hirdetés

KÖZÖSSÉG

Ferenc Pápa és Donald Trump is kiállt egy halálos beteg kisbaba életéért

A londoni orvosok le akarják kapcsolni a ritka genetikai rendellenességben szenvedő Charlie-t az életmentő gépekről. A világ két legbefolyásosabb embere is segítségét ajánlott a családnak.
Fotók: GoFundMe - szmo.hu
2017. július 07.

hirdetés

Hónapok óta hangos a sajtó egy 11 hónapos baba történetétől. A kis Charlie Gard egészségesen született, azonban kéthónapos korában kórházba kellett vinni, ahol egy ritka genetikai rendellenességet állapítottak meg nála; kiderült, hogy a csecsemő mitokondriális depléciós szindrómában szenved.

Ez a betegség megfosztja az izmait és a szerveit az energiától, és az esetek túlnyomó többségében halálos kimenetelű.

A kisbabát jó ideje a londoni Great Ormond utcai kórházban kezelik, ahol gépek tartják életben. Charlie orvosai azt mondták, hogy a csecsemőnek súlyos agykárosodása van, teljes felépülésére nincs remény, nem hall, nem lát és fájdalmai lehetnek, ha életben tartják.

A szakemberek szerint "etikátlan" lenne, ha nem kapcsolnák le őt az orvosi műszerekről.lkjlk

Az elkeseredett szülők hatalmas médiakampányba kezdtek, hogy megmentsék a fiuk életét: adományokat gyűjtenek, és igyekeznek minél több fontos ember figyelmét felhívni a történetükre. Nem is sikertelenül, hiszen a világ két legbefolyásosabb embere is felajánlotta már a segítségét.

hirdetés

Hétfőn Twitter-üzenetben állt ki a gyerek mellett Ferenc pápa, nem sokkal később pedig Donald Trump amerikai elnök is.

A pápa posztja után a Vatikán azonnal fel is vette a kapcsolatot a brit külüggyel, hogy szívesen átvennék Charlie Gardot a római Bambino Gesu kórház orvosai. A brit külügyminiszter azonban elutasított az ajánlatot, mert életveszélyes lenne Charlie átutaztatása.

Donald Trump közben a Daily Mail szerint hamburgi G20-as csúcstalálkozón személyes találkozót kért Theresa May brit miniszterelnökkel, hogy megvitassák többek közt azt is, hogyan segíthetnek az amerikaiak a kisbabán.

A Daily Mail szerint most

a Vatikánban azt fontolgatják, hogyan juttathatnák a kisfiút vatikáni állampolgársághoz,

hiszen így könnyebb lenne elérni azt is, hogy engedélyezzék a szállítását, és nehezebb lenne lekapcsolni a gépeket is, amik életben tartják.b4

via Daily Mail


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk