/kozosseg/emberkereskedoket-leplezett-le-a-hos-legiutas-kisero/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Emberkereskedőket leplezett le a hős légiutas-kísérő

Elképesztő történetet osztott meg a világgal egy nem mindennapi légiutas-kísérő.
Forrás: BBC - szmo.hu
2017. február 07.

hirdetés

Megdöbbentő történetet osztott meg egy amerikai stewardess. Az Alaska Airlines-nak dolgozó Shelia Fedrick éppen a munkáját végezte, amikor az utasok között feltűnt neki egy zilált külsejű fiatal lány, aki egy idősebb, jól öltözött férfi mellett ült. Fedrick megérezte, hogy valami nem stimmel:

"
Úgy nézett ki, mint aki a poklok poklán ment keresztül

- mondta az NBC-nek. Szintén nagyon gyanús volt, hogy a vele utazó férfi egyszerűen nem hagyta, hogy beszéljen vele.

Fedrick azonban nem hagyta annyiban a dolgot: üzenetet hagyott a fiatal nőnek a mosdóban, amelyben arra bátorította, írja le neki, hogy mi a baja, árulja el, hogyha veszélyben van és nem beszélhet. Mint kiderült, a lány

emberkereskedők áldozatává vált,

és kizárólag Fedricknek köszönhetően tudott megmenekülni.

hirdetés

A nem mindennapi lélekjelenléttel bíró légiutas-kísérő egyből szólt a kapitánynak, aki pedig a hatóságokat értesítette - így a rendőrség leszálláskor azonnal őrizetbe vette a fiatal lányt kísérő férfit.16473433_134209770426648_4363060340501813378_n

Az eset 6 évvel ezelőtt, még 2011-ben történt, de az újságok csak ezen a héten szereztek tudomást róla. A történetet az Airline Ambassadors nevű jótékonysági szervezet hozta nyilvánosságra: a céljuk az, hogy felkészítsék a légitársaságok munkatársait a hasonló esetekre.

Honlapjukon pontosan leírták, hogyan lehet felismerni valakit, aki emberkereskedelem áldozata lett. Szerintük az áldozatok tipikusan félnek az egyenruhás emberektől, idegesnek tűnhetnek és gyakran az úti céljukkal sincsenek tisztában. Emellett

válaszaik betanultnak tűnhetnek, a ruházatuk pedig sokszor nem az úti célnak megfelelő.

Helyettük sokszor a kísérők válaszolnak, akik áldozataik minden mozdulatát megfigyelik. Ugyanakkor sokszor még a nevükkel, illetve a személyes adataikkal sincsenek tisztában.

Az Airline Ambassadors alapítója, Nancy Rivard szerint arra kérik a légiutas-kísérőket, hogy ne próbálják meg saját maguk megmenteni az áldozatokat, mivel ezzel nemcsak a saját, de az áldozat testi épségét is kockára teszik. Ehelyett azt ajánlják, viselkedjenek úgy, mintha semmit nem vettek volna észre, és szóljanak a pilótának, aki értesíteni fogja a repülőteret.

Pontosan úgy, ahogyan azt a hős stewardess, Shelia Fedrick tette. Segítségével a fiatal lány megmenekült, most pedig már egyetemre jár. A BBC szerint még mindig tartja a kapcsolatot a megmentőjével.

Kép: Facebook

Ha érdekes volt a cikk, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk