KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Fogadj örökbe egy macit!

Örülnétek Cseh Laci vagy Radics Gigi macijának? Folytatódik a jótékonysági maci örökbefogadó kampány. Ezúttal nem csak a plüssállat, hanem felajánlójának személyes tárgya is tiéd lehet! A jótékonysági árverést december 19-én Polgár Galéria és Aukciósházban tartják.

Link másolása

Örülnétek Cseh Laci vagy Radics Gigi macijának? Folytatódik maci örökbefogadó kampány. Ezúttal nem csak a plüssállat, hanem felajánlójának személyes tárgya is tiéd lehet! A jótékonysági árverést december 19-én a Polgár Galéria és Aukciósházban tartják.

Kárász Róbert, a TV2 műsorvezetője, ismét megrendezi jótékonysági aukcióját. A rendezvények a Polgár Galéria és Aukciósház ad otthont. A márciusi árveréshez képest, most már nem csak mackóikat ajánlják fel Magyarország kedvencei, hanem egy-egy személyes tárgyukat is.

A kezdeményezéshez ismét közismert emberek csatlakoztak. Valamint Pécs városa. Az aukció díszvendége Pécs polgármestere, Páva Zsolt lesz, aki egy rendkívüli bejelentéssel és támogatással érkezik az árverés helyszínére, jelentős segítséget biztosítva az ott élő megváltozott munkaképességű emberek számára.

A program célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élők problémájára, különös hangsúlyt fordítva a munkahelyteremtésre, amelynek előkészítése megkezdődött egy kiskereskedelmi bolt és egy Maci Manufaktúra létrehozásával.

Licitáljatok ti is a világhírű magyarok macijaiért! Minden plüss medve jelképes, 10.000 Ft-os kikiáltási árról indul. A 35 közéleti személyiség mackójának és személyes tárgyának megvásárlásával minden licitáló hozzájárul a „Fogadj Örökbe Egy Macit” Alapítvány céljaink megvalósulásához.

Magyarországon közel 600.000 fogyatékkal élő személy él. Mindössze 10%-ukat alkalmazzák, a nyugat-európai átlag jóval magasabb, hiszen ott a megváltozott munkaképességűek 60%-át foglalkoztatják.

Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány célja, hogy a jelenlegi helyzeten változtasson, és közelebb hozza a foglalkoztatottság arányát, a nyugati 60%-os rátához. Az alapítvány alapítója Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari díjas színésznő, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és Kiváló Művésze.


Kárász Róbert idén márciusban első alkalommal rendezte meg a jótékonysági árverést, ahol 60 ismert ember ajánlotta fel gyerekkori mackóját, többek között: Navracsics Tibor, Havas Henrik, Klapka György, Malek Andrea, Mága Zoltán, Medveczky Ilona, Rúzsa Magdi, Törőcsik Mari, Cseh Laci.

Az aukcióból befolyt összegből megkezdődött a munkahely teremtési akció, melynek keretei között kizárólag megváltozott munkaképességűeket alkalmaznak.

A tavaszi aukcióhoz hasonlóan, a karácsony előtti árverést ismét Kárász Róbert vezeti, aki bízik abban, hogy sikerül túlszárnyalni a márciusi árverésen befolyt összeget, mely akkor 4 millió forint volt.

Az aukción résztvevő személyek: Adamis Anna, Alföldi Róbert, Beck György, Berki Krisztián, Bodrogi Gyula, Caramel, Csepregi Éva, Demjén Ferenc, Dés László, Dobó Kata, Dombi Rudolf, Gerendai Károly, Jankovics Marcell, Jókai Anna, Kemény Dénes, Kepes András, Kern András, Kóbor János, Koltai Lajos, Kovács Kati, Kökény Roland, Kulka János, Makk Károly, Módos Péter, Osvárt Andrea, Pécsi Ildikó, Punnany Massif, Radics Gigi, Somló Tamás, Sors Tamás, Szabó Gabriella, Szabó István, Udvaros Dorottya, Verrasztó Evelyn.

Az aukció helyszíne:

Polgár Galéria, Budapest V. ker, Petőfi Sándor u. 16.

Az aukció időpontja:

2012. december 19. 19 órai kezdettel.

Ha szeretnétek licitálni a relikviáira, akkor részvételi szándékotokat az alábbi e-mail címen jelezhetik: pr@gapmedia.hu

Ha tetszik a kezdeményezés, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Gyász: elhunyt Farkas Ricsi
A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiú 19 éves volt.

Link másolása

Elhunyt Farkas Ricsi - közölték a 19 éves fiú szülei szerda délelőtt az Összefogás Farkas Ricsikéért és a beteg gyermekekért Facebook-oldalon.

"Egyetlen drága kisfiunk, Ricsike ma reggel az angyalok közé költözött"

- írták.

A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiúról többször is írtunk már korábban. Másfél éves koráig egészséges, eleven baba volt, majd máj, tüdő, csontvelő problémák állították komoly feladatok elé az orvosokat és nagy kihívások elé a családot. Ricsi több műtéten is átesett, nehéz harcot folytatott a betegségével. 19 évesen hunyt el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
„A pokolból jöttek” – Újra lát a bombázás miatt megvakult ukrán család egy lengyel orvosnak köszönhetően
Éppen belépett a konyhába az anyuka, amikor észrevette, hogy egyenesen az ablak felé repül egy rakéta.

Link másolása

Még március 11-én reggel csapódott bomba a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck városának egyik lakóházába. Az egyik lakásban egy fiatal nő és két gyereke tartózkodott, a becsapódás után mindhárman megvakultak. A családot kiemelték a romok alól, majd egy közeli kórházba szállították őket, de sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy továbbküldték őket Lvivbe.

A kórház szemspecialistája segítséget kért korábbi lengyel tanárától, akinek átküldte az Olenáról és két fiáról készült fotókat. Tisztában volt azzal, hogy a nőnek és gyerekeinek azonnali segítség kell, de a háború miatt csak egy hét múlva érhettek volna Lengyelországba, írja a család kálváriájáról riportot is forgató BBC.

Olena, Nazar és Timur végül sikeresen megérkeztek Lublinba. Robert Rejdak professzort az első találkozásról azt mondta: az ukrán család úgy nézett ki, mint akik egyenesen „a pokolból jöttek”. A nő semmit sem látott, a gyerekek eközben egyfolytában ettek, aludtak és sírtak.

A professzor Olenán kétoldali szürkehályogműtétet hajtott végre, de a szeme belsejében lévő üvegdarab nehezítette a dolgát. A nő két nappal később már újra látott. Az ikrek is súlyos szemsérüléseket szenvedtek, de a műtétek és a kezelés után van esély a felgyógyulásukra. Ha csak néhány nappal később értek volna a klinikára, már nem tudtak volna segíteni rajtuk. Szemsérüléseknél ugyanis döntő tényező az idő.

A fiúk közül Nazar egyik szemét már így sem tudták megmenteni. Ennek ellenére Timur jóval félénkebb bátyjánál. A fiúkat pszichológus kezeli az átélt traumák miatt, ami nem is csoda: néhány nappal korábban végignézték, ahogy becsapódik otthonukba egy bomba.

Az Ukrajnában szakácsként dolgozó Olena aznap éppen belépett a konyhába, amikor látta, hogy pont az ablakuk felé repül egy rakéta. Az egész jelent annyira gyors volt, hogy szinte fel sem fogta, mi történik, csak nézte, ahogy hihetetlen tempóban közeledik a rakéta.

A nőnek esze ágában sincs a történtek után hazamenni. Azt mondja, hogy semmije sem maradt Ukrajnában, a lakását porig rombolták. Ráadásul Lengyelországban mindenki nagyon kedves vele, így inkább ott telepedne le az ikrekkel.

Az ukrán család megrázó történetről készült riport egy részletét itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Ugyanolyan a babát kapott egy menekült kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia
Veronika és édesanyja egy jótékonysági szervezettől kapott ételeket, ruhákat és játékokat. Amikor ezeket adták át nekik a raktárnál, akkor vették észre a babát.
Fotó: StripeyStork/Twitter - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Pontosan ugyanolyan babát kapott egy ukrán kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia, miután megérkezett az Egyesült Királyságba - írja az Indy100.

Veronika és édesanyja, Tatyana csütörtökön érkeztek, és a Homes for Ukraine programon keresztül szálltak meg egy támogató családnál a Surrey állambeli Epsomban és Ewellben.

Mindössze egy bőrönddel és egy babakocsival érkeztek, így a család felvette a kapcsolatot a Stripey Stork bababank jótékonysági szervezettel, hogy segítséget kérjen néhány praktikus cikk beszerzésében.

Pénteken anya és lánya a jótékonysági szervezet raktárához utaztak, hogy átvegyék a számukra előkészített készleteket, köztük ruhákat, cipőket, játékokat, etetőszéket, ágyvédőt, bili oktatókészletet, szalvétákat és piperecikkeket.

Veronika és édesanyja nagyon izgatottak lettek, amikor észrevették a babát, ami éppen olyan volt, mint amilyet a kislánynak otthon kellett hagynia. Nicola Dawes, a Stripey Stork alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Különleges élmény volt felfedezni, hogy ez a baba ugyanolyan, mint amilyet Veronika nem tudott otthonról elhozni. Ez a pillanatnyi öröm és kapcsolódás feldobta a napunkat, amikor Veronika távozóban puszit adott nekünk."

A Stripey Stork 2013-as megalakulása óta az élelmiszerbankokhoz hasonló modellel segíti a kisgyermekes családok ellátását, jelenleg pedig a térségbe érkező ukrán menekülteket. Egy tweetben a jótékonysági szervezet azt írta:

"Tudjuk, hogy Surrey-ben több mint 700 család jött össze, és igyekszünk minden hozzánk érkező kérésnek eleget tenni."

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Elaltathatják egy harkivi állatpark ragadozóit, nehogy kiszökjenek a városba az orosz bombázás miatt
Az állatkert több lakója is elpusztult vagy elmenekült a rakétatámadások miatt. A tulajdonos szeretne minden állatot megmenteni, ehhez kér anyagi támogatást.

Link másolása

Szívszorító döntésre kényszerülhetnek egy harkivi állatkert dolgozói: meg kell ölniük az ott élő tigriseket, oroszlánokat és medvéket, hogy ha az orosz bombázás miatt lehetőségük nyílik kiszökni a parkból, ne veszélyeztessék a lakosságot - írja a Daily Mail.

Már így is csoda, hogy még nem sérültek meg annyira az állatkert kenneljei, hogy a ragadozók kijuthassanak onnan. Ukrajna második legnépesebb városát ugyanis a háború kezdete óta folyamatosan ostromolják az orosz erők.

"Még egy rakétatámadás, és lehet, hogy az oroszlánok, a tigrisek és a medvék kiszabadulnak, és bemennek a városba és a környéken lévő településekre. Ezt nem engedhetjük. Sajnos most nincs megoldás erre a problémára"

- mondta az állatkert tulajdonosa, Alexander Feldman.

A Feldman Ökopark dolgozói már számos állatot átszállítottak máshová a bombafenyegetés miatt, és szeretnék, ha a ragadozókat is átköltöztethetnék egy régi lovaskomplexumba Poltava régióban, de a tulajdonos attól tart, hogy nem lesz rá lehetőségük. Így csak az marad az egyetlen opció, hogy elaltatják az állatokat.

"Elképzelhetetlen fájdalom még csak beszélni is róla. De a fő prioritás most az emberek élete"

- fogalmazott.

Egy videóüzenetben elmondta, hogy az állatpark már részben megsemmisült az újabb rakétatámadások miatt. A madárházak tönkrementek, és a ketrecek és a kennelek is nagyon megrongálódtak.

"A Feldman Ökopark már nem létezik - ezt már határozottan kijelenthetjük. Tegnap és ma ismét hatalmas ágyúzásnak voltunk kitéve. Az infrastruktúrának vége, a burkolatok is megsemmisültek"

- közölte Feldman.

Az állatparkban több mint 300 állatfaj élt. A március 17-én történt bombázásban két orángután és több csimpánz is elpusztult, két nappal később kilenc szarvas vesztette életét, 20 pedig elmenekült az erdőbe.

A tulajdonos abban reménykedik, hogy legalább a jaguárkölyköket és a párduckölyköket meg tudják menteni, de úgy látja, hogy a többi állat el fog pusztulni, ha ez így megy tovább.

Feldman most anyagi támogatást kér, hogy minden állatot kimenekíthessenek az állatkertből, mielőtt az oroszok rakétái végeznek velük, csak ők lesznek kénytelenek elaltatni a lakosság védelme érdekében. Ide kattintva lehet adakozni nekik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: