hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Ezt írta őszintén Vujity Tvrtko a kirúgásáról

A műsorvezető hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait. Mint fogalmaz, nem akar mártír lenni, sem kitálalni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. március 01.

hirdetés

Most először szólalt meg hivatalosan is Vujity Trvrtko azóta, hogy február 26-án felmondott neki a TV2. Pár nappal a kirúgása előtt a műsorvezető írásos figyelmeztetést kapott, amiért élő adásban mondta el negatív véleményét a csatorna egy másik arcáról, Berki Krisztiánról.

Állítólag Tvrtko csekkes akciója sem tetszett a csatornának. Ahogy mi is beszámoltunk róla a műsorvezető húszezer forintos csekkel szelfizett, és nyilvánosan kihívta jótékonykodni Andy Vajnát, a TV2 "tehetős" tulajdonosát, majd később visszavonta a felhívást. Tvrtko a csatorna indulásakor, 1997-ben csatlakozott a TV2 csapatához. 2014. decemberében rövid időre távozott a cégcsoporttól, majd 2015. szeptemberében mégis visszatért.

Az a bizonyos nagy port kavart beszélgetés Berkivel:

"Vujity Tvrtko hivatalos Facebook oldalán fordult a nyilvánossághoz, hogy tisztázza közte és a TV2 között kialakult helyzetet, ami a tévés múlt pénteki kirúgásában csúcsosodott ki. A csatorna vezetősége felől kiszivárgott információk szerint Vujity Tvrtko kezelhetetlen volt, ez volt tapasztalható közte és Berki Krisztián között kialakult vitának is" írja a HVG.

hirdetés

A műsorvezető Facebook-posztját a fotó után találjátok. Teljes terjedelmében, tartalmi változtatás nélkül közöljük.

tvrtko

A Facebook-poszt

Szeretnék Nektek leírni pár gondolatot és néhány gyakorlatias dolgot, főleg azért, mert nem szeretném, ha rétestészta hosszúságúra nyúlnának az elmúlt napok történései.

1. Hiába is hergelt vagy hergel bárki, nem lesz "kitálalós", "kesztyűt felvevős", "támadós"- interjú a TV2-vel kapcsolatban. Nem fogok "haknizni" sem a velem történtekkel. Szívből szeretném, ha lecsengene már ez az egész. A TV2 pedig életem része volt és marad örökké. Ennyi.

2. Nem személyeskedek senkivel kapcsolatban sem, az "újra beszólt" tartalmú cikkeknél az az igazság, hogy évek óta ugyanarról a szemléletről beszélek a színpadon, s ez nem változik továbbra sem.

3. Nem szeretem a botrányokat, itt értékkülönbözőségről van szó. Aki azt választja, amit képviselek, örülök; ha más az értékrendje, abba nem szólok bele, csak én hadd beszélhessek az igazi példaképekről, nagyszerű, értékes hétköznapi hősökről. És ebben Baltazár nem alkuszik. Inkább tényleg meghal, de a gerinc az nem hajlik. Nem is fog.

4. Nem vagyok mártír-alkat, nem is akarok az lenni. Nincs bennem sem harag sem gyűlölet. Nem is lesz.

5. Sajnos nem adatott meg nekem a lehetőség, hogy elköszönjek volt munkatársaimtól, hogy megöleljem azokat a Barátokat, akikkel nagyon hosszú ideig dolgoztam együtt. Fiúk, Lányok, Hölgyek, Urak, MINDEN JÓT NEKTEK! Büszke vagyok arra, hogy Veletek lehettem.

6. Furcsa megtapasztalnom, hogy éppen az elmúlt napok eseményei miatt keresnek meg az előadásaimmal kapcsolatban, illetve két nagy cég is jelentkezett, hogy támogatnának. Amikor rákérdeztem, hogy "miért most?", mint a két felsővezető azt mondta, hogy nekik az én értékrendem kell. KÖSZÖNÖM!

7. Senkinek sem kell aggódnia, rólam nem jelennek majd meg olyan cikkek, hogy "Mi lesz vele?", " "Hogyan tartja majd el a családját?", "Súlyos anyagi gondokkal küzd!" Mivel sosem volt luxusautóm, milliós órám, nincs fényűzés és hatalmas villát sem kell fenntartanom, no meg a rongyrázás is kizárt, anyagi gondjaim nincsenek és nem is lesznek. Megteremtettem magamnak és családomnak a nekünk kellő biztonságot. Pont.

8. Alkotni szeretek, filmeket készíteni, történeteket elmesélni. Furcsa nekem ez a fene nagy érdeklődés, a lesifotósok meg minden ilyesmi. Megleptek a milliós fizetésemről, meg sok minden másról szóló álhírek, furcsa volt a TV2-s szerződésem részleteit újságban viszontlátni, de hát ez van. Lelke rajta annak, aki ezt kiszolgáltatta illetékteleneknek. Mindenesetre szeretném ha tudnák a "nevük elhallgatását kérő ismerősök", hogy én névvel és arccal állok egy oldalon, Vujity Tvrtko a nevem, vállalhatják ők is a sajátjukat bátran. Addig, amíg ez nem így van, a pletykákkal nem tudok mit kezdeni.

9. Azt szeretem, ha a munkámról beszélhetek. Érdekes érzés látni, hogy most többen írnak rólam, mint akkor, amikor hazakísértük a világ utolsó hadifoglyát, vagy elmentem Észak-Koreába, lepratelepekre, a Szaharába, vagy a tengerparti magyar faluba, de hát része vagyok a sajtónak, el kell ezt fogadnom. Minden csoda három napig tart, jó, ez most lehet, hogy négyig, de most már lecseng, aztán mindenki megy a saját dolgára.

10. Az a legnagyobb gondom, hogy ma délután nem fogok átérni egyik fiam kosárlabdameccséről a másik fiam jégkorongedzésére és tényleg félek attól, hogy nem tudom megoldani ezt a feladatot.

11. Aki szeretne velem találkozni, szeretettel várom bármelyik előadásomon. Érdekes azt olvasni, hogy "előadásra cserélte a tévézést", hiszen aki ismer, az tudja, hogy évek óta állok a színpadon, évente tízezreknek beszélek, ezt folytatom a jövőben is Ezúton is köszönöm a bizalmat, szeretetet.

12. Holnap kezdődik a női kosárlabda Magyar Kupa Miskolcon, HAJRÁ, PÉCS!

13. Szívesen tévézek majd, ha esetleg megtalál a feladat, akár magyarul akár más nyelven. Kipróbáltam már magam az anyanyelvemen is, miért ne lehetnék horvát vagy bosnyák tévés? :) Majd meglátjuk, hiába is kérdezik a kollégák, erre most nem tudok választ adni.

13+1 Négy nap alatt több emberrel bővült a Facebook-oldalam követőinek száma, mint korábban egy egész év alatt. KÖSZÖNÖM, és köszöntök minden új Barátot.

Mostanra ennyit. Szép napot mindannyiótoknak!

Oszd meg, ha úgy gondolod, hogy másokat is érdekelhet!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Ingyen eltüntetik az amerikai kisfiú sebhelyeit, akinek az arcát szétmarcangolta egy kutya, amikor a húgát védte

Két neves bőrgyógyász felajánlotta, hogy segítenek Bridger Walker sebeinek gyógyításában. Már el is kezdték a speciális lézerkezeléseket.
Címkép: robertwalker307/Instagram - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Visszakaphatja régi arcát az az amerikai kisfiú, akit súlyosan megsebesített egy kutya, amikor szembeszállt vele, hogy megvédje a kishúgát.

Bridger Walker hősies tettéről még tavaly nyáron számoltunk be. A Wyoming állambeli Cheyenne-ben élő gyerek a saját életét kockáztatta, amikor a testvérére rátámadó németjuhász keverék elé állt, hogy az állat inkább őt bántsa a húga helyett. Az eb sajnos nem rettent meg ettől: ráugrott a fiúra és többször is megharapta a fején és az arcán, olyan súlyos sérüléseket okozva, hogy 90 öltéssel kellett összevarrni a sebeket egy kétórás műtét során.

"Arra gondoltam, ha valakinek meg kell halnia, én legyek az"

- mondta a hős kisfiú a félelmetes támadás után.

A történtekről a gyerekek nagynénje számolt be az Instagramon azzal a céllal, hogy eljusson azokhoz a szuperhősöket játszó színészekhez, akiket a kisfiú nagyon szeret. Azt remélte, hogy a hírességek is gratulálnak majd Bridgernek, ezzel megerősítve őt abban, hogy igazi hőstettet hajtott végre, amikor az életét kockáztatva megmentette a húgát. Az elismerő szavak nem is maradtak el, többek közt Christ Evans, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Grant Gustin és Anne Hathaway is üzent neki.

hirdetés

Bridger története gyorsan bejárta a világot, így ismerte meg őt két neves bőrgyógyász, Dr. Dhaval Bhanusali és Dr. Cory B. Maughan, akik felajánlották, hogy ingyen segítenek a kisfiú sebeinek gyógyításában - írja a Daily Mail.

"Időnként találkozunk olyan páciensekkel, akik sokkal többet tesznek értünk, mint amit mi teszünk értük. Bridger inspirált engem azzal, hogy most, amikor a negativitás uralja a világot, ő reményt adott és bizonyította, hogy történnek még jó dolgok is. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy segíthetek"

- mondta Dr. Bhanusali.

Bridger és családja már tavaly augusztusban New Yorkba utazott nem sokkal azután, hogy kiszedték a varratokat a kisfiú arcából. Ekkor kapta meg az első, speciális lézeres kezelést Dr. Bhanusalitól, októberben pedig egy újabbat Utah államban Dr. Maughantól. Ezek segítségével a sebek pirosságát és érdességét is sikerült enyhíteni. A kezelés idén is folytatódik, így várhatóan még szebb lesz majd a kisfiú arca.

Bridger egyébként büszke a sebeire, mert ezek emlékeztetnek rá, mennyire szereti a húgát.

Éppen ezért nem is az a cél, hogy teljesen eltüntessék a hegeket, csak hogy elhalványítsák annyira, hogy ne ez legyen az első dolog, amit meglátnak az emberek, ha ránéznek.

A kisfiú arca egyébként már most sokkal jobban néz ki. Ezeket a képeket még december közepén osztotta meg az édesapja az Instagramon:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Izrael miniszterelnöke is felköszöntötte Keleti Ágnest

Újabb politikus, ezúttal Benjámín Netanjáhu küldött üzenetet a 100 éves olimpiai bajnoknak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Ahogy azt korábban megírtuk, Orbán Viktor videóüzenetben köszöntötte fel Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnokunkat. Most a külügyminiszter, Szijjártó Péter töltötte fel a Facebook oldalára azt a felvételt, melyben Izrael miniszterelnöke, Benjámín Netanjáhu kíván boldog 100. születésnapot a Nemzet Sportolójának.

„Ágnes története a remény és az inspiráció története. Csupán 19 éves volt, amikor kitört a második világháború. Ígéretes sportoló volt és látszólag ragyogó jövő elé nézett, de hirtelen úgy tűnt, hogy véget ért az élete. El kellett rejtőznie, így menekült meg. A családtagjai már nem mind voltak ilyen szerencsések. Az apja egyike volt annak a 400 ezer magyar zsidónak, akit meggyilkoltak Auschwitzban 1944 májusában, júniusában és júliusában. Azonban ennek dacára, az átélt óriási veszély és nehézségek ellenére Ágnes ismét talpra állt. A háború után sikerült ismét Magyarország egyik vezető sportolójává válnia”

- fogalmazott Netanjáhu, majd hozzátette: „mindezért, és még sokkal több mindenért, óriási örömre szolgál, hogy Ágnesnek nagyon boldog születésnapot kívánjak!”

Keleti Ágnes 1957-ben vándorolt ki Izraelbe, és miután visszavonult az aktív versenyzéstől, testnevelés oktatóként helyezkedett el a Tel-Avivi Egyetemen. Egészen az 1990-es évek derekáig együtt dolgozott edzőként az izraeli tornászcsapattal. 2017-ben az ottani sporthoz való hozzájárulásáért megkapta a legmagasabb szintű izraeli polgári kitüntetést, az Izrael-díjat.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Magyar kamionos került karanténba Angliában – őt is segítik a kint élő magyarok

János hotelban kap szállást, ellátást. Tíz napig nem léphet onnan ki, de minden nap számíthat egy kis meglepetésre. A többi kamionosnak is ajánlják, hogy készüljenek fel hasonló helyzetre.
Belicza Bea Címlapkép: Elek Krisztián - szmo.hu
2021. január 11.

hirdetés

Az angliai mutáns koronavírus miatt egyetlen kamionos sem hagyhatja el a szigetet, csak negatív teszttel.

Egy magyar sofőr most pozitív lett. Semmi tünete nincs, de a másodszori tesztje is pozitív volt, így karanténba kell mennie.

A kamionos nem szeretett volna nyilatkozni, de hozzájárult, hogy a segítői elmeséljék, mi történt. János keveset beszél angolul, így nem értette, hogy kötelezően el kell mennie karanténba, ehhez egy címet is adtak.

Ő úgy gondolta, hogy nem mozdul, tíz napig ott lesz az autóban. Másnap viszont jöttek hozzá a katonák, hogy muszáj indulnia.

Próbálták a címet Google translate-tel lefordítani neki, a megértést azonban az csak hátráltatta.kamion

A karácsonyi kamion-feltorlódáskor segítő magyar csapat vezetője itt lépett közbe. A Nem vagyunk HUNtalanok alapítója, Wellner József tartja a kapcsolatot kamionos cégekkel is. János munkaadói is kértek tanácsot, mi a teendő ilyenkor. József felvette a kapcsolatot a sofőrrel és innen folyamatosan egyeztetett Pálnik Csabával, az akkor még Magyar kamionos segítségkérés/felajánlás néven ismert (ma Magyar Motoros és Kamionos Segítő Hálózat MMKS)oldal adminisztrátorával.

József szerint furcsa volt, hogy majdnem száz mérfölddel távolabbra, Readingbe kellett mennie Ashfordból Jánosnak.

Ehhez nem volt semmilyen kísérete, tehát menet közben gyakorlatilag bemehetett volna bármilyen boltba is. Nem ment.

hirdetés

Csaba beszélt a Hotel Inn recepciósával.

„Mondták, hogy tudnak az érkezéséről. Van szobája, van hely az autónak. Kap enni naponta háromszor, van tévé, internet. Tíz napig viszont a szobát nem hagyhatja el.”

János majdnem két napot az autóban volt a teszt után, azt valószínűleg nem számítják bele, a hotelban tíz napra szól a szoba.

Csaba szerint elvileg meghatározott időre elhagyhatja a szobáját, de csak kísérővel. János attól tart, hogy másfél hét múlva nem fog indulni a kamionja, jó lenne kétnaponta beindítani egy kicsit. Most próbálják kideríteni, ezt megteheti-e.

A recepción magyar is dolgozik majd a napokban, ő is tud majd segíteni, és bármikor kérhetnek tolmácsot, ha kell.

János nagyon elégedett a szobájával, a tisztasággal és azt mondja, az étel is finom és bőséges.

Egy konnektor-átalakítóra volt szüksége, gyorsan kapott és rengetegen ajánlották a segítségüket.

„Egy barátom vitte neki az adaptert. A környéken a lányok ismét összefogtak, így minden napra lesz Jánosnak valami kis meglepetése a portán.”

– mondta József.

Csaba azonnal összeírta az oldalon, hogy az adott szituáció szerint, mire érdemes készülni, bárkivel előfordulhat hasonló eset. A sokszor egyértelműnek tűnő javaslatokat érdemes átnézni a határhoz közeledve, a legfontosabb, hogy akár plusz tíz napra is legyen elegendő mindenből.

Tehát a szükséges gyógyszerekből is érdemes többet vinni. A dohányzóknak pedig fel kell készülniük, hogy vásárolni nem mehetnek és csak 6 óránként gyújthatnak rá.

Szobaszervíz, házhozszállítás, vezetékes telefonhasználat van, nyilván térítés ellenében. Alkoholt nem kérhetnek a fertőzöttek.

Csaba azt javasolja, hogy a koronások írjanak naplót, ami később segíthet megállapítani, hogy a betegség melyik szakaszában járnak. Légzési nehézség, mellkasi fájdalom, zavartság, tér és idő elvesztése esetén segítséget kell kérni. Azt írja, senki ne habozzon, ha szükségét érzi a vizsgálatnak.

„Ez nem játék, életerős emberek halnak meg a fertőzésben, nem szabad félvállról venni!”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

A szemét brutálisan mérgező eltüzelése ellen küzd az iWiW volt alapítója, Várdy Zsolt Budaörsön

Az önkormányzat zöld számot hozott létre, aki lebukik, 300 ezres bírságot is kaphat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Várady Zsolt, a budaörsi, Ne Fűts Hulladékkal Mozgalom egyik alapítója saját rossz élményei miatt két éve küzd a brutálisan egészségkárosító fűtési mód ellen. A városvezetés is támogatja, így december óta Budaörsön jóval egyszerűbb fellépni a szeméttel fűtő szomszédok ellen.

Egy ingyenesen hívható zöld számon lehet a súlyos esteket bejelenteni. A rendőrség és a közterületes járőr kimegy a helyszínre és dokumentálja az esetet. Ha a járőrök tényleg szeméttel fűtött kályhát találnak, akkor az ügyet továbbítják a járási hivatalnak.

A kampány fő célja a tájékoztatás és a figyelmeztetés, de ha ezek eredménytelenek, akkor a hivatal büntethet. Akár háromszázezer forintos bírságot is kiszabhatnak. Az első egy hónap alatt 8 bejelentést kaptak, de büntetést még senki nem kapott.

Nagy gondot jelent a szemétégetés Magyarországon. A füst apró porszemeket és veszélyes vegyi anyagokat juttat a levegőbe, amelyek belélegezve súlyos egészségkárosodást okoznak. A szállópor háromnegyede szilárd tüzelésű házak kéményén át kerül a levegőbe.

Az amerikai Yale Egyetem kutatása alapján az Európai Unióban Magyarországon a második legrosszabb a helyzet a szilárd tüzelési kibocsátásokkal kapcsolatban

- mondta Szegő Judit, a Levegő Munkacsoport projektvezetője. A hulladék elégetése pedig akár ezerszer károsabb lehet a fával fűtésnél, holott a fafűtés is rendelkezik káros kibocsátással.

A Levegő Munkacsoporthoz érkező panaszok alapján a szeméttel fűtés elsődleges oka – a közhiedelemmel ellentétben - nem a szegénység, hanem az ismerethiány és a felelőtlenség.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Súlyos gondot jelent a járvány miatt megszaporodott használt maszkok eldobálása is. A maszkokat szinte lehetetlen újrahasznosítani összetételük, valamint a szennyeződések és a fertőzések kockázata miatt.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: