hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„Elment a világ egyik legnagyobb játékosa” – így búcsúznak Benedek Tibortól a pályatársak

Sorra jelennek meg a gyászoló emlékposztok.
MTI fotó: Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2020. június 18.

hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy életének 48. évében június 18-án elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A legendás játékostól megható sorokkal búcsúznak pályatársai.

Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó nem csupán csapattársa volt Benedek Tibornak, de később kapusedzőként és csapatvezetőként is segítette munkáját, amikor Tibor a válogatott szövetségi kapitánya lett. Együtt nyertek játékosként olimpiát Athénban és Pekingben, együtt vitték sikerre vezetőként a megfiatalított válogatottat.

Lapunknak így nyilatkozott:

hirdetés

„Kicsi korom óta tiszteltem Tibit. Később megszerettem, de a tisztelet megmaradt. Ezek az érzések valahogy meg szoktak kopni idővel, de vele valahogy mégsem ez történt.

Bíztam benne, mikor egy csapatban játszottunk és kapuban voltam, és ő bízott bennem mint kapusában. Bíztam benne mikor szövetségi kapitány volt és ő bízott bennem mint edzőjében és csapatvezetőjében. Az ő bizalma számomra energia volt. Motiváció a munkához. Erő, hogy mindig tovább tudjunk lépni. Ezt a tudatomban Tibit pedig a szívemben viszem tovább."

Az FTC vízilabdázói ezt írták Facebook-oldalukon: "Ma hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, aki szövetségi kapitányként világbajnoki címig vezette a magyar válogatottat. Nyugodjék békében. Őszinte részvétünk a családnak"

Az UVSE Vízilabda is közösségi oldalán búcsúzott, a család közleményét osztották meg:

A magyar férfi vízilabda-válogatott megható sorokkal búcsúzott:

"Elment a világ egyik legnagyobb játékosa, a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, a magyar válogatottat világbajnoki címre vezető volt szövetségi kapitány. Súlyos betegséggel küzdött, 2020. június 18-án ragadta el a halál. Júliusban lett volna 48 éves"

- írták a Facebook-oldalukon.

Az Utanpotlassport az Instagram-oldalán vett búcsút a legendától:

Egykori klubja, az olasz Pro Recco is megemlékezett Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról. Az egyesület honlapja emlékeztetett rá, hogy a balkezes klasszis rendkívüli eredményeket ért el a csapattal abban a nyolc évben (2001 és 2004, majd 2007 és 2012 között), amit a klubnál töltött. Ugyanakkor kiemelték, hogy a statisztikai adatok és a számok önmagukban nem mondanak el róla mindent:

"Tibor rendkívüli ember volt a vízen kívül is, szerény és karizmatikus, igazi profi, aki cselekedeteivel bizonyította a Pro Recco közösségéhez való tartozását és elkötelezettségét. Legmélyebb részvétünket fejezzük ki az egész egyesület részéről a családnak és a barátoknak. Isten veled, nagy Tibor, fejezetet írtál történelmünkben: soha nem felejtünk el!"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk