hirdetés

KÖZÖSSÉG

Gamer sztárokkal versenyezhettek a Szent László Kórház gyermekbetegei

A gyerekek az internet és a telepített eszközök segítségével a PlayIT-en résztvevő gamer YouTuberekkel és a látogatókkal mérhették össze az Xbox tudásukat a kórház gyermek csontvelő-transzplantációs osztályáról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 06.

hirdetés

10 éves jubileumát ünnepli a UPC Falakon át programja, amelynek keretein belül a vállalat már 12 intézményben segít díjmentes széles sávú internettel és digitális TV szolgáltatással könnyebbé tenni beteg gyermekek kórházban töltött idejét. Az évforduló alkalmából a UPC megemeli a program keretében biztosított internetcsomagok sebességét, és emellett egy különleges meglepetéssel is megajándékozta a Szent László Kórház gyermek csontvelő-transzplantációs osztályának betegeit: június 1-jén – ha csak virtuálisan is, de – részt vehettek a PlayIT Show-n, hiszen a gyerekek az internet és a telepített eszközök segítségével a PlayIT-en résztvevő gamer YouTuberekkel és a látogatókkal mérhették össze az Xbox tudásukat a kórházból.

A kórházakban kezelt, súlyosan beteg gyermekek gyógyítása hosszú és megterhelő folyamat. Ebben a nehéz időszakban a gyermekeknek sokszor heteket vagy akár hónapokat kell családjuk, szeretteik nélkül, a külvilágtól elzárva tölteniük. A cég ezért döntött úgy 2009-ben, hogy elindítja a Falakon át programot, és oda viszi el a széles sávú internetet és digitális kábeltévé-szolgáltatást, ahol a legnagyobb szükség van rá: a korlátozott erőforrásokkal rendelkező csecsemő- és gyermekosztályokra.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy immáron 10 éve sikeresen működik a Falakon át program, amelynek keretében 12 intézménybe, közel 40 helyszínre juttattuk el díjmentesen a széles sávú internetet és a kábeltévé szolgáltatást.

Bízunk benne, hogy ha csak kicsit is, de javítani tudunk ezzel a gyerekek közérzetén, kellemesebbé tehetjük a kórházban eltöltött időt és megkönnyíthetjük a külvilággal, hozzátartozókkal és barátokkal való kapcsolattartást

– mondta Kozma Zsolt, a UPC Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója.

hirdetés
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk