/kozosseg/elhalasztotta-a-kemoterapiat-hogy-megszulhesse-lanyat-azota-kigyogyult-a-rakbol-a-brit-edesanya/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Elhalasztotta a kemoterápiát, hogy megszülhesse lányát, azóta kigyógyult a rákból a brit édesanya

Az orvosai az abortuszra próbálták rábeszélni, ő azonban hajthatatlan volt.
hirdetés

Az orvosai az abortuszra próbálták rábeszélni, ő viszont inkább 9 hónapot várt a kemoterápiával, hogy megszülhesse lányát. A 21 éves édesanya előbb egészséges kislánynak adott életet, fél évvel később pedig sikeresen gyógyult ki a rákból - írta meg történetét a Daily Mail.

Ellie Whittaker eleinte csak egy dudort érzett a nyakán, és egyre hamarabb kifáradt. Az orvosok 2019-ben közölték a lesújtó diagnózist: kettes stádiumú Hodgkin-limfómában szenved, és kemoterápiára kell mennie. A 21 éves nő ekkor volt 16 hetes terhes, az orvosok pedig óva intették attól, hogy állapotosan alávesse magát a kezelésnek, az ugyanis ártott volna a magzatnak.

Whittaker előtt nehéz döntés állt: vagy halasztja a kezelést, és kihordja a gyermeket, ám ettől az ő állapota romlik majd, vagy abortusznak veti alá magát.

Az orvosai az utóbbira próbálták rábeszélni, főleg azért is, mert már korábban volt egy vetélése a nőnek. Ő azonban éppen emiatt ragaszkodott terhességéhez, és halasztotta a kemoterápiát, még akkor is, ha ezzel együtt sokkal nagyobb esélyt adott a betegségnek a terjedésre.

"A világon semmivel sem vehettek volna rá az abortuszra"

hirdetés

- mondta a lapnak.

2020 márciusában császármetszéssel meg is született a kislánya, Connie, ám az újdonsült édesanya boldogsága nem lehetett határtalan, egy héttel később ugyanis a vizsgálatok kimutatták, hogy állapota romlott: harmadik stádiumú lett a betegsége.

Rögtön megkezdték a kemoterápiát, amire Ellie meglepően jól reagált: a negyedik kezelés után olyan jól haladtak, hogy az egyik gyógyszerét már el is hagyták.

Összesen 12 kezelést kapott, 2020 októberében pedig az orvosok közölték vele a hihetetlen hírt: a daganat eltűnt. Ellie maga sem hiszi el, hogy ilyen szerencsés, és végre megszabadult a daganattól. Úgy fogalmazott, hogy végre koncentrálhat arra, amire igazán akar: az anyaságra.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk