KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Igazi férfi nem vesz nőt - kampány a szexuális rabszolgaság ellen

Zenészek, színészek, hétköznapi emberek is kiállnak a magyarországi emberkereskedelem és rabszolgaság ellen.

Link másolása

Sorozatosan állnak ki zenészek, színészek, közéleti és vallási személyek is az emberkereskedelem és a szexuális rabszolgaság ellen. A Mennyit Érsz? Facebook oldalon markáns állásfoglalásukkal együtt jelentek meg a fotók, ezekből válogattunk:

reka

"Nem áru.

Élet.

Nem másé.

A tied.

Vigyázz rá!"

- Farkasházi Réka - színésznő, műsorvezető, szinkronszínész

soma

"...Arról van szó, ha te szólsz, ne lohadjunk,

de mi férfiak férfiak maradjunk

és nők a nők - szabadok, kedvesek

s mind ember, mert az egyre kevesebb..."

József Attila: Thomas Mann üdvözlése (részlet)

- Zámbori Soma - színész, szinkronszínész

palmer

"A nő egy kincs, olyan akinek nem lehet meghatározni az értékét! Megfizethetetlen!"

- Johnny K Palmer - dalszerző, énekes

henderson

"Igazi férfi nem vesz nőt! Az ember minden nap hall a hírekben a prostitúcióról, az embercsempészetről... Viszont egyenesen megdöbbentő, amikor utánanéz, olvassa a történetek, látja a számokat és rádöbben, hogy milyen valós probléma ez! Büszke vagyok rá, hogy ebben a programban részt vehetek és bátorítalak titeket, hogy fogjunk össze és mutassuk meg, hogy ezek a lányok igazán mennyit érnek!"

- Henderson Dávid - dalszerző, énekes

suveges

"Hiszek a szeretetben. Akár bevalljuk, akár nem, mindenki arra vágyik, hogy szeressék és hogy szerethessen másokat. Hiszek ebben a - gazdasági szempontból őrültségnek tűnő - csodában: minél többet követelek belőle, annál kevesebb jut nekem; és minél többet ajándékozok, annál nagyobb örömöt élek meg én is mások által.

Azt hiszem, rosszul tesszük fel a legalapvetőbb kérdéseinket. Nem azt kell keresnem, vajon ki tud engem boldoggá tenni; hanem azt: hogyan tudlak téged jól szeretni.

"... ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra."

Élet csak ott van, ahol egymáshoz tudunk szelídülni. Önként, örömmel, örökre.

Hiszek a szabad döntésben a szeretet mellett."

- Süveges Gergő - újságíró, televíziós műsorvezető

jota

"Gondolj bele. Hogy naivan jelentkezel egy munkára. Hogy rendszeresen - jóesetben "csak" - megaláznak, megdugnak és megszopatnak. Naponta sokszor. Pénzért. Pedig nem akarod. És az ellenállásodat tudatmódosító szerekkel tompítják. Hogy sokan azt gondolják rólad, hogy: "Ha ilyen hülye, meg is érdemli!". Vagy ami rosszabb, hogy: "Élvezi!". Hogy egy kereskedelmi termék vagy, és idővel magad is elhiszed, hogy ennyit érsz. Hogy nem látsz kiutat, egy olyan útvesztőből, amibe nem te akartál belemenni. Gondolj bele, hogy férfi vagy. "

- Andelic Jonathan - énekes, zenész, dalszerző

mennyit

"Hiszem, hogy az ember nem árucikk, és mélységesen felháborít, ha annak tekintik. Nem tekinthetünk egymásra úgy, mint tárgyakra. Szomorú, de a XXI. században ott tartunk, hogy embereket adnak-vesznek. Ha csak egy keveset is tehetünk ez ellen, ha csak néhány embert meg tudunk menteni, már megérte. Reményeim szerint ennél többet is elérhetünk. Ezért csatlakoztam a kezdeményezéshez."

- Schafarek József - vállalkozó

kyle

"So proud to support an organization that is helping women who've been subjected to sexual slavery"

("Büszke vagyok, hogy támogathatok egy olyan szervezetet, amely segít azokon a nőkön, akik szexuális rabszolgaságnak vannak kitéve.")

- Kyle Eckhart

abbe

" Nekem hihetetlen, hogy a világon és itt Magyarországon is élnek még rabszolgák, olyan emberek, akik nem dönthetnek mit csinálnak, és nem ők irányítják a saját életüket, hanem áldozatok egy durva rendszerben, az emberkereskedelemben. Az előítéleteinkkel nem segítünk nekik, csak bántjuk őket. A “Mennyit érsz?” kiállítás és csapat segítségével megismerhetjük hogyan tudunk igazából segíteni az áldozatoknak, hogy megint rendes életük legyen..."

- Abbe Lewis - dalszerző, énekes

De mi is ez pontosan? Miért fotózkodnak ezzel a táblával?

A Mennyit Érsz? kiállítás és konferencia küldetése a társadalom szemléletformálása az áldozatok megítélésével kapcsolatban.

"
A XXI. században élünk, de a rabszolgaság ma is valóság!

- írják a szervezők.

kiut

A szervezők azt tűzték ki a kiállítás céljául, hogy ráébresszen bennünket, embereket, milyen értékesek is vagyunk

és felkeltse a figyelmünket, valamint támogassa azokat, akik a köztünk élő szenvedőkön segítenek.

Az interaktív kiállítás ingyenesen látogatható, április 29-én pénteken 11.00-től 21.00-ig, és 30-án szombaton 09.00-től 20.00-ig az Erzsébet körút 13-ban. További információkat ITT találsz.

Emellett színházi programmal is készültek: a „KIÁLLOK ÉRTED” című színházi előadás az áldozattá válás folyamatát mutatja be éles tükörként a valóságról.

Ha fontosnak tartod, hogy más is tudjon róla, oszd meg barátaiddal!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Gyász: elhunyt Farkas Ricsi
A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiú 19 éves volt.

Link másolása

Elhunyt Farkas Ricsi - közölték a 19 éves fiú szülei szerda délelőtt az Összefogás Farkas Ricsikéért és a beteg gyermekekért Facebook-oldalon.

"Egyetlen drága kisfiunk, Ricsike ma reggel az angyalok közé költözött"

- írták.

A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiúról többször is írtunk már korábban. Másfél éves koráig egészséges, eleven baba volt, majd máj, tüdő, csontvelő problémák állították komoly feladatok elé az orvosokat és nagy kihívások elé a családot. Ricsi több műtéten is átesett, nehéz harcot folytatott a betegségével. 19 évesen hunyt el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
„A pokolból jöttek” – Újra lát a bombázás miatt megvakult ukrán család egy lengyel orvosnak köszönhetően
Éppen belépett a konyhába az anyuka, amikor észrevette, hogy egyenesen az ablak felé repül egy rakéta.

Link másolása

Még március 11-én reggel csapódott bomba a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck városának egyik lakóházába. Az egyik lakásban egy fiatal nő és két gyereke tartózkodott, a becsapódás után mindhárman megvakultak. A családot kiemelték a romok alól, majd egy közeli kórházba szállították őket, de sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy továbbküldték őket Lvivbe.

A kórház szemspecialistája segítséget kért korábbi lengyel tanárától, akinek átküldte az Olenáról és két fiáról készült fotókat. Tisztában volt azzal, hogy a nőnek és gyerekeinek azonnali segítség kell, de a háború miatt csak egy hét múlva érhettek volna Lengyelországba, írja a család kálváriájáról riportot is forgató BBC.

Olena, Nazar és Timur végül sikeresen megérkeztek Lublinba. Robert Rejdak professzort az első találkozásról azt mondta: az ukrán család úgy nézett ki, mint akik egyenesen „a pokolból jöttek”. A nő semmit sem látott, a gyerekek eközben egyfolytában ettek, aludtak és sírtak.

A professzor Olenán kétoldali szürkehályogműtétet hajtott végre, de a szeme belsejében lévő üvegdarab nehezítette a dolgát. A nő két nappal később már újra látott. Az ikrek is súlyos szemsérüléseket szenvedtek, de a műtétek és a kezelés után van esély a felgyógyulásukra. Ha csak néhány nappal később értek volna a klinikára, már nem tudtak volna segíteni rajtuk. Szemsérüléseknél ugyanis döntő tényező az idő.

A fiúk közül Nazar egyik szemét már így sem tudták megmenteni. Ennek ellenére Timur jóval félénkebb bátyjánál. A fiúkat pszichológus kezeli az átélt traumák miatt, ami nem is csoda: néhány nappal korábban végignézték, ahogy becsapódik otthonukba egy bomba.

Az Ukrajnában szakácsként dolgozó Olena aznap éppen belépett a konyhába, amikor látta, hogy pont az ablakuk felé repül egy rakéta. Az egész jelent annyira gyors volt, hogy szinte fel sem fogta, mi történik, csak nézte, ahogy hihetetlen tempóban közeledik a rakéta.

A nőnek esze ágában sincs a történtek után hazamenni. Azt mondja, hogy semmije sem maradt Ukrajnában, a lakását porig rombolták. Ráadásul Lengyelországban mindenki nagyon kedves vele, így inkább ott telepedne le az ikrekkel.

Az ukrán család megrázó történetről készült riport egy részletét itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Ugyanolyan a babát kapott egy menekült kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia
Veronika és édesanyja egy jótékonysági szervezettől kapott ételeket, ruhákat és játékokat. Amikor ezeket adták át nekik a raktárnál, akkor vették észre a babát.
Fotó: StripeyStork/Twitter - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Pontosan ugyanolyan babát kapott egy ukrán kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia, miután megérkezett az Egyesült Királyságba - írja az Indy100.

Veronika és édesanyja, Tatyana csütörtökön érkeztek, és a Homes for Ukraine programon keresztül szálltak meg egy támogató családnál a Surrey állambeli Epsomban és Ewellben.

Mindössze egy bőrönddel és egy babakocsival érkeztek, így a család felvette a kapcsolatot a Stripey Stork bababank jótékonysági szervezettel, hogy segítséget kérjen néhány praktikus cikk beszerzésében.

Pénteken anya és lánya a jótékonysági szervezet raktárához utaztak, hogy átvegyék a számukra előkészített készleteket, köztük ruhákat, cipőket, játékokat, etetőszéket, ágyvédőt, bili oktatókészletet, szalvétákat és piperecikkeket.

Veronika és édesanyja nagyon izgatottak lettek, amikor észrevették a babát, ami éppen olyan volt, mint amilyet a kislánynak otthon kellett hagynia. Nicola Dawes, a Stripey Stork alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Különleges élmény volt felfedezni, hogy ez a baba ugyanolyan, mint amilyet Veronika nem tudott otthonról elhozni. Ez a pillanatnyi öröm és kapcsolódás feldobta a napunkat, amikor Veronika távozóban puszit adott nekünk."

A Stripey Stork 2013-as megalakulása óta az élelmiszerbankokhoz hasonló modellel segíti a kisgyermekes családok ellátását, jelenleg pedig a térségbe érkező ukrán menekülteket. Egy tweetben a jótékonysági szervezet azt írta:

"Tudjuk, hogy Surrey-ben több mint 700 család jött össze, és igyekszünk minden hozzánk érkező kérésnek eleget tenni."

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Elaltathatják egy harkivi állatpark ragadozóit, nehogy kiszökjenek a városba az orosz bombázás miatt
Az állatkert több lakója is elpusztult vagy elmenekült a rakétatámadások miatt. A tulajdonos szeretne minden állatot megmenteni, ehhez kér anyagi támogatást.

Link másolása

Szívszorító döntésre kényszerülhetnek egy harkivi állatkert dolgozói: meg kell ölniük az ott élő tigriseket, oroszlánokat és medvéket, hogy ha az orosz bombázás miatt lehetőségük nyílik kiszökni a parkból, ne veszélyeztessék a lakosságot - írja a Daily Mail.

Már így is csoda, hogy még nem sérültek meg annyira az állatkert kenneljei, hogy a ragadozók kijuthassanak onnan. Ukrajna második legnépesebb városát ugyanis a háború kezdete óta folyamatosan ostromolják az orosz erők.

"Még egy rakétatámadás, és lehet, hogy az oroszlánok, a tigrisek és a medvék kiszabadulnak, és bemennek a városba és a környéken lévő településekre. Ezt nem engedhetjük. Sajnos most nincs megoldás erre a problémára"

- mondta az állatkert tulajdonosa, Alexander Feldman.

A Feldman Ökopark dolgozói már számos állatot átszállítottak máshová a bombafenyegetés miatt, és szeretnék, ha a ragadozókat is átköltöztethetnék egy régi lovaskomplexumba Poltava régióban, de a tulajdonos attól tart, hogy nem lesz rá lehetőségük. Így csak az marad az egyetlen opció, hogy elaltatják az állatokat.

"Elképzelhetetlen fájdalom még csak beszélni is róla. De a fő prioritás most az emberek élete"

- fogalmazott.

Egy videóüzenetben elmondta, hogy az állatpark már részben megsemmisült az újabb rakétatámadások miatt. A madárházak tönkrementek, és a ketrecek és a kennelek is nagyon megrongálódtak.

"A Feldman Ökopark már nem létezik - ezt már határozottan kijelenthetjük. Tegnap és ma ismét hatalmas ágyúzásnak voltunk kitéve. Az infrastruktúrának vége, a burkolatok is megsemmisültek"

- közölte Feldman.

Az állatparkban több mint 300 állatfaj élt. A március 17-én történt bombázásban két orángután és több csimpánz is elpusztult, két nappal később kilenc szarvas vesztette életét, 20 pedig elmenekült az erdőbe.

A tulajdonos abban reménykedik, hogy legalább a jaguárkölyköket és a párduckölyköket meg tudják menteni, de úgy látja, hogy a többi állat el fog pusztulni, ha ez így megy tovább.

Feldman most anyagi támogatást kér, hogy minden állatot kimenekíthessenek az állatkertből, mielőtt az oroszok rakétái végeznek velük, csak ők lesznek kénytelenek elaltatni a lakosság védelme érdekében. Ide kattintva lehet adakozni nekik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: