hirdetés

KÖZÖSSÉG

Fogyatékossággal élő lányt kísért el a suli legnépszerűbb sráca az iskolai bálra

A fejlődési rendellenességgel született Claire minden bátorságát összeszedte, amikor megkérte erre a tanulótársát. És a fiú igent mondott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 10.

hirdetés

Nagyon kedves történet jelent meg egy külföldi lapban.

A fejlődési rendellenességgel született Claire összeszedte minden bátorságát, és megkérte a suli népszerű sportolóját, kísérje el őt a végzősök báljára. A srác válasza mindenkit meglepett -írja a LittleThings.com.

A középiskolások életét gyakran az előítéletek határozzák meg. "A menő srácok és csajok mind gonoszak és önzőek, a népszerűtlen gyerekek kretének, aki a kettő közé esik, az pedig jóformán láthatatlan" - ezek hiedelmek elég erősek.cats-crop

Ezen próbáltak változtatni egy amerikai középiskolában, ahol a fogyatékossággal élő tanulókat párokba rakták egészséges társaikkal különböző iskolai feladatokra. Így lett tanulópár Claire és Chip.

Claire egy veleszületett genetikai rendellenesség miatt másképpen fejlődik, mint társai. Chip viszont az iskola egyik sztárja, a futballcsapat tagja. A két, egymástől annyira különböző diák nem csak hogy jól kijött egymással, de elszakíthatatlan barátság szövődött köztük.

hirdetés

Ám arra talán mégsem számított senki, ami ezután történt. A 18 éves Claire minden bátorságát összeszedve megkérte Chipet, kísérje el őt az iskolai bálra. Chip pedig boldogan mondott igent.

Mint a CBS híradója beszámolt róla, Chip a húgaként tekint Calire-re. Elmondása szerint, mielőtt megismerte a lányt, egészen másként gondolkozott a világról. Többet tanult Claire-től, mint eddig bárkitől, teljesen megváltoztatta az életét.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk