/kozosseg/igy-reagalt-a-szklerozisos-no-a-szelvedojen-hagyott-aljas-uzenetre/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Így reagált a szklerózisos nő a szélvédőjén hagyott aljas üzenetre

Hol hagytad a kerekesszékedet? – állt a cetlin. A 42 éves édesanya Facebook-posztban reagált, amit már tízezrek osztottak meg.
hirdetés

Az Ausztráliában élő, mozgássérült Justine Van Der Borne-nak elszomorító és legalább annyira dühítő élményben volt része egy novemberi napon, amikor kislányával együtt elmentek bevásárolni. Kocsijával, ahogy mindig is tenni szokta, a mozgássérülteknek fenntartott helyre állt be; az üzletből jövet azonban azt kellett látnia, hogy valaki egy meglehetősen ízléstelen üzenetet hagyott a szélvédőjén, amely így szólt: "A kerekesszéked otthon felejtetted???"

Justine annyira felzaklatta magát (joggal), hogy hosszú Facebook-posztban fejtette ki, mit is gondol az esetről. Röviden leírta a történetét: rokkantságáért felelős betegségét, a szklerózis multiplexet 35 éves korában diagnosztizáltak nála - de hozzátette: valójában annak a tudata miatt volt igazán lesújtva, hogy sosem gyógyul meg, az élete lassanként, az idő múlásával nyomorodik meg. Betegsége az egész családja, a gyerekei életét és jövőjét is gyökeresen megváltoztatta.

To person that left this on my car last week at Mitcham Shopping Centre- I was diagnosed with Multiple Sclerosis when I...Közzétette: Justine Van Den Borne – 2015. november 9.

"Azon a napon, amikor láttál, éppen egy jó napom volt, a lányommal sétáltam, ráadásul a segítsége nélkül. Köszi, hogy teljesen elrontottad. Úgy éreztem magam, mintha az emberek egyfolytában bámulnának, mint akkor, amikor nem vagyok képes segítség nélkül lépni. Elegem van az olyan emberekből, mint te, akik azért molesztálnak, mert igénybe veszek egy szolgáltatást, ami egyébként teljesen megillet.

hirdetés

A fogyatékkal élő nem minden esetben jelenti azt, hogy valaki kerekesszékhez van kötve. De ugye milyen remek, hogy én egy napon pontosan ilyen leszek? Most arra koncentrálok, hogy eljussak a legjobb barátaim esküvőjére, jövő szeptemberben - méghozzá a saját lábamon, ne úgy, hogy tolni kelljen. 42 éves leszek. Mielőtt bárki napját elrontod, jusson eszedbe: nem tudhatsz mindent, és csak mert nem látszik, nem jelenti azt, hogy valakinek nem okoz kemény küzdelmet egyik lábát a másik után tenni."

Az asszony posztját azóta közel 250 ezren lájkolták, majdnem 60 ezren osztották meg, a kommentek száma pedig már bőven túllépte a 40 ezret. Nektek mi a véleményetek a történtekről?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk