/kozosseg/eletigenlo-uzeneteket-hagy-egy-skot-lany-azokon-a-helyeken-ahol-sok-ongyilkossagot-kovettek-el/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Életigenlő üzeneteket hagy egy skót lány azokon a helyeken, ahol sok öngyilkosságot követtek el

Barátja tavaly lett öngyilkos, ezért a kedves üzenetekkel azt reméli, hogy eltántoríthatja az embereket a szörnyű végtől.
hirdetés

Kedves motivációs üzeneteket hagy egy skót lány azokon a helyeken, ahol gyakran követnek el öngyilkosságot, tavaly ugyanis ő is ugyanígy veszítette el barátját. Az üzenetekkel a reményt próbálja megadni azoknak, akik végzetes lépésre szánják el magukat - írja a Daily Star.

Nicole Friel tavaly októberben veszítette el barátját, Stephent, aki önkezűleg vetett véget életének.

A 27 éves lány érthető módon összetört a hírtől, nem is igazán tudta elképzelni, hogyan folytathatná így az életét. A tragédia és a beköszönő koronavírus-járványnak köszönhetően egy teljesen új élethelyzetben találta magát: vissza kellett költöznie a szüleihez, ráadásul be volt zárva a négy fal közé, ami elmondása szerint tovább rontott mentális állapotán.

Ekkor kezdett posztolni a közösségi oldalaira a mentális egészségről, és ekkor derült ki számára, hogy másoknak sem könnyű. Ez fényt gyújtott a fejében, és két barátnőjének felvetette: mi lenne, ha segíteni próbálnának a mentális nehézségekkel küszködőknek.

Barátaival fogtak egy csomó post-itet, és üzeneteket írtak rájuk. Azoknak szánták, akik a végső, borzasztó lépésre szánják el magukat, és azokra a helyekre ragasztották ki őket, ahol a leggyakrabban követnek el öngyilkosságot az emberek:

hirdetés

először a Erskine hídnál és végig a Clyde folyó partjainál, majd egyéb hidaknál, vasúti átjáróknál, erdős területeken.

"Ha valaha is megfordul a fejedben az öngyilkosság gondolata, tudd, hogy sokkal szívesebben hallgatnám meg a történetedet, minthogy részt vegyek a temetéseden."

"Teljesen rendben van bevallani azt, hogy nem vagy rendben."

Ehhez hasonló üzenetekkel szórták tele a várost, valamint megalkották Facebookon a Suicide Prevention Squadot, azaz az Öngyilkosságot megakadályozó Osztagot, amely most már közel 60 ezer lájknál jár.

Az már most biztos, hogy legalább egy embert bizonyítottan megmentettek.

Kaptak ugyanis egy üzenetet egy nőtől, aki már tervezgette öngyilkosságát, ám akkor meglátta az egyik üzenetet. Úgy véli, hogy az térítette el eredeti tervétől.

Nicole bevallotta, hogy amikor barátja megölte magát, ő is elgondolkozott hasonlón. Az tartotta vissza, hogy nem akarta szeretteit kitenni annak a szenvedésnek, amelyet a fiú halála okozott neki. Most reméli, hogy át tudja adni ezt a hozzáállást azoknak, akik nehéz helyzetben érzik magukat.

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk