hirdetés

KÖZÖSSÉG

Így telt a nagy nap, amikor beadták Levinek a 700 milliós gyógyszert – édesanyja mesélte el

Már előző reggel beköltöztek a Bethesda gyermekkórházba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.

hirdetés

Mi is megírtuk, hogy hatalmas összefogással sikerült összegyűjteni a szükséges 700 millió forintot az SMA 2 típusú betegségben szenvedő Leventének a speciális kezelésre.

Ő a második gyerek, akinek összegyűlt ez az összeg, korábban egy Zente nevű kisfúnak gyűjtötték össze a pénzt magyar és külföldi adományozók segítségével.

A gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Leventén is csak a Zolgensma nevű készítmény segíthet - ez ma a világ legdrágább gyógyszere.

Levente anyukája nemrég a Facebookon jelentette be, hogy a kisfiú megkapta a gyógyszert, és most egy részletesebb bejegyzésben számolt be a történtekről.

hirdetés

"Nagyon vártuk ezt a napot, izgultunk, féltünk is" -írta az édesanya.

"25-én reggel 8-kor kellett beköltöznünk a Bethesda Gyermekkórházba. Levit Gergely Anita Doktor néni már az ajtóban várta. Előkészítették Levit a kezeléshez. A Doktor néni megvizsgálta és ezt követően kettő vénát szúrtak neki, és megkapta az első szteroidos kezelését. Ezután szabad foglalkozás volt, de szigorúan csak a kórteremben.

Másnap reggel 6-kor keltünk. Levi sem sokat aludt éjszaka, biztos érezte, hogy anya ideges. Reggelizni sem volt hajlandó, korán is volt, izgultunk is. Közben megérkezett apa, akit Levi nagyon várt már."
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk