hirdetés

KÖZÖSSÉG

Fogadj örökbe és ments meg egy kutyust!

Már a neten is kiválaszthatjátok a kutyust, akit az Illatos útról hazavisztek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. január 18.

hirdetés

Az illatos úti ebtelep munkatársainak "hivatalból" kötelező befogniuk a kóbor kutyákat, és ha minden hely betelik, az ezután befogott kutyákat csak úgy tudják elhelyezni, ha helyeket szabadítanak fel. Ez pedig nem megy másként, mint az ott lévő kutyák elaltatásával, eloltásával.

A Vigyél Haza Alapítvány éppen ezért szervezi időről időre az örökbefogadó napokat - tudtuk meg Óvári Kláritól, aki a honlap szerint az alapítvány "szíve - és lelkiismerete". Ezeknek - és az örökbefogadó gazdiknak hála - már két éve sikerül elkerülni, hogy az Illatos úton kutyákat kelljen megölni.

belyeg

2

hirdetés

Ő is gazdira vár...

A legközelebbi Örökbefogadó Napot Január 24-én szombaton, 10-től 15 óráig tartják az Illatos úton. Ezúttal 140 kutya várja, hogy őt válasszátok: hűséges társuk, gondos gazdijuk legyetek. Az elmúlt napokban az Alapítvány munkatársai valamennyi kutyát lefényképezték, hogy kedvet csináljanak nektek az örökbefogadáshoz.

Az örökbe fogadható kutyákról Több mint 300 fotót készítettek, ezeket ide kattintva és ide kattintva tudjátok megnézni. A kutyák képei előtt találjátok a kennelszámokat: bővebb információt a számok alapján, az ebtelep.hu oldalon találtok a kutyusokról. (A legpraktikusabb a Google keresőjébe beírni hogy ebtelep.hu majd szóközzel elválasztva az adott kutya kennelszámát - mivel az oldalon nincsen kereső). A képekkel nem csak a józan eszetekre, a szívetekre is szeretnének hatni.

3

4

Ráadásul szombaton az Alapítvány önkéntes „fuvarosai” Budapest belterületén, kívánságra házhoz viszik az örökbe fogadott kutyákat új gazdáikkal. Az ajánlat nagytestű, autó hiányában tömegközlekedési járművel nem vagy nehezen szállítható kutyákra vonatkozik, az érkezés sorrendjében, 10:30–14:00 között. De itt még nincs vége az újdonsült gazdik és kedvenceik számára tartogatott meglepetéseknek.

Az ingyenes házhoz szállítás mellett az Örökbefogadó Napon valamennyi, örökbe fogadott kutya ivartalaníttatását átvállalja Alapítvány. A kutyusokhoz névre szóló bilétát, minőségi nyakörvet és pórázt is adnak ajándékba. Természetesen az új gazdik a kutyusokat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, egészségesen fogadhatják örökbe.

5

ari

Az örökbefogadással járó összes szervezőmunkát valamint a fenti ingyenes bónuszokat a Vigyél Haza Alapítvány nyújtja. Ám az eddigiekhez hasonlóan az újdonsült gazdiknak 5000 forint térítési díjat kell fizetniük az Illatos úti telepnek mint állami intézménynek az örökbefogadás térítési díjaként.

Az Örökbefogadó Napot önkéntesként segíti Póth Diána többszörös magyar bajnok műkorcsolyázó is, aki a közelmúltban, családjával 3 nehéz sorsú kutyát is örökbe fogadott az Illatos útról. Akkor is számítanak rátok, ha nem akartok kutyát örökbe fogadni, de szívesen segítenétek munkátokkal az Alapítvány működését. Sőt, akkor is szeretettel várnak benneteket, ha most még nem fogadnátok örökbe egy kutyát sem, csak körülnéznétek.

1

Örökbefogadó nap ingyenes házhoz szállítással és ivartalanítással

• Hely: Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepe, Budapest IX. Illatos út 23/A

• Idő: Január 24, szombat, 10-15 óra

• További információkat a rendezvény Facebook-esemény oldalán találtok.

Segíts azzal a gazdára váró kutyáknak, hogy megosztod ezt a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk