hirdetés

KÖZÖSSÉG

Könnyeivel küzdve kérte halott fia Facebook-videóját

Milliókat hatott meg az apa üzenete, a kívánsága pedig teljesül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. február 07.

hirdetés

Az apa 21 évesen elhunyt fia Facebook-videóját szerette volna látni. Azt, amit a Facebook valamikori posztjaiból rakott volna össze. A Youtube-ra feltöltött kérését rengetegen megosztották, és szinte csoda, de célt ért vele.

„Csináltatok már valami őrültséget, amit többé úgysem nem fogtok megtenni? Nos, én pontosan ezt csinálom most” - mondta a férfi, kisírt, könnyes, vörös szemekkel bámulva a kamerába.

VIDEÓ - Az apa videóüzenete Zuckerberghez:

Az apa üzenete

Mark Zuckerberghez és a Facebookhoz szólok. Kiraktátok ezeket az új, egyperces videókat, amiket mindenki megoszt. Nos, az én fiam elhunyt... és mi nem tudunk belépni a Facebook-fiókjába. Próbáltam e-mail-t írni és máshogy is felvenni a kapcsolatot Zuckerbergékkel, de semmi nem hozott eredményt. Csak annyit szeretnénk, hogy láthassuk az ő videóját.

hirdetés

Tudom, hogy szinte reménytelen próbálkozás, de nem érdekel. Látni akarom a fiam videóját. A neve Jesse Berlin. Kérem, segítsenek!

1624401_689323497755544_347254406_n

A Missouri-i férfi telefonjával készítette a 84 másodperces videót, majd szerda reggel töltötte fel a YouTube-ra és a Facebookra. Késő délutánra már több százezren látták, és a férfit elárasztották üzenetekkel. Este pedig a Facebook is jelentkezett.

Azt mondták, elkészítik Jesse személyre szóló „visszatekintő” videóját, felhasználva a fiú nyilvános posztjait. Az apa azt tervezi, hogy megosztja a videót az Interneten, így állítva emléket elhunyt fiának.

5

6

3

„Csak szeretnék egy kis darabot belőle” - mondta a férfi a CNN-nek. „Ezek a videók nagyon megérintettek. És minden alkalommal, amikor Jesse megjelent valamelyikben, a könnyeimet nyeltem. Elkeseredtem és látni akartam, milyen lenne az ő filmje.”

Jesse Berlin apja szerint álmában hunyt el, 2012. január 28-án. Az orvosok nem tudták megállapítani a halál okát, azt mondták, vírusos fertőzés támadhatta meg a fiú szívét.1507954_3845301389023_1448396484_n

Jesse

Jesse ritmusgitározott egy népszerű Missouri-i rockbandában, a Fivefold-ban. „Nagyon szeretett szórakozni... Mindig azt mondtuk, hogy a mi hobbink a nevetés. Szinte mindenen tudtunk nevetni.” - meséli apja. A fiú édesanyját, Lisát, nővérét, Nicolettet és bátyját, Jaredet hagyta hátra.

A Facebook szülinapi videói

A Facebook – a 10. születésnapja alkalmából – elkészítette minden aktív felhasználó személyes videóját. A 62 másodperces videó feljegyzi az évet, amikor a felhasználó csatlakozott a Facebookhoz, majd bemutatja legkedveltebb posztjait és véletlenszerűen összeválogatott fotóit – mindezt megható zenei aláfestéssel.

A Facebook szóvivője elmondta, hogy Berlin videóját az ő egyik kollégájuk is látta, és megosztotta a belső hálózaton.

„John Berlin története és érzelmei annyira megindítottak minket, hogy úgy éreztük, cselekednünk kell – és cselekedtünk is.”

A Facebooknál tudják, ha teljesítik Berlin kívánságát, könnyen hasonló kérések tízezrei áraszthatják el az oldalt. Nehéz lenne mindet teljesíteni, de akkor hol húzzák majd meg a határt?

A Facebook szóvivője erre konkrétan nem tudott válaszolni, de a CNN-nek azt elmondta, hogy a Facebook 2009-ben bevezette az „emlékoldalakat”, amikkel az elhunyt felhasználókra emlékezhetnek szeretteik. És a jövőben szeretnének ennél is jobb lehetőségeket biztosítani a méltó megemlékezésre.

A történtekre Jesse zenekara is reagált

Tegnap valami csodálatos történt.

Két éve, hogy néhai gitárosunk és testvérünk, Jesse Berlin elment. Ez nehéz időszak volt számunkra, de még nehezebb a családjának.

Szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki terjeszti John Berlin Youtube-üzenetét. Ez többet jelent nekünk, mint azt gondolnátok.

4

Jesse valóban egy egyedülálló és csodás srác volt. Mindenben és mindenkiben a legjobbat látta. Megmutatta a szeretet és együttérzés erejét. Hihetetlen, hogy a története ennyi embert megérintett. Hihetetlen a Berlin családot látni ezekben a pillanatokban. Tehát újra - szívünk mélyéből köszönjük!

A világ egy csodálatos hely, ha meghozzuk a helyes döntéseket. Mindenki, aki segített, ezt tette. Megmutattuk a világnak, hogy közösen, szeretve és támogatva egymást bármit elérhetünk.

A Youtube-ot közben elárasztották a Jesse-re emlékező videók:

És nem csak a Youtube-ot...

John Berlin még mindig nem tudja elhinni, hogy az ő szerény videófelhívása – amit azóta több mint 1,8 millióan láttak – ennyi embert mozgatott meg.

1

Azt reméli, hogy a történetek után a Facebook másoknak is lehetővé teszi, hogy hozzáférhessenek elhunyt szeretteik fiókjaihoz. „Boldog vagyok, hogy találtunk valami célt Jesse halálában. El sem tudom mondani, hogy ez mennyit jelent nekem.”

Forrás: CNN


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk