hirdetés

KÖZÖSSÉG

Down-szindrómás édesapjának köszönheti az orvostanhallgató, hogy eljutott az egyetemig

Sader Issa semmit sem változtatna meg az életén, vagy Down-szindrómás édesapján. Hálás a sorsnak, hogy egy olyan apa nevelte fel, aki segített neki megvalósítani az álmát.
fotó: Sader Issa/facebook - szmo.hu
2020. december 07.

hirdetés

Sader Issa semmit sem változtatna meg édesapján. Szerencsésnek érzi magát, amiért egy ilyen apa nevelte fel nyilatkozta a Metronak.

A szíriai Jadon, fia szerint csodálatos apa, férj és családi vezető. A fiatal fogorvostanhallgató azt mondta kizárólag az apjának köszönheti, hogy eljutott az egyetemig.

„A tanulmányaim alatt mindenben támogatott, anyagilag, pszichésen és minden tekintetben.”

France??Közzétette: Sader Issa – 2019. december 31., kedd

Issa azt mondta, hogy a legtöbb közösség hajlamos a Down-szindrómás embereket kiszolgáltatottnak látni, pedig az ő édesapja keményen dolgozott, hogy mindent megteremtsen a családjának, éppúgy mint egy egészséges ember.

hirdetés

”Apám mindig is arra ösztönzött, hogy tegyek meg mindent azért, hogy a legjobb ember legyek, és keményen dolgozzak meg mindenért. Bármit megtennék azért, hogy ő büszke legyen rám"

Azt hiszem sikerült, mert amikor idegen embereknek azt mondja: "a fiam orvosnak tanul" látszik a büszkeség és az öröm a szemében.

Egy kicsit olyan, mintha azt mondaná: "Down-szindrómám van, de felneveltem a fiamat, és mindent megtettem annak érdekében, hogy orvos legyen, aki embereket kezel."

"Egy Down-szindrómás ember életében, így apámnál is, a társas kapcsolatok sokkal tisztábbak, hiszen ők mindenkit szeretnek, tényleg szívből, így őket is szereti és tiszteli mindenki"- magyarázta a fiatal orvostanhallgató, majd hozzátette:

"a legtöbb nő retteg a gondolattól, hogy terhes lesz és Down-szindrómás gyereket szül. Ha a nagymamám is így gondolta volna, és elvetette volna a gyerekét, akkor most én sem lennék itt" - zárta szavait az egyetemista.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk