hirdetés

Egy frappáns tábla miatt pakolják a követ a turisták Zádorvárnál

Ha sok ember összefog, tényleg hegyeket mozgathatnak meg. Ez történik most Zádorvárnál is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. október 24.

hirdetés

A Balaton-felvidéki Pécselynél van egy várrom, Zádorvár, amelyet nagyon sok turista, kiránduló keres fel az év minden szakában. Családok, baráti társaságok húznak túrabakancsot, hogy megcsodálják a természet szépségeit. A romos vár helyreállítását jelenleg önkéntesek végzik, azért fáradoznak, hogy az odalátogatók minél szebb állapotában csodálhassák meg a várat.

Néhány napja kreatív ötlet jutott eszükbe: megkérték a látogatókat, tegyenek ők is valamit a várért, hiszen ha mindenki, aki ott van, segít egy kicsit, a sok apró segítségből hatalmas eredmény állhat össze.

A vár helyreállítását végző önkéntesek kihelyeztek egy táblát, melyen azt kérik, aki teheti, ragadjon meg 5 darab követ a nagy földes, köves omladékkupacból, és tegye át a kiválogatott kőhalomba.zadorvar1

A cél, hogy a hátsó (kiválogatott kődomb) nagyobb legyen, mint az omladék kupaca. "A mi célunk továbbá: kijavítani a táblán a szöveget. :) »Egyik dombról a másik dombra« és a »pár perc«... Elnézést a hibákért, de kérem, ez ne tartson vissza senkit az 5 darab kő átrakásában!" - írták a képhez önironikusan a Facebookon.

A helyesírási hiba szerencsére senkit nem tartott vissza: kicsik és nagyok egyaránt pakolták a köveket.

hirdetés

Az ötletgazda a Facebookon azt írta: "Nem találok szavakat arra, milyen nagyszerű érzés, hogy a táblán megfogalmazott kérésünk, kérésem mennyire nyitottságra talált. A nap végére egy apró csoda kerekedett... igazán örömteli amikor sok-sok ember összefog... tényleg hegyeket mozgat meg."zadorvar2zadrovar3


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk