/kozosseg/egy-nagyon-fontos-dolgot-tudnod-kell-a-fennmaradasert-kuzdo-pecsi-gyermekhospice-hazrol/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Egy nagyon fontos dolgot tudnod kell a fennmaradásért küzdő pécsi gyermekhospice-házról

A kormány és a társadalom feladatáról írt az alapítvány vezetője.

Link másolása

hirdetés

Már csak az utolsó lakó és az egyetlen lélegeztetőgép miatt nem kapcsolják ki az áramot a pécsi gyermekhospice házban. Ugyanis a pécsi Szemem Fénye gyermekhospice alapítvány és az általa üzemeltetett Dóri Ház támogatása két év alatt a negyedére esett vissza, és most a fennmaradásért küzdenek.

Mint arról mi is írtunk, 2015-ben még több mint 15 munkatársuk volt az irodai feladatok ellátására, ma már csak ketten vannak. Az ápolást végzők létszáma is lecsökkent, és fizetési problémák miatt gyakran cserélődnek az ápolók a gyermekhospice-házban.

Az anyagi problémák egyik oka az, hogy az SZJA 1 százalékból származó támogatás drasztikusan csökkent. A másik az, hogy a sajátos hospice-szolgáltatás miatt az állami támogatás is elmaradt.

2015-ben még 44 millió forint magánadomány segítette az alapítványt, de ez 2017-re 11 millióra csökkent,

és az elmúlt hónapokban hiába érkezett pénz a számlájukra, az elmaradt befizetések miatt a NAV gyakorlatilag minden adományt inkasszó alá helyezett.

hirdetés

A villanyt csak azért nem tudja kikötni a szolgáltató, mert van egy lélegeztetőgép az otthonban, az egyetlen lakó, Sziládi Dóra számára. A fűtést azonban bármikor kikapcsolhatják. A 16 éves, izomsorvadásban szenvedő Dóri a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy alig jelentkezik valaki ápolónak az alapítvány nehéz anyagi helyzete miatt, ezért ő is segít, amiben tud.

A 16 éves Dóri mindenkinek azt üzeni: ne menjetek el szó nélkül a beteg gyerekek mellett, hiszen ők is ugyanolyanok, mint bárki más.gyermekhospice

A riport és a Dóri Házról megjelent cikkek után egy nap alatt egymillió forint érkezett a Szemem Fénye Alapítványhoz

- ezt a szervezet Facebook-posztban tudatta és köszönte meg.

De egy másik, még fontosabb üzenetük is van számodra, ezt az alapítvány vezetője írta meg, szintén Facebookon.

"Köszönöm mindenki támogató szándékú hozzáállását a gyermekhospice házunk anyagi gondjaival kapcsolatban!

Kérem, engedjétek meg, hogy tájékoztassalak benneteket arról, hogy

a gyermekhospice házak üzemeltetése világszerte társadalmi és nem kormányzati feladat, így kérem abban segítsetek, hogy minél több honfitársunkhoz, sikeres vállalkozáshoz jusson el az az üzenet, hogy a miénk és a hozzánk hasonló intézmények fenntartásában az ő tényleges szerepvállalásukra nagy szükség van!

Mi a magunk részéről kifejezetten örülünk annak, hogy Balog Zoltán miniszter úr saját kerete terhére, éveken keresztül támogatásban részesítette alapítványunkat és a beteg gyermekeket és most is hiszünk abban, hogy Lázár János miniszter úr ígéretének megfelelően kapunk kormányzati támogatást. Ez mindig rendkívül fontos, így a számunkra is az!

Angliában, a gyermekhospice bölcsőjében a 44 jól működő gyermekhospice szervezetet is csak részben támogatja a kormány, ahogy Németországban is hasonló a helyzet. A működéshez szükséges komoly összegeket a lakossági és a céges támogatások adják össze.

A fentiek miatt tisztelettel

megkérünk mindenkit, hogy amennyiben lehetősége van rá, alapítványunk tevékenységét a saját maga módján támogatni szíveskedjék! Ez lehet az 1 % felajánlása, lehet havi tartós megbízás a bankban egy rendszeres utalásra, még ha csak 1000 forintról is lehet szó,

- mert az is óriási segítséget jelent - vagy lehet egy havi folyamatosan érkező céges adományozás, perselykihelyezés is.

Hiszünk abban, hogy akár a jelen esettel kapcsolatosan hamarosan megérti a magyar társadalom (lakosság, vállalkozások), hogy az ő anyagi hozzájárulásuk nélkül elképzelhetetlen az intézményünk zökkenőmentes működtetése!

Bízunk abban is, hogy sikerül tudatosítanunk az emberekben, hogy bárkinek, bármikor szüksége lehet egy súlyos beteg gyermekeket támogató, gondozó, szeret teli közeg segítségére,

hiszen a súlyos betegség vagy egy tragédia bármely családban, bármikor előadódhat.

Köszönjük a megértést! És természetesen tudjuk, és tiszteletben tartjuk, hogy mindenki elkeseredett vagy indulatos hozzászólása mögött az ügyünk támogathatósága áll, amely hozzáállásért pedig nagyon hálásak vagyunk! Köszönjük, ha segítetek a társadalmi szerepvállalás kiemelt fontosságát, az üzenetet, minél több emberhez eljuttatni! Bármely információnk lesz a kormányzati segítség kapcsán, azonnal tájékoztatni fogunk titeket róla!

Aki segíteni szeretne a Dóri Házon, adományát az alábbi számlaszámokra küldheti:

Az alapítvány neve: Szemem Fénye Alapítvány

Számlavezető bank: Szigetvári Takarékszövetkezet

Bankszámlaszám: 50800111 11083762

Külföldi utaláshoz: IBAN: HU24 50800111 11083762 00000000 – SWIFT code: TAKBHUHB

Számlavezető bank: UniCredit Bank

Bankszámlaszám: 10918001 00000033 67470006

Külföldi utaláshoz: IBAN: HU77 10918001 00000033 67470006 – SWIFT code: BACXHUHB

Palypal információkat erre a linkre kattintva kapsz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk