/kozosseg/egy-anyat-es-harom-gyermeket-mentette-ki-az-ego-autobol-a-hos-tinedzser/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Egy anyát és három gyermekét mentette ki az égő autóból a hős tinédzser

A 18 éves fiú elmondása szerint ekkor jött rá, milyen rövid az élet.
hirdetés

A 18 éves Justin Gavin lett a Connecticut állambeli Waterbury hőse, miután egy égő gépkocsiból mentett ki egy asszonyt és három kisgyermeket.

Az esetről a helyi rendőrség is beszámolt Facebook-oldalán. A fiatalember éppen egy helyi boltba tért volna be, amikor meglátta, hogy egy nő egy lángoló autót vezet. Az utcán haladó autósok dudálással próbálták figyelmeztetni az asszonyt, többen ki is ugrottak a kocsijukból, és hívták a rendőrséget, de Justin volt az első, aki cselekedett. Miután látta, hogy az asszony nem tud megállni, üldözőbe vette az égő járművet, hogy segítsen a családnak kimenekülni.

„Úgy éreztem, mintha én lettem volna abban a helyzetben, mintha nekem lett volna szükségem a segítségre. Valószínűleg az ösztöneim diktáltak”

– idézte Gavint a CNN.

Amikor a fiúnak sikerült elérnie a kocsit, az megállt. Ekkor kinyitotta az ajtót, és először az anyát segítette ki a sofőrülésből. Aztán, miközben a tűz egyre terjedt, Justin kihúzta a 8, 4 és egyéves kisgyerekeket a hátsó ülésről. Néhány pillanattal később a kocsi teljesen lángba borult.

hirdetés

„Egy kicsit féltem, mert nem tudtam, hogy képes leszek-e mindenkit időben kiszedni. Szerencsére sikerült” – mondta Gavin, akinek nemcsak az asszony hálálkodott családja megmentéséért, hanem a helyi rendőrfőnök is hősként üdvözölte, és bátor tettéért „kihívás éremmel” tüntette ki.

„Remélem, ez az érme emlékeztet téged majd erre a napra, és elgondolkozol mindazokon a jó dolgokon, amelyeket e nap hozott neked és a családnak, amelyet megmentettél” – mondta Fernando Spagnolo rendőrfőnök. Gavin elmondta, hogy ez az élmény egyrészt megváltoztatta véleményét a rendőrségről, másfelől pedig ráébresztette, hogy rövid az élet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk