KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Első és utolsó Valentin-napját ünnepelhette feleségként a fiatal lány

Gimnáziumi barátságból szerelem lett: Sarena és Tyler Vilandre kapcsolata már a kezdetek óta szoros, de két éve lesújtó hírrel kellett szembenézniük.

Link másolása

A fiatal nőnél csontrákot diagnosztizáltak, és az idei volt nagy valószínűséggel az az utolsó Valentin-nap, amit együtt tölthettek mint férj és feleség - írja a People magazin.

Amikor megtudták, hogy már nincs sok neki hátra, összeházasodtak. Így férjként és feleségként az idei lehetett az első és utolsó Valentin-nap, amelyet együtt tölthettek.

"
Olyan dolgokon kellett gondolkoznunk, amelyeken más korunkbeli pároknak nem – így például a halálról is

– mondja Sarena. „Azt mondtam neki, hogy ha meghalok, azt szeretném, hogy boldog legyen. A legnagyobb aggályom a halállal kapcsolatban az, hogy másokat hogyan érint majd.”

A 21 éves pár egy meghitt, csendes vacsorával ünnepelte a szerelmesek napját egy étteremben.

„Gyönyörű volt és tökéletes, csak mi ketten” – számolt be lelkesen az élményről a fiatal nő. Sarena fél, de nem riad vissza a haláltól és hálás minden pillanatért, amit együtt tölthet férjével.

„A legtöbben otthagyták volna a párjukat, ha ilyen fiatalon derül ki róla, hogy rákos” – állítja Sarena. „De Tyler nem ilyen, a legnehezebb időkben is mellettem áll. Megfogalmazni sem tudom, hogy milyen sokat jelent ez nekem.”

Sarena romantikus természete miatt szeretett bele Tylerbe.

„A gimiben Valentin-napon öt különböző meglepetéssel rukkolt elő nekem egy nap alatt, minden óra elején valami új ajándék várt az asztalomon” – meséli. Azt mondja, már az elejétől kezdve biztos volt benne, hogy ő számára az igazi.

Együtt táncoltak a szalagavatójukon és közös jövőt terveztek 2013-ban, miután leérettségiztek. Sarena elsőéves egyetemista volt, amikor diagnosztizálták súlyos betegségével. „Sokat előrehaladt emiatt a kapcsolatunk, mivel csak másfél éve jártunk akkor” – véli Sarena. „Át kellett gondolnunk, hogy tudunk-e közös életet kezdeni.”

A nő egyből megkezdte a kemoterápiát 2015 novemberében és javult is az állapota, de 2016 elején visszaesett. Júliusban került állandó gondozás alá, azt mondták neki, hogy 3-12 hónapja lehet még hátra. Sarena meglepődött Tyler reakcióján, amikor közölte vele a lesújtó hírt.

"

Megmondtam neki, hogy össze szeretnék házasodni vele, és egyből rávágta, hogy ő is ezt akarja. El is kezdtük tervezni az esküvőt, mert nem lehetett tudni, hogy meddig élek még.

Tavaly szeptemberben keltek egybe, a ceremóniát egy olyan szervezet támogatta és szervezte, akik rákos gyerekeken segítenek. „Olyan esküvőm volt, amire mindig is vágytam. Életem legboldogabb napja volt” – mondja Sarena. „Ahogy besétáltunk, mindenki megszűnt létezni, csak Tylert láttam magam előtt.”

Sarena jelenleg anyjával él, Tyler pedig utolsó évét tölti az egyetemen, és minden alkalmat kihasznál, hogy meglátogathassa feleségét. „Roppant törődő természete van, mindig számíthattam rá. Sokszor gondoltam arra, hogy mennyire imád, és örökké együtt lehetünk” – áradozik. „Elfogadtam, hogy hamarosan eljöhet a halál. Elhatároztam, hogy inspirálni szeretném mindazokat, akik hozzám hasonló dolgokon mennek keresztül, és úgy érzem, hogy ezt sikerült is teljesítenem.”

A súlyos beteg lány bízik abban, hogy Tyler nélküle is folytatni tudja majd az életét.

„Megmondtam neki, hogy ha valami történik velem, nem érdemli meg, hogy ne lehessen többé boldog. Azt mondtam, hogy ha találkozik valakivel, aki örömet okoz neki, ne habozzon. Nem akarom visszatartani.”

Szívszorító, hogy milyen nagyvonalú állításokat tesz férje sorsáról: „Ő a szerelmem, mindig is törődni fogok vele, bármi is történjen.”

Forrás: People magazin

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Gyász: elhunyt Farkas Ricsi
A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiú 19 éves volt.

Link másolása

Elhunyt Farkas Ricsi - közölték a 19 éves fiú szülei szerda délelőtt az Összefogás Farkas Ricsikéért és a beteg gyermekekért Facebook-oldalon.

"Egyetlen drága kisfiunk, Ricsike ma reggel az angyalok közé költözött"

- írták.

A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiúról többször is írtunk már korábban. Másfél éves koráig egészséges, eleven baba volt, majd máj, tüdő, csontvelő problémák állították komoly feladatok elé az orvosokat és nagy kihívások elé a családot. Ricsi több műtéten is átesett, nehéz harcot folytatott a betegségével. 19 évesen hunyt el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
„A pokolból jöttek” – Újra lát a bombázás miatt megvakult ukrán család egy lengyel orvosnak köszönhetően
Éppen belépett a konyhába az anyuka, amikor észrevette, hogy egyenesen az ablak felé repül egy rakéta.

Link másolása

Még március 11-én reggel csapódott bomba a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck városának egyik lakóházába. Az egyik lakásban egy fiatal nő és két gyereke tartózkodott, a becsapódás után mindhárman megvakultak. A családot kiemelték a romok alól, majd egy közeli kórházba szállították őket, de sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy továbbküldték őket Lvivbe.

A kórház szemspecialistája segítséget kért korábbi lengyel tanárától, akinek átküldte az Olenáról és két fiáról készült fotókat. Tisztában volt azzal, hogy a nőnek és gyerekeinek azonnali segítség kell, de a háború miatt csak egy hét múlva érhettek volna Lengyelországba, írja a család kálváriájáról riportot is forgató BBC.

Olena, Nazar és Timur végül sikeresen megérkeztek Lublinba. Robert Rejdak professzort az első találkozásról azt mondta: az ukrán család úgy nézett ki, mint akik egyenesen „a pokolból jöttek”. A nő semmit sem látott, a gyerekek eközben egyfolytában ettek, aludtak és sírtak.

A professzor Olenán kétoldali szürkehályogműtétet hajtott végre, de a szeme belsejében lévő üvegdarab nehezítette a dolgát. A nő két nappal később már újra látott. Az ikrek is súlyos szemsérüléseket szenvedtek, de a műtétek és a kezelés után van esély a felgyógyulásukra. Ha csak néhány nappal később értek volna a klinikára, már nem tudtak volna segíteni rajtuk. Szemsérüléseknél ugyanis döntő tényező az idő.

A fiúk közül Nazar egyik szemét már így sem tudták megmenteni. Ennek ellenére Timur jóval félénkebb bátyjánál. A fiúkat pszichológus kezeli az átélt traumák miatt, ami nem is csoda: néhány nappal korábban végignézték, ahogy becsapódik otthonukba egy bomba.

Az Ukrajnában szakácsként dolgozó Olena aznap éppen belépett a konyhába, amikor látta, hogy pont az ablakuk felé repül egy rakéta. Az egész jelent annyira gyors volt, hogy szinte fel sem fogta, mi történik, csak nézte, ahogy hihetetlen tempóban közeledik a rakéta.

A nőnek esze ágában sincs a történtek után hazamenni. Azt mondja, hogy semmije sem maradt Ukrajnában, a lakását porig rombolták. Ráadásul Lengyelországban mindenki nagyon kedves vele, így inkább ott telepedne le az ikrekkel.

Az ukrán család megrázó történetről készült riport egy részletét itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Ugyanolyan a babát kapott egy menekült kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia
Veronika és édesanyja egy jótékonysági szervezettől kapott ételeket, ruhákat és játékokat. Amikor ezeket adták át nekik a raktárnál, akkor vették észre a babát.
Fotó: StripeyStork/Twitter - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Pontosan ugyanolyan babát kapott egy ukrán kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia, miután megérkezett az Egyesült Királyságba - írja az Indy100.

Veronika és édesanyja, Tatyana csütörtökön érkeztek, és a Homes for Ukraine programon keresztül szálltak meg egy támogató családnál a Surrey állambeli Epsomban és Ewellben.

Mindössze egy bőrönddel és egy babakocsival érkeztek, így a család felvette a kapcsolatot a Stripey Stork bababank jótékonysági szervezettel, hogy segítséget kérjen néhány praktikus cikk beszerzésében.

Pénteken anya és lánya a jótékonysági szervezet raktárához utaztak, hogy átvegyék a számukra előkészített készleteket, köztük ruhákat, cipőket, játékokat, etetőszéket, ágyvédőt, bili oktatókészletet, szalvétákat és piperecikkeket.

Veronika és édesanyja nagyon izgatottak lettek, amikor észrevették a babát, ami éppen olyan volt, mint amilyet a kislánynak otthon kellett hagynia. Nicola Dawes, a Stripey Stork alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Különleges élmény volt felfedezni, hogy ez a baba ugyanolyan, mint amilyet Veronika nem tudott otthonról elhozni. Ez a pillanatnyi öröm és kapcsolódás feldobta a napunkat, amikor Veronika távozóban puszit adott nekünk."

A Stripey Stork 2013-as megalakulása óta az élelmiszerbankokhoz hasonló modellel segíti a kisgyermekes családok ellátását, jelenleg pedig a térségbe érkező ukrán menekülteket. Egy tweetben a jótékonysági szervezet azt írta:

"Tudjuk, hogy Surrey-ben több mint 700 család jött össze, és igyekszünk minden hozzánk érkező kérésnek eleget tenni."

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Elaltathatják egy harkivi állatpark ragadozóit, nehogy kiszökjenek a városba az orosz bombázás miatt
Az állatkert több lakója is elpusztult vagy elmenekült a rakétatámadások miatt. A tulajdonos szeretne minden állatot megmenteni, ehhez kér anyagi támogatást.

Link másolása

Szívszorító döntésre kényszerülhetnek egy harkivi állatkert dolgozói: meg kell ölniük az ott élő tigriseket, oroszlánokat és medvéket, hogy ha az orosz bombázás miatt lehetőségük nyílik kiszökni a parkból, ne veszélyeztessék a lakosságot - írja a Daily Mail.

Már így is csoda, hogy még nem sérültek meg annyira az állatkert kenneljei, hogy a ragadozók kijuthassanak onnan. Ukrajna második legnépesebb városát ugyanis a háború kezdete óta folyamatosan ostromolják az orosz erők.

"Még egy rakétatámadás, és lehet, hogy az oroszlánok, a tigrisek és a medvék kiszabadulnak, és bemennek a városba és a környéken lévő településekre. Ezt nem engedhetjük. Sajnos most nincs megoldás erre a problémára"

- mondta az állatkert tulajdonosa, Alexander Feldman.

A Feldman Ökopark dolgozói már számos állatot átszállítottak máshová a bombafenyegetés miatt, és szeretnék, ha a ragadozókat is átköltöztethetnék egy régi lovaskomplexumba Poltava régióban, de a tulajdonos attól tart, hogy nem lesz rá lehetőségük. Így csak az marad az egyetlen opció, hogy elaltatják az állatokat.

"Elképzelhetetlen fájdalom még csak beszélni is róla. De a fő prioritás most az emberek élete"

- fogalmazott.

Egy videóüzenetben elmondta, hogy az állatpark már részben megsemmisült az újabb rakétatámadások miatt. A madárházak tönkrementek, és a ketrecek és a kennelek is nagyon megrongálódtak.

"A Feldman Ökopark már nem létezik - ezt már határozottan kijelenthetjük. Tegnap és ma ismét hatalmas ágyúzásnak voltunk kitéve. Az infrastruktúrának vége, a burkolatok is megsemmisültek"

- közölte Feldman.

Az állatparkban több mint 300 állatfaj élt. A március 17-én történt bombázásban két orángután és több csimpánz is elpusztult, két nappal később kilenc szarvas vesztette életét, 20 pedig elmenekült az erdőbe.

A tulajdonos abban reménykedik, hogy legalább a jaguárkölyköket és a párduckölyköket meg tudják menteni, de úgy látja, hogy a többi állat el fog pusztulni, ha ez így megy tovább.

Feldman most anyagi támogatást kér, hogy minden állatot kimenekíthessenek az állatkertből, mielőtt az oroszok rakétái végeznek velük, csak ők lesznek kénytelenek elaltatni a lakosság védelme érdekében. Ide kattintva lehet adakozni nekik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: