hirdetés

KÖZÖSSÉG

Halálra ítélte egy bíróság a 10 hónapos kisbabát, de szülei nem adják fel

A brit legfelsőbb bíróság ítéletében úgy határozott: le kell kapcsolni a gépekről a beteg kisfiút, holott az USA-ban egy kísérleti kezelés megmenthetné az életét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. június 13.

hirdetés

Egy fiatal pár, Connie Yates és Chris Gard már csak az Emberi Jogok Európai Bíróságában bízhat, mert

a brit bíróság úgy döntött, az orvosok lekapcsolhatják a 10 hónapos kisfiukat, Charlie-t életben tartó gépeket.

Charlie egészségesen született, de két hónapos korában kórházba kellett vinni, ahol egy ritka genetikai rendellenességet állapítottak meg nála. Ez a betegség megfosztja az izmait és a szerveit az energiától.

A gyermek orvosai azt mondták a londoni Felsőbíróságon és Fellebbviteli Bíróságon, hogy Charlie súlyos agykárosodást szenvedett, a felépülésére nincs remény, és „etikátlan” lenne életben tartani. Szerintük a kicsi nem lát, nem hall, és fájdalmai lehetnek, ha életben tartják - írja a Daily Mail.

A szülők azonban szembeszálltak velük. Azt kérték, hadd vigyék a gyereket az USA-ba egy olyan kísérleti kezelésre, amit még nem próbáltak ki emberen. Támogatókat is találtak. Több mint 83 ezren adakoztak összesen több mint 1,3 millió fontot a kezelésére, így az nem az egészségbiztosítási büdzsét terhelné.

hirdetés

De a fellebbviteli bíróság elutasította a kérésüket, miután az orvosok azt mondták, a beavatkozás alighanem „hiábavaló” lenne, a Legfelsőbb Bíróság pedig nem fogadta be a keresetüket.

A szülők úgy érzik, cserbenhagyta őket a brit igazságszolgáltatás. Sokkolta őket, hogy a Legfelsőbb Bíróság meg sem hallgatta őket.

"
Az amerikai orvos azt mondja, nem látja be, miért ne lehetne hatásos a kezelés Charlie esetében. Minden szülő harcolna egy ilyen helyzetben. Nem adhatjuk fel, amíg tudjuk, hogy létezik olyan kezelés, ami megmentheti"

– mondta az édesanya a Daily Mailnek.

A kórház álláspontja szerint megvizsgáltak minden lehetséges eljárást, köztük az amerikai nukleozid kezelést is, de úgy vélik, Charlie esetében semmi sem segíthet. Bár megértik a szülők érzelmeit, a gyermek érdekeit kell szem előtt tartaniuk.

Charlie-t egy ismert londoni kórházban kezelik. A kórház ápolóit annyira megindította az este, hogy meglepetés pikniket szerveztek a kis családnak a kórház tetején.

"
Charlie egész idő alatt ébren volt. Csodás élmény volt számára a napsütés és a haját borzoló szél"

- nyilatkozta egy 31 éves ápoló.

Here are the first few chapters of Charlie's book...let's hope he gets to finish it with many more chapters in between. #charliesfight https://www.gofundme.com/please-help-to-save-charlies-lifeKözzétette: Charlie Gard #charliesfight – 2017. január 1.

Címkép: Charlie Gard, Facebook


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk