hirdetés

KÖZÖSSÉG

Egy héten át rászorulókon segíthettek!

Indul a KözJóTett: egyetemisták segítenek gyerekeknek, hajléktalanoknak, időseknek és állatoknak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. szeptember 25.

hirdetés

"Gyere el a vasárnap tartandó Mesés délután az idősek otthonában elnevezésű programunkra, ahol barátságos idős emberekkel beszélgethetsz, megismerheted a történetüket. Garantáltan egy életre szóló élménnyel leszel gazdagabb, ha ezt a programot választod!" - így ajánlja a Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesület (HaKöSz) mostani akciójának egyik programját a Facebook-oldalán.

Szeptember 25. és október 2. között kilencedik alkalommal rendezik meg a KözJóTett elnevezésű önkéntes programsorozatukat a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A „Húzz egy lapot, adj egy esélyt!” szlogennel a hallgatókat arra szeretnék biztatni, segítsenek a rászorulókon, adjanak egy esélyt a hátrányból indulóknak.

hakosz1

hirdetés
Miért csinálják?

"A Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesület célja a társadalmi felelősségvállalás, a közösségi nevelés és az önkéntesség szellemiségének és gyakorlatának meghonosítása előbb a Budapesti Corvinus Egyetem, majd lehetőség szerint más magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói körében is."

hakosz2

"Fő célként tűzzük ki magunk elé, hogy az egyetemi hallgatóságot közelebb hozzuk a társadalom valós gondjaihoz, hogy segítsük a jövő döntéshozóit felelős, a közösséggel szolidáris állampolgárokká nevelni, hogy fokozzuk az egyetemek szerepét környezetünk égető problémáinak orvoslásában, egyúttal jelentősen növelve az intézmények presztízsét is."

Az önkéntesek kézműves foglalkozást tarthatnak például Cseppkő Gyermekotthon kis lakóinak. "Szeretnél mosolyt ragasztani a gyermekek arcára? Akkor tölts el velünk egy délutánt a Cseppkő Gyermekotthonban! Ami garantált: móka, kacagás, vidám gyerekzsivaj. Kézügyesség nem szükséges, csupán egy kedves mosoly és egy segítő kéz." - írják.

De a gyerekeknek más programot is szerveznek: szombaton kincseket keresnek majd a Corvinus Egyetem budai campusának arborétumában. Ide kísérőket várnak.

"Szeretsz felolvasni? És beszélgetni? Ha igen, akkor gyere el kedvenc verseddel, novelláddal vagy regényrészleteddel a 2014. szeptember 26-án (pénteken) megrendezésre kerülő felolvasós-beszélgetős esténkre, ahol különböző fogyatékkal élők és egészségesek az irodalom egy kis közreműködésével kötetlen beszélgetés keretében ismerhetik meg egymást." - invitálnak egy másik programukra.

257

258

Természetesen az állatvédelem sem hiányzik a palettáról, a kutyabarátokat idén is sétáltatásra várják a Noé Állatotthon négylábúi. Sőt, a vakvezető kutyák képzésébe is belepillanthatnak azok, akik a Vakvezető Kutyakiképző Iskolába mennek önkénteskedni.

Két öko-programot is kínálnak: kipróbálhatjátok, hogyan lehet kávékapszulából divatos ékszert készíteni, illetve elsajátíthatjátok a szappankészítés ősi fortélyait.

hakoszekszer

VIDEÓ: ilyen volt az 5. KözJóTett

Néhány program még mindig várja a lelkes önkénteseket: az Érzékenyítő tereferére, a Kincskereső délutánra, vagy a Vakvezető Kutyakiképző Iskolában megrendezésre kerülő programra még mindig jelentkezhettek.

Ha érdekel a dolog, KATTINTS IDE

hakoszgyerek

Ha tetszik a kezdeményezés, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk