KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Ezt írta őszintén Vujity Tvrtko a kirúgásáról

A műsorvezető hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait. Mint fogalmaz, nem akar mártír lenni, sem kitálalni.

Link másolása

Most először szólalt meg hivatalosan is Vujity Trvrtko azóta, hogy február 26-án felmondott neki a TV2. Pár nappal a kirúgása előtt a műsorvezető írásos figyelmeztetést kapott, amiért élő adásban mondta el negatív véleményét a csatorna egy másik arcáról, Berki Krisztiánról.

Állítólag Tvrtko csekkes akciója sem tetszett a csatornának. Ahogy mi is beszámoltunk róla a műsorvezető húszezer forintos csekkel szelfizett, és nyilvánosan kihívta jótékonykodni Andy Vajnát, a TV2 "tehetős" tulajdonosát, majd később visszavonta a felhívást. Tvrtko a csatorna indulásakor, 1997-ben csatlakozott a TV2 csapatához. 2014. decemberében rövid időre távozott a cégcsoporttól, majd 2015. szeptemberében mégis visszatért.

Az a bizonyos nagy port kavart beszélgetés Berkivel:

"Vujity Tvrtko hivatalos Facebook oldalán fordult a nyilvánossághoz, hogy tisztázza közte és a TV2 között kialakult helyzetet, ami a tévés múlt pénteki kirúgásában csúcsosodott ki. A csatorna vezetősége felől kiszivárgott információk szerint Vujity Tvrtko kezelhetetlen volt, ez volt tapasztalható közte és Berki Krisztián között kialakult vitának is" írja a HVG.

A műsorvezető Facebook-posztját a fotó után találjátok. Teljes terjedelmében, tartalmi változtatás nélkül közöljük.

tvrtko

A Facebook-poszt

Szeretnék Nektek leírni pár gondolatot és néhány gyakorlatias dolgot, főleg azért, mert nem szeretném, ha rétestészta hosszúságúra nyúlnának az elmúlt napok történései.

1. Hiába is hergelt vagy hergel bárki, nem lesz "kitálalós", "kesztyűt felvevős", "támadós"- interjú a TV2-vel kapcsolatban. Nem fogok "haknizni" sem a velem történtekkel. Szívből szeretném, ha lecsengene már ez az egész. A TV2 pedig életem része volt és marad örökké. Ennyi.

2. Nem személyeskedek senkivel kapcsolatban sem, az "újra beszólt" tartalmú cikkeknél az az igazság, hogy évek óta ugyanarról a szemléletről beszélek a színpadon, s ez nem változik továbbra sem.

3. Nem szeretem a botrányokat, itt értékkülönbözőségről van szó. Aki azt választja, amit képviselek, örülök; ha más az értékrendje, abba nem szólok bele, csak én hadd beszélhessek az igazi példaképekről, nagyszerű, értékes hétköznapi hősökről. És ebben Baltazár nem alkuszik. Inkább tényleg meghal, de a gerinc az nem hajlik. Nem is fog.

4. Nem vagyok mártír-alkat, nem is akarok az lenni. Nincs bennem sem harag sem gyűlölet. Nem is lesz.

5. Sajnos nem adatott meg nekem a lehetőség, hogy elköszönjek volt munkatársaimtól, hogy megöleljem azokat a Barátokat, akikkel nagyon hosszú ideig dolgoztam együtt. Fiúk, Lányok, Hölgyek, Urak, MINDEN JÓT NEKTEK! Büszke vagyok arra, hogy Veletek lehettem.

6. Furcsa megtapasztalnom, hogy éppen az elmúlt napok eseményei miatt keresnek meg az előadásaimmal kapcsolatban, illetve két nagy cég is jelentkezett, hogy támogatnának. Amikor rákérdeztem, hogy "miért most?", mint a két felsővezető azt mondta, hogy nekik az én értékrendem kell. KÖSZÖNÖM!

7. Senkinek sem kell aggódnia, rólam nem jelennek majd meg olyan cikkek, hogy "Mi lesz vele?", " "Hogyan tartja majd el a családját?", "Súlyos anyagi gondokkal küzd!" Mivel sosem volt luxusautóm, milliós órám, nincs fényűzés és hatalmas villát sem kell fenntartanom, no meg a rongyrázás is kizárt, anyagi gondjaim nincsenek és nem is lesznek. Megteremtettem magamnak és családomnak a nekünk kellő biztonságot. Pont.

8. Alkotni szeretek, filmeket készíteni, történeteket elmesélni. Furcsa nekem ez a fene nagy érdeklődés, a lesifotósok meg minden ilyesmi. Megleptek a milliós fizetésemről, meg sok minden másról szóló álhírek, furcsa volt a TV2-s szerződésem részleteit újságban viszontlátni, de hát ez van. Lelke rajta annak, aki ezt kiszolgáltatta illetékteleneknek. Mindenesetre szeretném ha tudnák a "nevük elhallgatását kérő ismerősök", hogy én névvel és arccal állok egy oldalon, Vujity Tvrtko a nevem, vállalhatják ők is a sajátjukat bátran. Addig, amíg ez nem így van, a pletykákkal nem tudok mit kezdeni.

9. Azt szeretem, ha a munkámról beszélhetek. Érdekes érzés látni, hogy most többen írnak rólam, mint akkor, amikor hazakísértük a világ utolsó hadifoglyát, vagy elmentem Észak-Koreába, lepratelepekre, a Szaharába, vagy a tengerparti magyar faluba, de hát része vagyok a sajtónak, el kell ezt fogadnom. Minden csoda három napig tart, jó, ez most lehet, hogy négyig, de most már lecseng, aztán mindenki megy a saját dolgára.

10. Az a legnagyobb gondom, hogy ma délután nem fogok átérni egyik fiam kosárlabdameccséről a másik fiam jégkorongedzésére és tényleg félek attól, hogy nem tudom megoldani ezt a feladatot.

11. Aki szeretne velem találkozni, szeretettel várom bármelyik előadásomon. Érdekes azt olvasni, hogy "előadásra cserélte a tévézést", hiszen aki ismer, az tudja, hogy évek óta állok a színpadon, évente tízezreknek beszélek, ezt folytatom a jövőben is Ezúton is köszönöm a bizalmat, szeretetet.

12. Holnap kezdődik a női kosárlabda Magyar Kupa Miskolcon, HAJRÁ, PÉCS!

13. Szívesen tévézek majd, ha esetleg megtalál a feladat, akár magyarul akár más nyelven. Kipróbáltam már magam az anyanyelvemen is, miért ne lehetnék horvát vagy bosnyák tévés? :) Majd meglátjuk, hiába is kérdezik a kollégák, erre most nem tudok választ adni.

13+1 Négy nap alatt több emberrel bővült a Facebook-oldalam követőinek száma, mint korábban egy egész év alatt. KÖSZÖNÖM, és köszöntök minden új Barátot.

Mostanra ennyit. Szép napot mindannyiótoknak!

Oszd meg, ha úgy gondolod, hogy másokat is érdekelhet!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Gyász: elhunyt Farkas Ricsi
A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiú 19 éves volt.

Link másolása

Elhunyt Farkas Ricsi - közölték a 19 éves fiú szülei szerda délelőtt az Összefogás Farkas Ricsikéért és a beteg gyermekekért Facebook-oldalon.

"Egyetlen drága kisfiunk, Ricsike ma reggel az angyalok közé költözött"

- írták.

A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiúról többször is írtunk már korábban. Másfél éves koráig egészséges, eleven baba volt, majd máj, tüdő, csontvelő problémák állították komoly feladatok elé az orvosokat és nagy kihívások elé a családot. Ricsi több műtéten is átesett, nehéz harcot folytatott a betegségével. 19 évesen hunyt el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
„A pokolból jöttek” – Újra lát a bombázás miatt megvakult ukrán család egy lengyel orvosnak köszönhetően
Éppen belépett a konyhába az anyuka, amikor észrevette, hogy egyenesen az ablak felé repül egy rakéta.

Link másolása

Még március 11-én reggel csapódott bomba a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck városának egyik lakóházába. Az egyik lakásban egy fiatal nő és két gyereke tartózkodott, a becsapódás után mindhárman megvakultak. A családot kiemelték a romok alól, majd egy közeli kórházba szállították őket, de sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy továbbküldték őket Lvivbe.

A kórház szemspecialistája segítséget kért korábbi lengyel tanárától, akinek átküldte az Olenáról és két fiáról készült fotókat. Tisztában volt azzal, hogy a nőnek és gyerekeinek azonnali segítség kell, de a háború miatt csak egy hét múlva érhettek volna Lengyelországba, írja a család kálváriájáról riportot is forgató BBC.

Olena, Nazar és Timur végül sikeresen megérkeztek Lublinba. Robert Rejdak professzort az első találkozásról azt mondta: az ukrán család úgy nézett ki, mint akik egyenesen „a pokolból jöttek”. A nő semmit sem látott, a gyerekek eközben egyfolytában ettek, aludtak és sírtak.

A professzor Olenán kétoldali szürkehályogműtétet hajtott végre, de a szeme belsejében lévő üvegdarab nehezítette a dolgát. A nő két nappal később már újra látott. Az ikrek is súlyos szemsérüléseket szenvedtek, de a műtétek és a kezelés után van esély a felgyógyulásukra. Ha csak néhány nappal később értek volna a klinikára, már nem tudtak volna segíteni rajtuk. Szemsérüléseknél ugyanis döntő tényező az idő.

A fiúk közül Nazar egyik szemét már így sem tudták megmenteni. Ennek ellenére Timur jóval félénkebb bátyjánál. A fiúkat pszichológus kezeli az átélt traumák miatt, ami nem is csoda: néhány nappal korábban végignézték, ahogy becsapódik otthonukba egy bomba.

Az Ukrajnában szakácsként dolgozó Olena aznap éppen belépett a konyhába, amikor látta, hogy pont az ablakuk felé repül egy rakéta. Az egész jelent annyira gyors volt, hogy szinte fel sem fogta, mi történik, csak nézte, ahogy hihetetlen tempóban közeledik a rakéta.

A nőnek esze ágában sincs a történtek után hazamenni. Azt mondja, hogy semmije sem maradt Ukrajnában, a lakását porig rombolták. Ráadásul Lengyelországban mindenki nagyon kedves vele, így inkább ott telepedne le az ikrekkel.

Az ukrán család megrázó történetről készült riport egy részletét itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Ugyanolyan a babát kapott egy menekült kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia
Veronika és édesanyja egy jótékonysági szervezettől kapott ételeket, ruhákat és játékokat. Amikor ezeket adták át nekik a raktárnál, akkor vették észre a babát.
Fotó: StripeyStork/Twitter - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Pontosan ugyanolyan babát kapott egy ukrán kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia, miután megérkezett az Egyesült Királyságba - írja az Indy100.

Veronika és édesanyja, Tatyana csütörtökön érkeztek, és a Homes for Ukraine programon keresztül szálltak meg egy támogató családnál a Surrey állambeli Epsomban és Ewellben.

Mindössze egy bőrönddel és egy babakocsival érkeztek, így a család felvette a kapcsolatot a Stripey Stork bababank jótékonysági szervezettel, hogy segítséget kérjen néhány praktikus cikk beszerzésében.

Pénteken anya és lánya a jótékonysági szervezet raktárához utaztak, hogy átvegyék a számukra előkészített készleteket, köztük ruhákat, cipőket, játékokat, etetőszéket, ágyvédőt, bili oktatókészletet, szalvétákat és piperecikkeket.

Veronika és édesanyja nagyon izgatottak lettek, amikor észrevették a babát, ami éppen olyan volt, mint amilyet a kislánynak otthon kellett hagynia. Nicola Dawes, a Stripey Stork alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Különleges élmény volt felfedezni, hogy ez a baba ugyanolyan, mint amilyet Veronika nem tudott otthonról elhozni. Ez a pillanatnyi öröm és kapcsolódás feldobta a napunkat, amikor Veronika távozóban puszit adott nekünk."

A Stripey Stork 2013-as megalakulása óta az élelmiszerbankokhoz hasonló modellel segíti a kisgyermekes családok ellátását, jelenleg pedig a térségbe érkező ukrán menekülteket. Egy tweetben a jótékonysági szervezet azt írta:

"Tudjuk, hogy Surrey-ben több mint 700 család jött össze, és igyekszünk minden hozzánk érkező kérésnek eleget tenni."

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Elaltathatják egy harkivi állatpark ragadozóit, nehogy kiszökjenek a városba az orosz bombázás miatt
Az állatkert több lakója is elpusztult vagy elmenekült a rakétatámadások miatt. A tulajdonos szeretne minden állatot megmenteni, ehhez kér anyagi támogatást.

Link másolása

Szívszorító döntésre kényszerülhetnek egy harkivi állatkert dolgozói: meg kell ölniük az ott élő tigriseket, oroszlánokat és medvéket, hogy ha az orosz bombázás miatt lehetőségük nyílik kiszökni a parkból, ne veszélyeztessék a lakosságot - írja a Daily Mail.

Már így is csoda, hogy még nem sérültek meg annyira az állatkert kenneljei, hogy a ragadozók kijuthassanak onnan. Ukrajna második legnépesebb városát ugyanis a háború kezdete óta folyamatosan ostromolják az orosz erők.

"Még egy rakétatámadás, és lehet, hogy az oroszlánok, a tigrisek és a medvék kiszabadulnak, és bemennek a városba és a környéken lévő településekre. Ezt nem engedhetjük. Sajnos most nincs megoldás erre a problémára"

- mondta az állatkert tulajdonosa, Alexander Feldman.

A Feldman Ökopark dolgozói már számos állatot átszállítottak máshová a bombafenyegetés miatt, és szeretnék, ha a ragadozókat is átköltöztethetnék egy régi lovaskomplexumba Poltava régióban, de a tulajdonos attól tart, hogy nem lesz rá lehetőségük. Így csak az marad az egyetlen opció, hogy elaltatják az állatokat.

"Elképzelhetetlen fájdalom még csak beszélni is róla. De a fő prioritás most az emberek élete"

- fogalmazott.

Egy videóüzenetben elmondta, hogy az állatpark már részben megsemmisült az újabb rakétatámadások miatt. A madárházak tönkrementek, és a ketrecek és a kennelek is nagyon megrongálódtak.

"A Feldman Ökopark már nem létezik - ezt már határozottan kijelenthetjük. Tegnap és ma ismét hatalmas ágyúzásnak voltunk kitéve. Az infrastruktúrának vége, a burkolatok is megsemmisültek"

- közölte Feldman.

Az állatparkban több mint 300 állatfaj élt. A március 17-én történt bombázásban két orángután és több csimpánz is elpusztult, két nappal később kilenc szarvas vesztette életét, 20 pedig elmenekült az erdőbe.

A tulajdonos abban reménykedik, hogy legalább a jaguárkölyköket és a párduckölyköket meg tudják menteni, de úgy látja, hogy a többi állat el fog pusztulni, ha ez így megy tovább.

Feldman most anyagi támogatást kér, hogy minden állatot kimenekíthessenek az állatkertből, mielőtt az oroszok rakétái végeznek velük, csak ők lesznek kénytelenek elaltatni a lakosság védelme érdekében. Ide kattintva lehet adakozni nekik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: