hirdetés

KÖZÖSSÉG

„Ha több támadó van, akkor is közbelépek!” - mondta a hős miskolci buszsofőr, aki megvédett egy idős nőt

Elmesélte, miért és hogyan lépett közbe, amikor meglátta, hogy egy asszonyt megtámadott egy rabló. Akciójában valószínűleg segítette katonai múltja is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 13.

hirdetés

Korábban mi is írtunk az egykori katona miskolci buszsofőr esetéről, aki leugrott a járművéről, hogy egy megtámadott idős asszonynak segítsen.

Az Irakban is szolgált veterán, aki a borsodi megyeszékhely 21-es jelzésű buszát vezette, a Blikknek nyilatkozott közbelépése részleteiről.

„A buszból már láttam, hogy a fiatal kirabolni készült az idős nőt. Hiába dudáltam, nem érdekelte, lökdöste a nénit. Tudtam, hogy a fedélzeti kamera rögzíti a történteket, többek között ezért is álltam meg így, hogy látszódjanak a felvételek. Odarohantam és nagy lendülettel odébb taszajtottam a fiút, akkor már észrevette, hogy itt nem fog sikerülni a rablás”

- mondta el a lapnak.

hirdetés

A támadó némi tanácstalanság után elmenekült a bokrok felé. A rendőrség azonban hamarosan elfogta, és kezdeményezték letartóztatását.

A hős sofőr azt is elmesélte, hogy katonaként 2004-ben Irakban is szolgált. Azért szerelt le, hogy családot alapítson. Kis Károly Zsolt azt is elmondta, akciójával nem az volt az elsődleges célja, hogy megleckéztesse a támadót, hanem hogy megvédje az idős hölgyet, aki éppen bevásárolni indult.

„Feltessékeltem a buszra, egy megállót utazott velem, majd leszállt. Hiába kérdeztem, hogy hívjak-e mentőt, szenvedett-e bármilyen sérülést, azt mondta, nincs baj. Mindenesetre remélem, hogy jól van. Csak tettem a dolgom, nem először fordult már elő ilyen. Ha több támadó van, akkor is közbelépek!”

- tette hozzá a buszvezető.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk