hirdetés

KÖZÖSSÉG

Így vehetsz italt egy pillanat alatt a fotelből

A Furmányos Futár 25 percen belül ott terem a megrendelt áruval - ráadásul hihetetlen áron szállít. Sajnos, csak Budapest belvárosában.
Csákvári Péter interjúja, Fotók: Mervai Márk - szmo.hu
2014. augusztus 29.

hirdetés

Esténként, ha az Erzsébet téren, vagy annak környékén sétálgattok, könnyen előfordulhat, hogy elhúz mellettetek egy furcsa szerkezetű bicikli, egy hatalmas ládával felszerelve, aminek az oldalán egy ittas, rózsaszín elefánt feszít. Még az is lehet, hogy ez a srác a ládából söröket, vagy borokat ad át a fiataloknak. De ki is Ő? És mit csinál? És ami a legnagyobb kérdés: hogy lehet ilyen olcsó? Megkérdeztük Kiss Zoltántól.

- Szóval Te vagy FuFu, vagyis a Furmányos Futár. Tulajdonképpen mit is csinálsz te itt ezzel a masszív kerékpárral, ami tele van alkohollal?

- Gyakorlatilag egy csomagküldő szolgáltatás ez, a megrendelő felhív, vagy rám ír a Facebookon, kiválasztja, mit szeretne rendelni, és én 25 percen belül odaviszem neki a belváros területén.

- Váo! Ez jól hangzik. És ezt mióta űzöd? Nem igazán hallottam még rólad és nincs még túl sok követőd sem a közösségi oldalakon.

hirdetés

- Két hónapja durván. Nem igazán volt még energiám és időm a marketing részével foglalkozni, de azt kell mondanom, egyébként nem megy rosszul a dolog annak ellenére, hogy még alig fedeztek fel. Néha szórólapozunk azért itt a Deákon, hogy bevésődjünk a kollektív tudatba, de egyenlőre így is sok megrendelés érkezik.

1a

1b

- Nyilván nem lenne ez az interjú, ha nem legálisan űznéd ezt. Hogyan építetted fel ezt a vállalkozást, és mi ez pontosan?

- Ez valójában egy csomagküldő szolgáltatás és egy ún. vállalkozóvá válási támogatás kaptam rá, ami max. fél évre szólhat - én ebből 5 hónapnyi összeget kapok meg/fogok megkapni. A feltételek igazából azok, hogy a támogatás időszakára csak a vállalkozásból származhat jövedelmem, és ez idő alatt fenn kell tartani a vállalkozást.

- A minap kipróbáltam a szolgáltatásod és rendeltem egy doboz sört. Megmondom őszintén meglepődtem azon, hogy 10 perc alatt megkaptam, és 220 forintot fizettem összesen érte. Hihetetlen, hogy ilyen árak mellett még nem vagy annyira népszerű, hogy több tucat embert kelljen alkalmaznod.

- Igen, hát pontosan ezért, mert alacsony árréssel dolgozom, rengetegen nem hiszik el, hogy ez nem átverés. Én nem egy doboz sörön szeretnék keresni, hanem minél több megrendelőt szerezni, hogy működőképes legyen az üzlet hosszútávon. Ezért is működik a rendelés a Facebookon is, hogy minél egyszerűbben, kényelmesebben lehessen rendelni. Azonnal válaszolok és 25 percen belül szállítom az italt a belváros területén. Ettől csak még hihetetlenebb lesz sokak számára. Volt egy lány, aki rendelt egy ropit, csak azért, hogy kiderítse valóban létezem-e. Amikor megkapta 15 perc múlva, hitetlenkedve fogadott, hogy itt a ropija és csupán 80 forintot kérek érte, ráadásul számlát is adok.

2a

2b

- Tehát itt vagy te, akitől hajnalban is lehet rendelni alkoholt, ami ugye a belvárosban a dohányboltok kivételével lehetetlen, ott pedig brutális tömeg áll sorba a húgymeleg és drága borokért. Még szép, hogy tőled rendelnék! Szóval elég, ha csak küldök egy üzenetet a Furmányos Futár oldalára és te máris hozod? Zseniális! Házibulikba is szállítasz szeszt?

- Persze! Csak nyilván nagyobb mennyiségeknél, azt kérem, hogy 2 nappal előre szóljanak, hiszen nem örökös az én készletem sem. Ha megbeszélünk előre egy időpontot, minden probléma nélkül kiszállítom. Az oldalamon van egy webshop is , ahonnan kiválaszthatják, mit szeretnének fogyasztani, de igazából bármit elviszek, csak beszéljük meg.

- Mi a legnagyobb tétel, amit ki tudsz szállítani egy átlagos estén?

- Hát, ha a készletem fel van töltve, a kerón lévő ládába belefér akár 3 tálca sör, és szép számú üveg még.

- Mi volt a rekordod időben és mennyiségben?

- Időben volt, hogy 1 perc, az illetőt láttam is, amikor épp felhívott. Rendelt pár sört, és mire lerakta ott is voltam. Volt meglepődés! Mennyiségben talán 1 tálca sör, 2 üveg whisky és 6 üveg cider egy címre.

- Láttam, viszel a borhoz dugóhúzót is, sőt poharakat, ha kérnek. Ez elég jófej dolog. Pici extrák, amikkel megnyered az embereket. Nem gondoltál még rá, hogy esetleg szendvicseket is szállíts?

- De! Sokan kérdezik, tudnék-e hozni például zsíros kenyeret, de sajnos ehhez külön engedélyek kellenének, amikkel jelenleg nem rendelkezem. Szeretném bővíteni ezt a vállalkozást és szívesen felvennék magam mellé másokat is, de nem tart még ott a dolog, hogy értelmes összeget tudjak fizetni egy alkalmazottnak.

- Kötöttek már beléd munka közben?

- Persze. Sok közteres nem érti, hogy ez egy legális csomagküldő vállalkozás, és bizonyos helyek tulajdonosai sem nézik jó szemmel, hogy elviszem a vevőiket, pedig igazán csak pár ezer forintról beszélünk. Olyan is volt, hogy keményebb legények kóstolgattak az utcán, de szerencsére pár vevőm kiszúrta a konfliktust, és megvédtek. Ez nagyon jól esett.

- Mi lesz télen?

Télen is szeretném folytatni természetesen. Ráfókuszálnék a házibulikra és arra, hogy törzsrendelőket szerezzek, akik akár heti, vagy napi szinten rendelnének tőlem. Ha ez bejönne, felvennék alkalmazottakat is. Úgy érzem működni fog a dolog és élvezem is.

ut

nemkell

Furmányos Futár

"Nyitva tartás"

H - K 17:30 - 3:30

Cs - Szo: 17:30 - 3:30

Telefon: (20) 489 1686

e-mail: furmanyosfutar@gmail.com

"Étlap"

Facebook

Ha tetszik az ötlet, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk