hirdetés

KÖZÖSSÉG

Életképtelen a magzata, de megszüli, hogy segíthessen másokon

A szülők tudják, hogy a kórházból már nem vihetik haza gyermeküket, az anya mégis úgy döntött, hogy megszüli a babát, és felajánlja a szerveit.
Mirror - szmo.hu
2017. február 21.

hirdetés

Egy amerikai házaspár, Keri és Royce Young szívszorító döntését csodálja a fél világ. Miután megtudták, hogy Keri súlyos beteg gyereket hord a szíve alatt, akinek esélye sincs a túlélésre, az anya nem az abortuszt választotta, hanem

úgy döntött, hogy megszüli kislányát, és felajánlja egészséges szerveit.

A szülőket valósággal sokkolta a hír, mikor az orvosuk közölte velük, hogy a kislánynak anencephaliája van. Ez egy nagyon súlyos, gyógyíthatatlan idegrendszeri rendellenesség, aminél

a magzat agya részben vagy teljes egészében hiányozhat.

Az Egyesült Királyságban ez a betegség tízezerből mindössze hat esetben fordul elő. A kisbabák, akik ezzel a betegséggel születnek, legfeljebb pár napig élhetnek. Ugyanakkor Keri és Royce kislányának a szíve, a veséje, a tüdeje és mája teljesen egészséges. Így aztán a szülők úgy döntöttek, nem fogják elvetetni, ehelyett azt szeretnék, ha a "csodagyermek" másokon segítene.

hirdetés

A szülők tavaly a Facebookon írták meg a szomorú hírt, amihez a kis Evaról készült ultrahangos felvételt is csatolták. Keri akkor azt írta:

„Ez a kislányunk tökéletes szíve. Tökéletes kis lábai és kezei vannak. Tökéletesek a veséi, a tüdeje és a mája. Sajnos azonban az agya nem tökéletes. Amikor szembesültünk a lehetőségeinkkel, úgy döntöttünk, hogy megtartjuk a babát, hogy megerősödhessen és szervdonorként sok embernek adhasson új életet.”

"

Nem volt könnyű döntés. A következő 20 hétben érezni fogom a rúgásait, csuklani fogok, és érezni fogjuk a szívdobogását is, miközben azt is tudjuk, hogy csak pár óráig lehet majd velünk, miután megszületett. Lesújtott bennünket a hír, de közben rengeteg támogatást kapunk a családunktól, barátainktól, az egyházunktól és az orvosoktól. Próbáljuk a legjobbat kihozni a helyzetből, és arra gondolunk, mennyire jó lesz az a kevés idő is a kislányunkkal, és milyen nagy hatással lesz ő mások életére.

A történtek természetesen mindkét szülőt rettenetesen megviselték. Most a közösségi médiában osztják meg, min mennek keresztül. Royce többek között azt mondta, mennyire büszke feleségére, akinek valószínűleg még nehezebb ezt az egészet végigcsinálni, mint neki.

"
Emlékszem, amikor megtudtuk, hogy Evaval nincs minden rendben. Keri 30 másodperccel az orvos bejelentése után rákérdezett, hogy ha kihordja a babát, akkor felhasználhatók lesznek-e a szervei."

A férj szerint az orvost is meghatotta felesége bátor kijelentése, aki eleinte nem hitte el, hogy a nő ezt komolyan gondolja. Royce szerint az ő akkori állapotán is sokat segített ez a mondat:

„Kívülről láttam magunkat, ahogy nézem ezt a szuperhőst. Akkor jöttem rá, hogy nemcsak a legjobb barátomat vettem el, hanem egy igazán figyelemreméltó, különleges embert”.

A férfi arról is őszintén beszélt a bejegyzésében, hogy a terhesség minden pillanata olyan, mint általában a terhességeknél, azonban a kilenc hónap végén számukra valami egészen más következik. Olyan fájdalom, amilyet talán még sosem tapasztaltak meg. Az apa erről is őszintén írt:

„Neki mindennel meg kell majd küzdenie, ami egy gyermekszülés után következik. Megindul majd a teje, fel kell épülnie a szülésből, de nem lesz ott egy illatos, puha és gyönyörű újszülött, akire ránézve azt érezheti, hogy megérte.

"
Szülni megy majd be a kórházba, de gyerek nélkül jövünk majd haza.

Címkép: Facebook

Ha téged is megérintett a történet, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk