő, csontvelő problémák állították komoly feladatok elé az orvosokat és nagy kihívások elé a családot. Ricsi több műtéten is átesett, nehéz harcot folytatott a betegségével. 19 évesen hunyt el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
„A pokolból jöttek” – Újra lát a bombázás miatt megvakult ukrán család egy lengyel orvosnak köszönhetően
Éppen belépett a konyhába az anyuka, amikor észrevette, hogy egyenesen az ablak felé repül egy rakéta.

Link másolása

Még március 11-én reggel csapódott bomba a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck városának egyik lakóházába. Az egyik lakásban egy fiatal nő és két gyereke tartózkodott, a becsapódás után mindhárman megvakultak. A családot kiemelték a romok alól, majd egy közeli kórházba szállították őket, de sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy továbbküldték őket Lvivbe.

A kórház szemspecialistája segítséget kért korábbi lengyel tanárától, akinek átküldte az Olenáról és két fiáról készült fotókat. Tisztában volt azzal, hogy a nőnek és gyerekeinek azonnali segítség kell, de a háború miatt csak egy hét múlva érhettek volna Lengyelországba, írja a család kálváriájáról riportot is forgató BBC.

Olena, Nazar és Timur végül sikeresen megérkeztek Lublinba. Robert Rejdak professzort az első találkozásról azt mondta: az ukrán család úgy nézett ki, mint akik egyenesen „a pokolból jöttek”. A nő semmit sem látott, a gyerekek eközben egyfolytában ettek, aludtak és sírtak.

A professzor Olenán kétoldali szürkehályogműtétet hajtott végre, de a szeme belsejében lévő üvegdarab nehezítette a dolgát. A nő két nappal később már újra látott. Az ikrek is súlyos szemsérüléseket szenvedtek, de a műtétek és a kezelés után van esély a felgyógyulásukra. Ha csak néhány nappal később értek volna a klinikára, már nem tudtak volna segíteni rajtuk. Szemsérüléseknél ugyanis döntő tényező az idő.

A fiúk közül Nazar egyik szemét már így sem tudták megmenteni. Ennek ellenére Timur jóval félénkebb bátyjánál. A fiúkat pszichológus kezeli az átélt traumák miatt, ami nem is csoda: néhány nappal korábban végignézték, ahogy becsapódik otthonukba egy bomba.

Az Ukrajnában szakácsként dolgozó Olena aznap éppen belépett a konyhába, amikor látta, hogy pont az ablakuk felé repül egy rakéta. Az egész jelent annyira gyors volt, hogy szinte fel sem fogta, mi történik, csak nézte, ahogy hihetetlen tempóban közeledik a rakéta.

A nőnek esze ágában sincs a történtek után hazamenni. Azt mondja, hogy semmije sem maradt Ukrajnában, a lakását porig rombolták. Ráadásul Lengyelországban mindenki nagyon kedves vele, így inkább ott telepedne le az ikrekkel.

Az ukrán család megrázó történetről készült riport egy részletét itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Ugyanolyan a babát kapott egy menekült kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia
Veronika és édesanyja egy jótékonysági szervezettől kapott ételeket, ruhákat és játékokat. Amikor ezeket adták át nekik a raktárnál, akkor vették észre a babát.
Fotó: StripeyStork/Twitter - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Pontosan ugyanolyan babát kapott egy ukrán kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia, miután megérkezett az Egyesült Királyságba - írja az Indy100.

Veronika és édesanyja, Tatyana csütörtökön érkeztek, és a Homes for Ukraine programon keresztül szálltak meg egy támogató családnál a Surrey állambeli Epsomban és Ewellben.

Mindössze egy bőrönddel és egy babakocsival érkeztek, így a család felvette a kapcsolatot a Stripey Stork bababank jótékonysági szervezettel, hogy segítséget kérjen néhány praktikus cikk beszerzésében.

Pénteken anya és lánya a jótékonysági szervezet raktárához utaztak, hogy átvegyék a számukra előkészített készleteket, köztük ruhákat, cipőket, játékokat, etetőszéket, ágyvédőt, bili oktatókészletet, szalvétákat és piperecikkeket.

Veronika és édesanyja nagyon izgatottak lettek, amikor észrevették a babát, ami éppen olyan volt, mint amilyet a kislánynak otthon kellett hagynia. Nicola Dawes, a Stripey Stork alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Különleges élmény volt felfedezni, hogy ez a baba ugyanolyan, mint amilyet Veronika nem tudott otthonról elhozni. Ez a pillanatnyi öröm és kapcsolódás feldobta a napunkat, amikor Veronika távozóban puszit adott nekünk."

A Stripey Stork 2013-as megalakulása óta az élelmiszerbankokhoz hasonló modellel segíti a kisgyermekes családok ellátását, jelenleg pedig a térségbe érkező ukrán menekülteket. Egy tweetben a jótékonysági szervezet azt írta:

"Tudjuk, hogy Surrey-ben több mint 700 család jött össze, és igyekszünk minden hozzánk érkező kérésnek eleget tenni."

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Elaltathatják egy harkivi állatpark ragadozóit, nehogy kiszökjenek a városba az orosz bombázás miatt
Az állatkert több lakója is elpusztult vagy elmenekült a rakétatámadások miatt. A tulajdonos szeretne minden állatot megmenteni, ehhez kér anyagi támogatást.

Link másolása

Szívszorító döntésre kényszerülhetnek egy harkivi állatkert dolgozói: meg kell ölniük az ott élő tigriseket, oroszlánokat és medvéket, hogy ha az orosz bombázás miatt lehetőségük nyílik kiszökni a parkból, ne veszélyeztessék a lakosságot - írja a Daily Mail.

Már így is csoda, hogy még nem sérültek meg annyira az állatkert kenneljei, hogy a ragadozók kijuthassanak onnan. Ukrajna második legnépesebb városát ugyanis a háború kezdete óta folyamatosan ostromolják az orosz erők.

"Még egy rakétatámadás, és lehet, hogy az oroszlánok, a tigrisek és a medvék kiszabadulnak, és bemennek a városba és a környéken lévő településekre. Ezt nem engedhetjük. Sajnos most nincs megoldás erre a problémára"

- mondta az állatkert tulajdonosa, Alexander Feldman.

A Feldman Ökopark dolgozói már számos állatot átszállítottak máshová a bombafenyegetés miatt, és szeretnék, ha a ragadozókat is átköltöztethetnék egy régi lovaskomplexumba Poltava régióban, de a tulajdonos attól tart, hogy nem lesz rá lehetőségük. Így csak az marad az egyetlen opció, hogy elaltatják az állatokat.

"Elképzelhetetlen fájdalom még csak beszélni is róla. De a fő prioritás most az emberek élete"

- fogalmazott.

Egy videóüzenetben elmondta, hogy az állatpark már részben megsemmisült az újabb rakétatámadások miatt. A madárházak tönkrementek, és a ketrecek és a kennelek is nagyon megrongálódtak.

"A Feldman Ökopark már nem létezik - ezt már határozottan kijelenthetjük. Tegnap és ma ismét hatalmas ágyúzásnak voltunk kitéve. Az infrastruktúrának vége, a burkolatok is megsemmisültek"

- közölte Feldman.

Az állatparkban több mint 300 állatfaj élt. A március 17-én történt bombázásban két orángután és több csimpánz is elpusztult, két nappal később kilenc szarvas vesztette életét, 20 pedig elmenekült az erdőbe.

A tulajdonos abban reménykedik, hogy legalább a jaguárkölyköket és a párduckölyköket meg tudják menteni, de úgy látja, hogy a többi állat el fog pusztulni, ha ez így megy tovább.

Feldman most anyagi támogatást kér, hogy minden állatot kimenekíthessenek az állatkertből, mielőtt az oroszok rakétái végeznek velük, csak ők lesznek kénytelenek elaltatni a lakosság védelme érdekében. Ide kattintva lehet adakozni nekik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: