?> /kozosseg/igy-mentettek-meg-egy-erdobe-kirakott-kiskutyat/ Így mentettek meg egy erdőbe kirakott kiskutyát | szmo.hu
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Így mentettek meg egy erdőbe kirakott kiskutyát

Önzetlen szeretet mentette meg Fruskát, a legyengült állatot szakértő kezekre bízták, és várják haza, mint a család új tagját.

Link másolása

hirdetés

Néhány elszánt kutyabarát lett figyelmes az erdőben bóklászó, és szemmel láthatóan jobb napokat megélt fehér kiskutyára. Az állatszerető páros mindent elkövetett, hogy az árva jószágot befogja és megmentse az életét. A kalandról készült beszámolót változtatás nélkül, az ő fotóikkal közöljük:

kutya1

"Ma reggel Dezső barátunk telefonon közölte velünk a jó hírt, hogy a több napja keresett fehér színű kiskutya ismét a „szokott” helyen van. Mindenféle normaidőt megszégyenítve pillanatok alatt a megfelelő eszközökkel és ruházattal felszerelve „menetkész” állapotban voltunk és megkezdődött a kutyamentő IV. expedíciónk.

kutya2

hirdetés

A szél erős volt, és egy kicsit hideg is, de reményekkel indultunk el a kiskutya megmentésére. A kiskutya miután meghallotta a motorcsónak hangját rejtekhelyéről előbújva a vízparton várta az érkezésünket, de mivel ismeretlen hangokat is hallott – talán a félelem miatt -, visszatért az erdőbe. Moncsi elkészítette a kiskutya ételét, aki közben a partról figyelte az eseményeket.

kutya3

A befogási haditerv az volt, hogy néhány falat étellel - melybe nyugtató volt belekeverve -, a helyszínről eltávozunk és kb. 15-20 perc elteltével térünk csak vissza a konkrét befogás érdekében. Amikor ismét a helyszínen voltunk szomorúan tapasztaltuk, hogy a kiskutya nem nyúlt az ételhez.

kutya4

kutya5

kutya6

Rövid kutatás után megtaláltuk a búvóhelyén, és Moncsi kezéből fogadta el az ételt. Minden egyes falatkát néhány lépéssel a csónakhoz közelebb kapott meg. Amikor az utolsó falatkát is megette akkor már rajta volt a Lottytól kölcsönkért nyakörv, ami ellen nem tiltakozott. A kiskutyát én emeltem be a csónakba, a kimerült kis testén éreztem a remegését és a szapora szívverését.

kutya9

kutya10

kutya11

Szegényke nagyon félt. Nem tudta, hogy most már biztonságban van. A Csongrád Megyei Állatvédőrség tanácsaival segítette a kiskutya megmentését, szervezi és felügyeli a kötelező orvosi vizsgálatokat, a chip beültetést, az oltásokat és az ivartalanítást. De egy alapos kozmetikai beavatkozás is szükséges. A 14 napos karantén után pedig terveink szerint örökbe fogadjuk Fruskát, mert ezt a nevet kapta a keresztségben.

kutya12

kutya13

kutya14

Ha minden jól megy vasárnap Lottyval meglátogatjuk Fruskát a szentesi állatmenhelyen, hogy megismerjék egymást. Kíváncsiak vagyunk a reakciókra, és arra is, hogy hogyan fogadják el egymást. Reményeink szerint minden zökkenőmentesen fog alakulni.

Ez úton és módon szeretnék köszönetet mondani az önzetlen segítségért: Mészáros Dezső halászmesternek, Sipos Olgának és a szentesi Állatmenhelynek." (Martini János)

A történet azonban még itt nem ért véget. a Legfrissebb bejegyzés szerint még sajnos van miért izgulni: "Fruska túl van az első orvosi vizsgálatokon. Sajnos a krónikus alultápláltság miatt az elkövetkező 4-5 nap kritikus lesz. Csak reménykedni tudunk abban, hogy nem az utolsó perc után találtuk meg Fruskát, hanem néhány perccel előtte, mivel hamarabb nem tudtuk. A nélkülözések miatt szervezete már megkezdte önmaga lebontását. A kérdés most az, hogy Fruska legyengült szervezete mennyire lesz képes befogadni és feldolgozni a nélkülözhetetlen energiát biztosító ételeket. A gyógykezelés és a vizsgálatok holnap folytatódnak. Röntgen felvételek készülnek a végtagjairól, mert az egyik lábát nem tudja rendesen használni. Összefoglalva, nem állunk jól, de nem adjuk fel! Ugye, Fruska, te sem adod fel?"

Ha te is drukkolsz a kiskutya felépülésének, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk