KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Könnyeivel küzdve kérte halott fia Facebook-videóját

Milliókat hatott meg az apa üzenete, a kívánsága pedig teljesül.

Link másolása

Az apa 21 évesen elhunyt fia Facebook-videóját szerette volna látni. Azt, amit a Facebook valamikori posztjaiból rakott volna össze. A Youtube-ra feltöltött kérését rengetegen megosztották, és szinte csoda, de célt ért vele.

„Csináltatok már valami őrültséget, amit többé úgysem nem fogtok megtenni? Nos, én pontosan ezt csinálom most” - mondta a férfi, kisírt, könnyes, vörös szemekkel bámulva a kamerába.

VIDEÓ - Az apa videóüzenete Zuckerberghez:

Az apa üzenete

Mark Zuckerberghez és a Facebookhoz szólok. Kiraktátok ezeket az új, egyperces videókat, amiket mindenki megoszt. Nos, az én fiam elhunyt... és mi nem tudunk belépni a Facebook-fiókjába. Próbáltam e-mail-t írni és máshogy is felvenni a kapcsolatot Zuckerbergékkel, de semmi nem hozott eredményt. Csak annyit szeretnénk, hogy láthassuk az ő videóját.

Tudom, hogy szinte reménytelen próbálkozás, de nem érdekel. Látni akarom a fiam videóját. A neve Jesse Berlin. Kérem, segítsenek!

1624401_689323497755544_347254406_n

A Missouri-i férfi telefonjával készítette a 84 másodperces videót, majd szerda reggel töltötte fel a YouTube-ra és a Facebookra. Késő délutánra már több százezren látták, és a férfit elárasztották üzenetekkel. Este pedig a Facebook is jelentkezett.

Azt mondták, elkészítik Jesse személyre szóló „visszatekintő” videóját, felhasználva a fiú nyilvános posztjait. Az apa azt tervezi, hogy megosztja a videót az Interneten, így állítva emléket elhunyt fiának.

5

6

3

„Csak szeretnék egy kis darabot belőle” - mondta a férfi a CNN-nek. „Ezek a videók nagyon megérintettek. És minden alkalommal, amikor Jesse megjelent valamelyikben, a könnyeimet nyeltem. Elkeseredtem és látni akartam, milyen lenne az ő filmje.”

Jesse Berlin apja szerint álmában hunyt el, 2012. január 28-án. Az orvosok nem tudták megállapítani a halál okát, azt mondták, vírusos fertőzés támadhatta meg a fiú szívét.1507954_3845301389023_1448396484_n

Jesse

Jesse ritmusgitározott egy népszerű Missouri-i rockbandában, a Fivefold-ban. „Nagyon szeretett szórakozni... Mindig azt mondtuk, hogy a mi hobbink a nevetés. Szinte mindenen tudtunk nevetni.” - meséli apja. A fiú édesanyját, Lisát, nővérét, Nicolettet és bátyját, Jaredet hagyta hátra.

A Facebook szülinapi videói

A Facebook – a 10. születésnapja alkalmából – elkészítette minden aktív felhasználó személyes videóját. A 62 másodperces videó feljegyzi az évet, amikor a felhasználó csatlakozott a Facebookhoz, majd bemutatja legkedveltebb posztjait és véletlenszerűen összeválogatott fotóit – mindezt megható zenei aláfestéssel.

A Facebook szóvivője elmondta, hogy Berlin videóját az ő egyik kollégájuk is látta, és megosztotta a belső hálózaton.

„John Berlin története és érzelmei annyira megindítottak minket, hogy úgy éreztük, cselekednünk kell – és cselekedtünk is.”

A Facebooknál tudják, ha teljesítik Berlin kívánságát, könnyen hasonló kérések tízezrei áraszthatják el az oldalt. Nehéz lenne mindet teljesíteni, de akkor hol húzzák majd meg a határt?

A Facebook szóvivője erre konkrétan nem tudott válaszolni, de a CNN-nek azt elmondta, hogy a Facebook 2009-ben bevezette az „emlékoldalakat”, amikkel az elhunyt felhasználókra emlékezhetnek szeretteik. És a jövőben szeretnének ennél is jobb lehetőségeket biztosítani a méltó megemlékezésre.

A történtekre Jesse zenekara is reagált

Tegnap valami csodálatos történt.

Két éve, hogy néhai gitárosunk és testvérünk, Jesse Berlin elment. Ez nehéz időszak volt számunkra, de még nehezebb a családjának.

Szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki terjeszti John Berlin Youtube-üzenetét. Ez többet jelent nekünk, mint azt gondolnátok.

4

Jesse valóban egy egyedülálló és csodás srác volt. Mindenben és mindenkiben a legjobbat látta. Megmutatta a szeretet és együttérzés erejét. Hihetetlen, hogy a története ennyi embert megérintett. Hihetetlen a Berlin családot látni ezekben a pillanatokban. Tehát újra - szívünk mélyéből köszönjük!

A világ egy csodálatos hely, ha meghozzuk a helyes döntéseket. Mindenki, aki segített, ezt tette. Megmutattuk a világnak, hogy közösen, szeretve és támogatva egymást bármit elérhetünk.

A Youtube-ot közben elárasztották a Jesse-re emlékező videók:

És nem csak a Youtube-ot...

John Berlin még mindig nem tudja elhinni, hogy az ő szerény videófelhívása – amit azóta több mint 1,8 millióan láttak – ennyi embert mozgatott meg.

1

Azt reméli, hogy a történetek után a Facebook másoknak is lehetővé teszi, hogy hozzáférhessenek elhunyt szeretteik fiókjaihoz. „Boldog vagyok, hogy találtunk valami célt Jesse halálában. El sem tudom mondani, hogy ez mennyit jelent nekem.”

Forrás: CNN

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Gyász: elhunyt Farkas Ricsi
A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiú 19 éves volt.

Link másolása

Elhunyt Farkas Ricsi - közölték a 19 éves fiú szülei szerda délelőtt az Összefogás Farkas Ricsikéért és a beteg gyermekekért Facebook-oldalon.

"Egyetlen drága kisfiunk, Ricsike ma reggel az angyalok közé költözött"

- írták.

A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiúról többször is írtunk már korábban. Másfél éves koráig egészséges, eleven baba volt, majd máj, tüdő, csontvelő problémák állították komoly feladatok elé az orvosokat és nagy kihívások elé a családot. Ricsi több műtéten is átesett, nehéz harcot folytatott a betegségével. 19 évesen hunyt el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
„A pokolból jöttek” – Újra lát a bombázás miatt megvakult ukrán család egy lengyel orvosnak köszönhetően
Éppen belépett a konyhába az anyuka, amikor észrevette, hogy egyenesen az ablak felé repül egy rakéta.

Link másolása

Még március 11-én reggel csapódott bomba a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck városának egyik lakóházába. Az egyik lakásban egy fiatal nő és két gyereke tartózkodott, a becsapódás után mindhárman megvakultak. A családot kiemelték a romok alól, majd egy közeli kórházba szállították őket, de sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy továbbküldték őket Lvivbe.

A kórház szemspecialistája segítséget kért korábbi lengyel tanárától, akinek átküldte az Olenáról és két fiáról készült fotókat. Tisztában volt azzal, hogy a nőnek és gyerekeinek azonnali segítség kell, de a háború miatt csak egy hét múlva érhettek volna Lengyelországba, írja a család kálváriájáról riportot is forgató BBC.

Olena, Nazar és Timur végül sikeresen megérkeztek Lublinba. Robert Rejdak professzort az első találkozásról azt mondta: az ukrán család úgy nézett ki, mint akik egyenesen „a pokolból jöttek”. A nő semmit sem látott, a gyerekek eközben egyfolytában ettek, aludtak és sírtak.

A professzor Olenán kétoldali szürkehályogműtétet hajtott végre, de a szeme belsejében lévő üvegdarab nehezítette a dolgát. A nő két nappal később már újra látott. Az ikrek is súlyos szemsérüléseket szenvedtek, de a műtétek és a kezelés után van esély a felgyógyulásukra. Ha csak néhány nappal később értek volna a klinikára, már nem tudtak volna segíteni rajtuk. Szemsérüléseknél ugyanis döntő tényező az idő.

A fiúk közül Nazar egyik szemét már így sem tudták megmenteni. Ennek ellenére Timur jóval félénkebb bátyjánál. A fiúkat pszichológus kezeli az átélt traumák miatt, ami nem is csoda: néhány nappal korábban végignézték, ahogy becsapódik otthonukba egy bomba.

Az Ukrajnában szakácsként dolgozó Olena aznap éppen belépett a konyhába, amikor látta, hogy pont az ablakuk felé repül egy rakéta. Az egész jelent annyira gyors volt, hogy szinte fel sem fogta, mi történik, csak nézte, ahogy hihetetlen tempóban közeledik a rakéta.

A nőnek esze ágában sincs a történtek után hazamenni. Azt mondja, hogy semmije sem maradt Ukrajnában, a lakását porig rombolták. Ráadásul Lengyelországban mindenki nagyon kedves vele, így inkább ott telepedne le az ikrekkel.

Az ukrán család megrázó történetről készült riport egy részletét itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Ugyanolyan a babát kapott egy menekült kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia
Veronika és édesanyja egy jótékonysági szervezettől kapott ételeket, ruhákat és játékokat. Amikor ezeket adták át nekik a raktárnál, akkor vették észre a babát.
Fotó: StripeyStork/Twitter - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Pontosan ugyanolyan babát kapott egy ukrán kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia, miután megérkezett az Egyesült Királyságba - írja az Indy100.

Veronika és édesanyja, Tatyana csütörtökön érkeztek, és a Homes for Ukraine programon keresztül szálltak meg egy támogató családnál a Surrey állambeli Epsomban és Ewellben.

Mindössze egy bőrönddel és egy babakocsival érkeztek, így a család felvette a kapcsolatot a Stripey Stork bababank jótékonysági szervezettel, hogy segítséget kérjen néhány praktikus cikk beszerzésében.

Pénteken anya és lánya a jótékonysági szervezet raktárához utaztak, hogy átvegyék a számukra előkészített készleteket, köztük ruhákat, cipőket, játékokat, etetőszéket, ágyvédőt, bili oktatókészletet, szalvétákat és piperecikkeket.

Veronika és édesanyja nagyon izgatottak lettek, amikor észrevették a babát, ami éppen olyan volt, mint amilyet a kislánynak otthon kellett hagynia. Nicola Dawes, a Stripey Stork alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Különleges élmény volt felfedezni, hogy ez a baba ugyanolyan, mint amilyet Veronika nem tudott otthonról elhozni. Ez a pillanatnyi öröm és kapcsolódás feldobta a napunkat, amikor Veronika távozóban puszit adott nekünk."

A Stripey Stork 2013-as megalakulása óta az élelmiszerbankokhoz hasonló modellel segíti a kisgyermekes családok ellátását, jelenleg pedig a térségbe érkező ukrán menekülteket. Egy tweetben a jótékonysági szervezet azt írta:

"Tudjuk, hogy Surrey-ben több mint 700 család jött össze, és igyekszünk minden hozzánk érkező kérésnek eleget tenni."

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Elaltathatják egy harkivi állatpark ragadozóit, nehogy kiszökjenek a városba az orosz bombázás miatt
Az állatkert több lakója is elpusztult vagy elmenekült a rakétatámadások miatt. A tulajdonos szeretne minden állatot megmenteni, ehhez kér anyagi támogatást.

Link másolása

Szívszorító döntésre kényszerülhetnek egy harkivi állatkert dolgozói: meg kell ölniük az ott élő tigriseket, oroszlánokat és medvéket, hogy ha az orosz bombázás miatt lehetőségük nyílik kiszökni a parkból, ne veszélyeztessék a lakosságot - írja a Daily Mail.

Már így is csoda, hogy még nem sérültek meg annyira az állatkert kenneljei, hogy a ragadozók kijuthassanak onnan. Ukrajna második legnépesebb városát ugyanis a háború kezdete óta folyamatosan ostromolják az orosz erők.

"Még egy rakétatámadás, és lehet, hogy az oroszlánok, a tigrisek és a medvék kiszabadulnak, és bemennek a városba és a környéken lévő településekre. Ezt nem engedhetjük. Sajnos most nincs megoldás erre a problémára"

- mondta az állatkert tulajdonosa, Alexander Feldman.

A Feldman Ökopark dolgozói már számos állatot átszállítottak máshová a bombafenyegetés miatt, és szeretnék, ha a ragadozókat is átköltöztethetnék egy régi lovaskomplexumba Poltava régióban, de a tulajdonos attól tart, hogy nem lesz rá lehetőségük. Így csak az marad az egyetlen opció, hogy elaltatják az állatokat.

"Elképzelhetetlen fájdalom még csak beszélni is róla. De a fő prioritás most az emberek élete"

- fogalmazott.

Egy videóüzenetben elmondta, hogy az állatpark már részben megsemmisült az újabb rakétatámadások miatt. A madárházak tönkrementek, és a ketrecek és a kennelek is nagyon megrongálódtak.

"A Feldman Ökopark már nem létezik - ezt már határozottan kijelenthetjük. Tegnap és ma ismét hatalmas ágyúzásnak voltunk kitéve. Az infrastruktúrának vége, a burkolatok is megsemmisültek"

- közölte Feldman.

Az állatparkban több mint 300 állatfaj élt. A március 17-én történt bombázásban két orángután és több csimpánz is elpusztult, két nappal később kilenc szarvas vesztette életét, 20 pedig elmenekült az erdőbe.

A tulajdonos abban reménykedik, hogy legalább a jaguárkölyköket és a párduckölyköket meg tudják menteni, de úgy látja, hogy a többi állat el fog pusztulni, ha ez így megy tovább.

Feldman most anyagi támogatást kér, hogy minden állatot kimenekíthessenek az állatkertből, mielőtt az oroszok rakétái végeznek velük, csak ők lesznek kénytelenek elaltatni a lakosság védelme érdekében. Ide kattintva lehet adakozni nekik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: